بسیاری از کارشناسان انرژی، تحلیل های بسیاری را در ارتباط با آینده بازار انرژی و نفت کرده اند.
بازار انرژی مشتریان بسیاری دارد و همچنین در بحث صادرات، کشورهایی درحال رقابت هستند. بسیاری از کارشناسان حوزه انرژی آینده نفت را تحلیل کرده اند که در ادامه این گزارش می خوانید.
نظرسنجی رویترز از ۴۳ اقتصاددان و تحلیلگر نشان میدهد متوسط قیمت نفت خام برنت در سال جاری میلادی برابر با ۸۴دلار و ۶۲ سنت در هر بشکه خواهد بود، یعنی بالاتر از پیشبینی ماه گذشته.
پیشبینی میشود قیمت نفت در سال جاری میلادی بالاتر از ۸۰ ۰دلار در هر بشکه باشد. تحلیلگرانی که رویترز از آنها نظرسنجی کرده است، پیشبینی خود را از قیمت نفت در ۲۰۲۴ برای دومین بار بهخاطر احتمال عقب ماندن تولید از تقاضا در بحبوحه درگیریهای خاورمیانه و ادامه کاهش تولید اوپکپلاس، افزایش دادهاند.
نظرسنجی از ۴۳ اقتصاددان و تحلیلگر نشان میدهد متوسط قیمت نفت خام برنت در سال جاری میلادی برابر با ۸۴ دلار و ۶۲ سنت در هر بشکه خواهد بود، این رقم در ماه مارس ۸۲ دلار و ۳۳ سنت پیشبینی شده بود.
متوسط قیمت نفت خام برنت از ابتدای سال جاری میلادی تا حالا ۸۳ دلار و ۵۰ سنت بوده است.
پیشبینی قیمت نفت خام آمریکا هم افزایش یافته و از ۷۸ دلار و ۹ سنت ماه گذشته تا ۸۰ دلار و ۴۶ سنت بالا آمده است.
تحلیلگران عقیده دارند روند رشد تقاضا مثبتتر از حد انتظار است و با توجه به کاهش ذخایر نفتی و تمدید کاهش تولید اوپکپلاس، همچنان از قیمت نفت حمایت خواهد کرد.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد علیرغم بسیاری از مخاطرات، رشد تقاضا برای نفت تا حد زیادی همگام با روند قبل از بحران کرونا بوده است. این آژانس پیشبینی میکند رشد تقاضای جهانی برای نفت در ۲۰۲۴ برابر با ۱.۲ میلیون بشکه در روز باشد.
بسیاری از تحلیلگرانی که در این نظرسنجی شرکت کردهاند، تخمین میزنند تقاضا برای نفت بین۰.۹و ۱.۴ میلیون بشکه در روز در سال جاری میلادی افزایش یابد.
اکثر تحلیلگران عقیده دارند احتمال ۱۰۰ دلاری شدن قیمت نفت علیرغم بیثباتی عرضه بهخاطر بحران خاورمیانه، پایین است.
در زمینه عرضه، انتظار میرود ائتلاف اوپکپلاس طرح کاهش تولید خود را پس از ماه ژوئن هم ادامه دهد که باعث کمبود عرضه نسبت به تقاضا خواهد شد.
با وجود اینکه برخی تحلیلگران میگویند تولید نفت آمریکا در سال جاری میلادی افزایش مییابد، اما بسیاری دیگر هشدار دادهاند ترجیح دادن سود سهامداران به گسترش تولید در صنعت شیل آمریکا، رشد آن را محدود خواهد کرد.
برخلاف پیشبینیهای سازمانهایی مانند آژانس بینالمللی انرژی (IEA) که پیشبینی میکند جهان تا سال۲۰۳۰ به اوج تقاضا برای نفت برسد، اوپک معتقد است که مصرف نفت در دهههای آینده همچنان سیر صعودی خواهد داشت.
به گفته هیثم الغیس، دبیرکل اوپک، تصور پایان استفاده از نفت و فرآوردههای آن در کوتاهمدت خیالی واهی است. الغیس در مقالهای که در نشریه بررسی اقتصادی خاورمیانه (MEES) منتشر شد، نسبت به روایتهای ضدونقیض هشدار داد و تاکید کرد که سرعت سرسام آور رشد تقاضای انرژی به این معناست که هنوز نمیتوان جایگزینی برای نفت در مقیاس موردنیاز متصور شد.
در عین حال، الغیس استدلال کرد؛ تمرکز باید بر کاهش انتشار گازهای گلخانهای باشد و نه حذف استفاده از طلایسیاه. الغیس با تاکید بر آنچه که آن را «روند نگرانکننده روایات» نامید، ابراز نگرانی کرد که بحث در مورد پایان نفت میتواند به سیاستهای انرژی منجر شود که بهجای راهحل، هرج و مرج غیرقابل برگشت ایجاد میکند.
منبع:
تسنیم