طرح واریز بنزین به کد ملی افراد، مدت زمان بسیاری است که مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.
اگر طرح یارانه بنزین برای همه از سوی مجلس تصویب شود، افرادی که خودرو ندارند هم می توانند ماهانه بنزین دریافت کنند.
مرکز پژوهشهای مجلس طرحی را به دولت ارائه کرده است که در صورت تصویب، از خردادماه سال ۱۴۰۳ به سرپرست خانوارهای فاقد خودرو به ازای هر نفر، ماهانه ۱۵ لیتر سهمیه بنزین یارانهای تعلق خواهد گرفت.
یارانه بنزین برای همه: طرح جدید چه مزایا و معایبی دارد؟
مرکز پژوهشهای مجلس طرحی را به دولت ارائه کرده است که در صورت تصویب، از خردادماه سال ۱۴۰۳ به سرپرست خانوارهای فاقد خودرو به ازای هر نفر، ماهانه ۱۵ لیتر سهمیه بنزین یارانهای تعلق خواهد گرفت. این طرح در حالی مطرح میشود که سهمیه بنرین خودروها در سال گذشته با کاهش روبرو بود.
مزایای طرح:
عدالت بیشتر: این طرح میتواند به نفع خانوارهای کمدرآمد و فاقد خودرو باشد که تاکنون از یارانه بنزین بهرهمند نبودهاند.
کاهش ترافیک: با کاهش استفاده از خودروهای شخصی، ترافیک و آلودگی هوا نیز به طبع آن کم خواهد شد.
حمایت از حمل و نقل عمومی: افزایش تقاضا برای استفاده از حمل و نقل عمومی به دنبال کاهش جذابیت استفاده از خودروهای شخصی، میتواند به نفع این بخش باشد.
معایب طرح:
افزایش مصرف بنزین: تخصیص یارانه بنزین به همه افراد، میتواند منجر به افزایش مصرف بنزین و در نتیجه، تشدید مشکلات مربوط به کمبود و قاچاق سوخت شود.
عدم تناسب با شرایط اقتصادی: با توجه به شرایط کنونی اقتصادی کشور، اختصاص یارانه به همه افراد ممکن است از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نباشد.
پیچیدگی اجرا: اجرای این طرح نیازمند زیرساختها و تمهیدات دقیق است و ممکن است با چالشهایی در زمینه اجرا و شناسایی افراد واجد شرایط روبرو شود.
ملاحظات:
هنوز مشخص نیست که منابع مالی این طرح از کجا تامین خواهد شد.
قیمت نهایی بنزین برای افرادی که از سهمیه یارانهای استفاده نمیکنند، هنوز مشخص نشده است.
تاثیر نهایی این طرح بر اقتصاد و جامعه، در بلندمدت و با بررسی دقیق نتایج اجرای آن قابل ارزیابی خواهد بود.
طرح یارانه بنزین برای همه، مزایا و معایب خاص خود را دارد. برای ارائه نظر قطعی در مورد این طرح، نیاز به بررسیهای بیشتر و انجام مطالعات دقیقتر در مورد ابعاد مختلف آن ، از جمله تاثیرات اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی آن است.
چندی پیش، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به برنامه فشرده وزارت نفت برای رفع ناترازی بنزین با توجه به افزایش تقاضاها، گفت: با توجه به دستور وزیر نفت و سیاست دولت، صنعت پتروشیمی وارد این حوزه میشود تا بهجای صادرات، از متانول تولیدی صنعت پتروشیمی با فرایند MTG بنزین تولید شود.
مرتضی شاهمیرزایی امروز در حاشیه آیین امضای تفاهمنامه طرحهای توسعه میدانهای گازی کشور با هلدینگها، شرکتهای پتروشیمی و اکتشاف و تولید، در جمع خبرنگاران با اشاره به اعلام آمادگی متانولسازها برای تولید بنزین، اظهار کرد: معافیتها و مشوقهایی برای این واحدها در نظر گرفته شده و مراحل نهایی برنامهریزی زیرساختها و سازوکارهای لازم برای سرمایهگذاری تولید بنزین از متانول انجام شده است، زیرا ظرفیت تولید متانول در کشور بالاست و زنجیره این محصول توسعه نیافته است.
وی با بیان اینکه دولت سیزدهم بهطور ویژه در زمینه تکمیل زنجیره محصولات برنامهریزی و سرمایهگذاری کرده است، گفت: جهش در تولید کالا و تجهیزات در کنار افزایش تولید محصولات پتروشیمی از برنامههای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ است، اظهار کرد: به این منظور برنامههای مختلفی ترسیم شده که حرکت دانشبنیانها در مسیر جهش تولید کالا و تجهیزات، یکی از آنهاست.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه این موضوع با هلدینگها و شرکتهای پتروشیمی مطرح و تأکید شده است که کالاهای مورد نیاز خود را با استفاده از توان داخلی تأمین کنند تا شاهد جهش بزرگ و انقلابی در ساخت داخل باشیم، البته تا جایی که آسیبی به برنامه تولید وارد نشود، تاکید کرد: جهتگیریها در اجرای طرحها و پروژههای صنعت پتروشیمی نیز بهسمت کالاها و تجهیزات دانشبنیان است که پیش از این در خارج سفارشگذاری میشد.
منبع:
اقتصادآنلاین