ایران قرار است توسعه ۵ میدان نفتی را در دستورکار قرار دهد.
توسعه میادین نفتی، می تواند میزان تولید کشور را بالا ببرد و در ادامه آن می توانیم به افزایش صادرات امیدوار باشیم.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان گفت:میدانهای سوسنگرد، بندکرخه، خرمشهر، مینو و اروند جزو میدانهایی هستند که شرکت ملی نفت برای توسعه و بهرهبرداری آنها برنامهریزی کرده است.
عبدالله عذاریاهوازی گفت: این شرکت در موضوع نفت و گاز ماهیت تولیدی و توسعهای دارد که حدود جغرافیایی آن شامل شهرستانهای بستان، هویزه، سوسنگرد، دارخوین، خرمشهر، مینو شهر و اروندکنار میشود. درحقیقت این شرکت نفتی محدوده کل غرب کارون را احاطه کرده است.
وی با اشاره به اینکه از لحاظ میدانهای نفتی، ۸۶ درصد میدانهای مشترک نفتی کشور در غرب کارون قرار دارد، بیان کرد: بزرگترین میدان مشترک ایران، میدان آزادگان است و میدانهای مشترک یاران، یادآوران و سهراب که به توسعه رسیدهاند در این منطقه قرار دارند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به اینکه میدانهای سپهر، جفیر و دارخوین به بهرهبردای رسیدهاند و در حال توسعه فازهای بعدی هستند، افزود: در کنار این میدانهای توسعهیافته، میدانهای سوسنگرد، بندکرخه، خرمشهر، مینو و اروند جزو میدانهایی هستند که شرکت ملی نفت برای توسعه و بهرهبرداری آنها برنامهریزی کرده است.
عذاریاهوازی با یادآوری اقدامهای مهم دولت سیزدهم در توسعه میدانهای نفتی گفت: حرکتهای مهمی در این دولت انجام شده است. یکی از راهبردهای مهم در دولت سیزدهم اعتماد و اطمینان به نیروهای بومی و ایرانی بود و با اتکا به نیروهای بومی، توسعه میدانها را به شرکتهای ایرانی واگذار کرده است.
وی گفت: میدانهای سپهر و جفیر با اعتماد به جوانان ایرانی سال پیش توسعه یافت و با استخراج روزانه ۴۰ هزار بشکه به بهرهبرداری رسید.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با بیان اینکه افزون بر توسعه میدانها، تولید و نگهداشت نیز وظیفه شرکت نفت و گاز اروندان است، بیان کرد: ما در درجه اول باید بتوانیم مقدار نفتی را که تولید کردهایم نگهداری کنیم.
عذاریاهوازی با اشاره به اینکه هماکنون در حال برنامهریزی برای توسعه چاههای جدید هستیم، افزود: برای توسعه میدان دارخوین برنامه بسیار وسیعی داریم، چاههای تازهحفر و قراردادهای توسعه این میدان تدوین شده است.
وی با بیان اینکه هماکنون ظرفیت تولید در غرب کارون روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت است، گفت: در دولت پیش ظرفیت تولید این شرکت روزانه ۸۴ هزار بشکه نفت بود که اکنون با اقدامهای شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم، تولید در نفت و گاز اروندان ۳۰ درصد افزایش داشته است.
برنامهریزی برای حفاری ۴۰ حلقه چاه در سال جاری
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان ادامه داد: در دولت سیزدهم تعداد ۶۰ حلقه چاه را حفاری و برای امسال حفاری ۴۰ چاه دیگر را برنامهریزی کردهایم که به بهرهبرداری برسانیم. با حفاری این ۶۰ حلقه چاه در میدان آزادگان، هماکنون ظرفیت تولید نفت حدود ۲۰۰ هزار بشکه است.
عذاریاهوازی با اشاره به توجه و برنامهریزی کاربردی دولت سیزدهم در توسعه میدانها گفت: شرکت نفت و گاز اروندان همه برنامههای شرکت ملی نفت برای تولید را در سال ۱۴۰۲ به سرانجام رسانده و یکی از شرکتهای موفق در این زمینه بوده است. این موفقیتها ثمره تلاش و جهاد بیوقفه همه کارکنان به شمار میرود.
منبع:
مهر