با کاهش تنش ها در خاورمیانه، نفت توانست وارد یک روند صعودی شود.
هر تغییری در خاورمیانه و پیدایش تنش ها، می تواند به صورت مستقیم، تاصیر خود را بر روی بازار انرژی به ویژه نفت قرار دهد.
قیمت نفت پس از کاهشی که روز گذشته داشت، در معاملات روز پنج شنبه بازار آسیا، اندکی بالا رفت.
بهای معاملات نفت برنت با ۲۷ سنت افزایش، به ۸۷ دلار و ۲۷ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۶ سنت افزایش، به ۸۲ دلار و ۱۶ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص روز گذشته تحت تاثیر نشانههای عدم تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه و مختل شدن عرضه نفت این منطقه، ۲۹ سنت کاهش یافتند.
سوگاندها ساچدوا، موسس شرکت تحقیقاتی اساسولث استریت، در این باره گفت: کاهش نرخ اضافی ریسک ژئوپلیتیکی، به قیمت نفت ضربه زده، زیرا عرضه دچار اختلال قابل توجهی نشده است. اما چشم انداز ژئوپلیتیکی همچنان در جهت قیمت نفت، مهم مانده است. تحلیلگران گروه بانکی ANZ، نظر مشابهی را منعکس کردند.
سرمایهگذاران منتظر انتشار آمار تولید ناخالص داخلی آمریکا هستند و آمار هزینه مصرفی شخصی در مارس که معیار مورد نظر فدرال رزرو برای ارزیابی تورم است، اواخر هفته جاری منتشر میشود و برای ارزیابی مسیر سیاست پولی، به دقت دنبال خواهد شد.
بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران در نظرسنجی رویترز پیش بینی کردند ذخایر نفت آمریکا در هفته گذشته افزایش پیدا کرده است، در حالی که ذخایر محصولات نفتی احتمالا کاهش یافته است.
روسیه در مارس که پالایشگاههای چینی، محمولههای نفت سوکول سرگردان را خریدند، بزرگترین تامین کننده نفت چین ماند.
آمار اداره کل گمرک چین نشان داد واردات نفت از روسیه شامل واردات از طریق خطوط لوله و واردات از مسیر دریا، در مارس بر مبنای سالانه، ۱۲.۵ درصد رشد کرد و به ۱۰.۸۱ میلیون تن معادل ۲.۵۵ میلیون بشکه در روز رسید. این حجم تقریبا نزدیک به رکورد واردات ۲.۵۶ میلیون بشکه در روز در ژوئن سال ۲۰۲۳ بود.
هفت نفتکش روسی تحت تحریم، سرانجام در مارس، محمولههای نفت سوکول را در بنادر چین تخلیه کردند.
بیش از ۱۰ میلیون بشکه نفت عرضه شده از پروژه ساخالین ۱ روسنفت در پی مشکلات پرداخت و تحریمهای آمریکا علیه شرکتهای کشتیرانی و نفتکشهای حمل کننده نفت روسیه، در سه ماه گذشته، در دریا سرگردان بودند.
ذخیره سازی نفت روسیه برای ذخایر استراتژیک متعلق به شرکت CNOOC، واردات چین از روسیه را افزایش داد.
طبق آمار شرکت کپلر، واردات نفت از روسیه به چین از مسیر دریا، به رکورد ۱.۸۲ میلیون بشکه در روز رسید که شامل ۴۴۰ هزار بشکه در روز نفت سوکول و ۹۶۷ هزار بشکه در روز نفت اسپو بود.
روسیه، در طول سال ۲۰۲۳، بزرگترین صادرکننده نفت به چین بود و با وجود تحریمهای غربی و سقف قیمت گروه هفت که به تلافی جنگ مسکو در اوکراین وضع شده اند، ۲.۱۴ میلیون بشکه در روز نفت به پکن عرضه کرد.
روسیه در هماهنگی با سایر اعضای اوپک پلاس، کاهش داوطلبانه تولید ۳۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام را در سه ماهه اول سال میلادی جاری به اجرا گذاشت.
واردات نفت از عربستان سعودی که سابق بر این، بزرگترین تامین کننده چین بود، در مارس به ۶.۳ میلیون تن معادل ۱.۴۸ میلیون بشکه در روز رسید که در مقایسه با مارس سال گذشته، ۲۹.۳ درصد کاهش داشت.
منبع:
ایسنا