گزارشات نشان می دهد که چین ظرفیت خرید نفت را در بازار جهانی افزایش داده است.
چین را می توان بزرگ ترین غول نفتی جهان دانست که روزانه حجم بالایی از نفت جهانی را خریداری می کند و به همین دلیل بزرگ ترین وارد کننده نفت در جهان است.
چین برای خرید نفت ونزوئلا، احتمالا با رقابت کمتری روبرو خواهد شد زیرا هند به دنبال تجدید تحریمهای واشنگتن علیه بخش نفت و گاز ونزوئلا، از خرید نفت این کشور آمریکای جنوبی، عقبنشینی کرده است.
منابع بازرگانی و پالایشگاهی به پلاتس اعلام کردند افزایش خرید توسط چین که بزرگترین مصرف کننده نفت آسیا است، به اقتصاد تجاری پالایشگاههای این کشور بستگی دارد که اکنون از نظر عرضه از منابع مختلف، انتخاب ضعیف دارند.
وانگ ژووی، مدیر تجزیه و تحلیل نفت آسیا در «اس اند پی گلوبال» اظهار کرد: بازگشت تحریمهای ونزوئلا، تا حدودی جریان نفت خام به آسیا را تغییر میدهد و حجمی که قبلا به هند میرفت، اکنون به احتمال زیاد به چین میرود، هرچند که این امر، خیلی به اقتصاد پالایشگاهی در چین بستگی دارد اما حجم کلی جریان نفت به آسیا بعید است تغییرات زیادی پیدا کند.
او افزود: پالایشگاههای هندی پس از مشاهده تحولات اخیر بین آمریکا و ونزوئلا نسبت به امضای قراردادها برای خرید محمولههای ونزوئلا محتاط خواهند شد. این امر، گزینههای بیشتر و رقابت کمتری را پیش روی چین قرار میدهد.
آمریکا با اشاره به عدم تعهد نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا بر پیشرفت به سمت برگزاری یک انتخابات آزاد و منصفانه در ژوئیه، در ۱۷ آوریل اعلام کرد مجوز عمومی ۴۴ را که معاملات مربوط به نفت و گاز را به مدت شش ماه مجاز میکرد، تمدید نمیکند. با این حال، تصمیم مذکور بر مجوز عمومی ۴۱ شورون تاثیری نداشت و راه را برای سایر شرکتها برای درخواست مجوزهای مشابه باز نگه میدارد.
طبق دادههای «اس اند پی گلوبال»، در فاصله دسامبر تا مارس، هند به طور متوسط حدود ۱۳۰ هزار بشکه در روز نفت خام ونزوئلا را وارد کرد.
تحلیلگران و منابع تجاری بر این باورند که اکنون این حجم، به احتمال زیاد به دنبال خریدار در چین خواهد بود.
رقابت هند
طبق دادههای «اس اند پی گلوبال» با تشدید رقابت هند برای خرید محمولههای نفت ونزوئلا در اواخر سال گذشته و پس از لغو تحریمهای آمریکا، پالایشگاههای مستقل چین واردات خود را از این تامینکننده آمریکای جنوبی حدود ۴۰ درصد کاهش دادند و به یک میلیون تن (۶.۳۵ میلیون بشکه) در ماه در فاصله اکتبر سال ۲۰۲۳ تا مارس ۲۰۲۴ نسبت به ۱.۶۵ میلیون تن در ماه در فاصله ژانویه تا سپتامبر سال ۲۰۲۳ رساندند.
پالایشگاههای دولتی چین، از جمله چَم چاینا و گوانگدونگ پتروکمیکال پتروچاینا، در مجموع، ۸۶۵ هزار تن (۵.۵ میلیون بشکه) نفت خام ونزوئلا را طی مدت شش ماه پس از لغو تحریمها علیه ونزوئلا، وارد کردهاند.
یک منبع تجاری گفت: انتظار داریم قیمت نفت خام ونزوئلا پس از اعمال مجدد تحریمها، کاهش بیشتری پیدا کند زیرا محمولههای بیشتری به چین خواهد آمد.
بر اساس گزارش پلاتس، به گفته منابع، در صورت کاهش بیشتر قیمتها، علاقه به خرید نفت ونزوئلا از سوی پالایشگاههای چینی بهبود خواهد یافت.
منبع:
ایسنا