آمار نشان می دهد که روسیه برای دومین سال، بزرگ ترین صادرکننده نفت به هند شده است.
صادرات نفت روسیه به هند سبب شده است تا سهم اوپک و کشورهای عضو اوپک کم تر باشد و سبب ضرر اقتصادی اوپک شود.
روسیه برای دومین سال متوالی، بزرگترین صادرکننده نفت به هند شد و سهم اوپک و صادرکنندگان خاورمیانهای از بازار این کشور آسیایی را کمتر کرد.
به گزارش ایسنا، تحلیل رویترز با استفاده از آمار رصد نفتکش، نشان داد در سال مالی ۲۰۲۴-۲۰۲۳ که در ۳۱ مارس به پایان رسید، سهم نفت خاورمیانه از کل واردات نفت به هند به ۴۶ درصد رسید که پایینترین رکورد از سال ۲۰۰۲-۲۰۰۱ است و در مقایسه با ۵۵ درصد سهم نفت خاورمیانه در سال مالی قبلی، کمتر است.
علت اصلی کاهش واردات نفت از خاورمیانه به هند، افزایش صادرات نفت روسیه به هند بوده که سومین واردکننده بزرگ نفت در جهان است.
روسیه به تنهایی، در حدود ۳۵ درصد از کل واردات نفت به هند در در سال مالی ۲۰۲۴-۲۰۲۳، سهم داشت.
با رشد ۵۷ درصدی واردات نفت هند از روسیه بر مبنای سالانه، هند برای نخستین بار، حجم برابری از نفت اوپک و غیراوپک را وارد کرد.
قیمت بالاتر نفت عربستان سعودی و عرضه کمتر کویت، در کاهش سهم اوپک از واردات نفت هند، نقش داشت.
بر اساس گزارش اویل پرایس، واردات نفت به هند در سال مالی ۲۰۲۴-۲۰۲۳، نسبتا ثابت ماند اما هزینه واردات نفت به دلیل قیمت پایینتر نفت و واردات نفت ارزانتر روسیه، حدود ۱۶ درصد کاهش یافت و به ۱۳۲.۴ میلیارد دلار رسید که کمتر از ۱۵۷.۵ میلیارد دلار هزینه واردات در سال مالی ۲۰۲۳-۲۰۲۲ بود.
صادرات نفت خام روسیه از طریق دریا در هفته دوم آوریل تقریباً به بالاترین میزان سالانه خود رسید و جریان این کالا از بنادر اصلی این کشور رکورد زده است.
بر اساس این گزارش، صادرات نفت خام روسیه از طریق دریا در هفته منتهی به ۱۴ آوریل با ۵۶۰ هزار بشکه افزایش به ۳.۹۵ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان از ماه می ۲۰۲۳ محسوب میشود.
میانگین چهار هفتهای این صادرات که با نوسانات کمتری همراه است، نیز به شدت افزایش یافت و با حدود ۲۵۰۰۰۰ بشکه در روز به ۳.۶۶ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان از اوایل ژوئن ۲۰۲۳ محسوب میشود.
میانگین صادرات هفتگی این محصول روسیه حدود ۳۶۵۰۰۰ بشکه در روز بود و طبق گزارشها حدود ۴۹۰۰۰۰ بشکه در روز بالاتر از هدف تعیین شده روسیه برای آوریل که بود بخشی از تلاش گسترده ائتلاف اوپک پلاس برای کاهش تولید و عرضه برای متعادل کردن قیمت نفت است.
پس از آنکه چندین عضو دیگر اوپک پلاس موافقت کردند تولید خود را کاهش دهند، روسیه متعهد شد که صادرات نفت خود را به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از میانگین ماه مه تا ژوئن در سه ماهه اول سال جاری کاهش دهد.
انتظار میرود این کاهش صادرات روسیه بین نفت خام که ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت و محصولات پالایشگاهی تقسیم شود.
این شبکه خبری همچنین اعلام کرد که جریان خروج نفت از پایانههای اصلی صادرات روسیه به میزان قابل توجهی افزایش یافته و به بالاترین حد خود در تاریخ این کشور نزدیک شده است.
بر اساس دادههای ردیابی کشتیها، بزرگترین بندر بارگیری نفت این کشور یعنی بندر پریمورسک، ۱۰ نفتکش را در سه هفته از چهار هفته گذشته جابجا کرده است.
منبع:
ایسنا