جزئیات حقابه ارس / ایران و ترکیه به مشکل خوردند؟ - افق اقتصادی

جزئیات حقابه ارس / ایران و ترکیه به مشکل خوردند؟ - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 229567 |
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردین ۱۴۰۳ - ۵:۰۳ |
136 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

یک نماینده مجلس گفت که ایرا و ترکیه بر سر حقابه ارس مشکلاتی را دارند.

جزئیات حقابه ارس / ایران و ترکیه به مشکل خوردند؟

موضوع حقابه ایران با سایر کشورها، مشکل جدیدی نیست و می توان گفت که جنگ آب برای ایران با افغانستان هم وجود دارد.

یک نماینده مجلس گفت: اقدامات ترکیه بیش از ۸۳ درصد روی دبی رودخانه ارس و تاثیرات قابل توجهی را در شمال غرب کشور ما بر جای خواهد گذاشت. 

احمد علیرضابیگی ، درباره سدسازی‌های ترکیه روی ارس و تبعات آن بر ایران و اقداماتی که کشور ما در در راستای جلوگیری از این پروژه‌ها می‌تواند داشته باشد، اظهار داشت: ابتدا اینکه ما در خصوص ارس عضو کنوانسیون بین‌المللی مربوطه نیستیم که از این طریق ترکیه را مجاب کنیم از کاری که انجام می‌دهد منصرف شود و یا شرایطی برای این کشور در نظر بگیریم.

وی افزود: اقدام ترکیه بیش از ۸۳ درصد روی دبی رودخانه ارس و تاثیرات قابل توجهی را در شمال غرب کشور ما بر جای خواهد گذاشت.

عضو هیات نمایندگان استان آذربایجان شرقی گفت: واکنش ما به این اقدامات ترکیه باید در چارچوب روابط دوجانبه باشد یعنی ابزار و امکانی را داشته باشیم که بواسطه آن بر رفتار طرف مقابل اثر بگذاریم، بعبارت دیگر این واکنش‌ها در چارچوب روابط دو یا چند جانبه بین کشورهای ذی‌سهم قابل طرح و پیگیری است.

وی بیان داشت: در هر حال در چارچوب یک نقشه بلندمدت ترکیه بنا دارد بر جغرافیای پیرامون خود اثر بگذارد و بواسطه اینکه هر دو کشور عضو کنوانسیون بین‌المللی نیستیم نمی‌توان کاری صورت داد و فقط در چارچوب روابط دوجانبه قابل پیگیری است. ضمن اینکه هر اقدامی که ما در مجامع بین‌المللی انجام دهیم ضمانت اجرایی ندارد.

علیرضابیگی با بیان اینکه ما با دولت جمهوری آذربایجان در خصوص حقابه دارای قرارداد هستیم، یادآور شد: علاوه بر ایران کشورهای حوزه خزر از جمله آذربایجان هم در حوزه ارس ذی‌سهم هستند زیرا انتهای ارس به دریای خزر می‌رسد و سدسازی ترکیه ورودی آب به خزر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گفته وی؛ این موضوع را نیز باید در نظر گرفت که در مورد هیرمند که ما قرارداد محکمی با افغانستان داریم نتوانسته‌ایم کاری پیش ببریم و حقابه خود را محقق کنیم بنابراین برنامه‌ها باید در چارچوب روابط دو یا چند جانبه بین کشورها حل و فصل شود و دارای ضمانت اجرایی باشد و به قدرت نرم و اثرگذاری هر کشوری برای تحقق قراردادهای بین‌المللی برمی‌گردد.

در دومین کمیته مشترک همکاری‌های آبی ایران و ترکیه مقرر شد به منظور بررسی مسائل مشترک آبی دو کشور «کارگروه فنی آب» تشکیل شود.

در دومین کمیته نشست مشترک همکاری‌های آبی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه که امروز به میزبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران و با حضور محمد جوان‌بخت معاون وزیر در امور آب و آبفا و ابوبکر گیزلی گیدر معاون وزیر جنگلداری و زراعت ترکیه برگزار شد، دو طرف در خصوص تشکیل کارگروه فنی آب به منظور بررسی مشکلات و مسائل آبی مشترک دو کشور توافق کردند.

بر این اساس مقرر شد، نخستین جلسه این کارگروه به دعوت معاون وزیر جنگلداری و زراعت ترکیه و با حضور نمایندگان دو کشور در آنکارا برگزار شود.

در ادامه محمد جوانبخت در حاشیه این دیدار و نشست مشترک در جمع خبرنگاران؛ برگزاری نشست با مقامات ترکیه‌ای را مثبت ارزیابی کرد و گفت: نشست باتوجه به سوابق تاریخی و مشترکات عمیق دو کشور؛ در فضای کاملا دوستانه و برادری برگزار شد.

وی افزود: بنده دغدغه‌ها و نگرانی‌های مردم ساکن در حاشیه رودخانه ارس و مشکلات کم‌آبی که در سال‌های گذشته داشته‌اند را به طور کامل مطرح کردم وطرف ترکیه‌ای اطمینان داد که کشور متبوعش به همه تعهدات خود پایبند است، از ما نیز خواستند که از مردم رفع نگرانی شود.

منبع:

ایلنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید