مصرف بنزین در نوروز امسال رکورد جدیدی را ثبت کرده است.
حجم سفرهای نوروزی امسال، افزایش پیدا کرده است و این موضوع سبب شد تا مصرف بنزین، رکورد جدیدی را نسبت سال گذشته ثبت کند.
برپایه آمارهای شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در سفرهای نوروزی امسال، بیش از ۲ میلیارد و ۶۷۰ میلیون لیتر بنزین در سراسر کشور توزیع شده که این عدد حاکی از افزایش ۴.۳ درصدی مصرف بنزین کشور در ایام نوروز امسال است.
در فاصله روزهای بیستوپنجم اسفند ماه سال ۱۴۰۲ تا ۱۷ فروردینماه سال ۱۴۰۳، ۲ میلیارد و ۶۷۵ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر بنزین در کشور توزیع شده است که این عدد در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن (۲۵ اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۷ فروردینماه ۱۴۰۲) با ۲ میلیارد و ۵۶۳ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر، افزایش ۴.۳ درصدی نشان میدهد.
بالاترین رقم مصرف بنزین در ایام نوروز مربوط به روز ۲۹ اسفندماه سال ۱۴۰۲ با ۱۵۲ میلیون لیتر بوده است که این عدد رقمی بیسابقه در تاریخ مصرف روزانه بنزین کشور به شمار میآید.
کمترین رقم مصرف بنزین نیز مربوط به روز ۱۳ فروردینماه امسال با ۱۰۴ میلیون لیتر بوده است.
برپایه آمار شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، میانگین توزیع بنزین کشور در سال ۱۴۰۲، ۱۱۵ میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر بوده که این عدد در پایان فروردینماه با رشد ۳.۴ میلیون لیتری به ۱۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر رسیده است.
میانگین مصرف بنزین در فاصله ۲۲ روزه ۲۵ اسفندماه سال ۱۴۰۲ تا پایان روز ۱۷ فروردینماه ۱۴۰۳، روزانه ۱۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر بوده است.
مصطفی نخعی نماینده مجلس تاکید کرد برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین وجود ندارد.
وی اظهار کرد: خیلی برنامه ریزی مشخصی در بحث مدیریت مصرف بنزین ندیدیم. مثلا بحث توسعه جایگاه های سی ان جی و بحث افزایش تولید خودروهای دوگانه سوز که مصوبه شورای اقتصاد را داشت اجرایی نشد و اقدام موثری در افزایش تولید خودروهای دوگانه سوز انجام نشد.
نخعی تاکید کرد: متاسفانه ما هنوز از نسل چهار قدیمی سی ان جی استفاده می کنیم که خود باعث عدم استقبال مردم شد. مردم احساس می کنند موتورهای آنها دچار آسیب می شود یا قدرت و توان لازم را ندارد. متاسفانه شاهد برنامه مدونی نبودیم. با این که ما چندین بار بحث واردات خودرو را در مجلس تاکید کردیم و قانون گذاشتیم و اصلاح قانون ساماندهی خودرو را داشتیم اما با این حال متاسفانه دولت این را نیز عملیاتی نکرد. انتظار این بود که واردات خودروهای هیبریدی کم مصرف در کشور افزایش پیدا کند که به مدیریت مصرف سوخت کمک می کرد.
وی افزود: سالانه تعداد زیادی از خودروهای کشور فرسوده می شوند و از طرف دیگر ورودی خودرو نداریم و برنامه ای برای خودروهای فرسوده وجود ندارد. با این اقدامات انجام نشده این حجم مصرف طبیعی است.
نخعی در مورد مجوز مجلس به دولت برای این کار، گفت: ما در مجلس حکمی گذاشته بودیم که دولت سیاستگذاری کند تا مردم ترغیب شوند از کارت های شخصی خود استفاده کنند و باید زیرساخت های آن را فراهم می کرد که این کار را انجام نداده است و می خواهد با حذف کارت ها صورت مسئله را پاک کند.
منبع:
برنا