احتیاط هند در خرید نفت / سختگیری آمریکا دردسر ساز شد - افق اقتصادی

احتیاط هند در خرید نفت / سختگیری آمریکا دردسر ساز شد - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 218249 |
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۳ |
137 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

گزارشات بسیاری نشان می دهد که هند برای خرید نفت احتیاط کرده است.

احتیاط هند در خرید نفت / سختگیری آمریکا دردسر ساز شد

کارشناسان بسیاری اعتقاد دارند که سختگیری های آمریکا و اعمال تحریم ها سبب شده است تا هند برای خرید نفت کمی محتاط عمل کند.

پالایشگاه‌های نفت دولتی هند در پی تشدید سخت‌گیری آمریکا در اعمال تحریم‌ها، در خرید قراردادی نفت روسیه محتاط شده‌اند.

شش فرد مطلع به بلومبرگ گفتند: شرکت ایندین اویل که بزرگترین شرکت پالایش نفت دولتی هند است، احتمالا مقدار نفت دریافتی تحت عنوان عرضه قراردادی را کاهش خواهد داد، در حالی که شرکت بهارات پترولیوم و هندوستان پترولیوم تصمیم گرفته‌اند تعهدات قاطع برای خرید نفت قراردادی در سال مالی آینده، نداشته باشند.

این سه پالایشگاه سرگرم مذاکره با شرکت روس‌نفت روسیه بوده‌اند تا حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز معادل یک سوم واردات روزانه هند را تضمین کنند و وابستگی به خریدهای نقدی را که اغلب می‌تواند گران‌تر باشد، کاهش دهند. به گفته منابع آگاه، پاسخ سرد به یک بند قرارداد پیشنهادی که مربوط به اختلالات عرضه است، به احتیاط پالایشگاه‌های هندی افزود.

ایندین اویل یک قرارداد بلندمدت با روس‌نفت دارد، اما عرضه قراردادی برای شرکت‌های بهارات پترولیوم و هندوستان پترولیوم، اولین قرارداد از این نوع خواهد بود.

روسیه همچنان بزرگترین تامین کننده نفت هند است، اما نشانه‌هایی دیده می‌شود که پالایشگاه‌های هندی، از سایر تولیدکنندگان از جمله عربستان سعودی، بیشتر خرید می‌کنند. به گفته منابع آگاه، شرکت‌های دولتی همچنین به دنبال نفت خام قراردادی از خاورمیانه و غرب آفریقا هستند، اما این معاملات احتمالا گران‌تر از نفت روسیه هستند.

چهار نفر از این منابع آگاه گفتند: انتظار می‌رود پالایشگاه‌های دولتی، ۴۰ درصد از نیاز نفت خود را در سال مالی که از اول آوریل شروع می‌شود، از طریق خریدهای نقدی یا معاملات تحویل فوری تامین کنند که به معنای احتمال سرازیر شدن حجم زیادی از نفت روسیه به هند است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، منابع آگاه اظهار کردند ایندین اویل، سال گذشته وارد یک سلسله قراردادها با روس‌نفت، ساخالین ۱ ال ال سی و گازپروم نفت شد تا ۲۴.۵ میلیون تن معادل ۴۹۲ هزار بشکه در روز نفت را برای سال مالی منتهی به ۳۱ مارس خریداری کند. این شرکت در سال ۲۰۲۱، پیش از آغاز جنگ اوکراین، در طول یک سال، تنها ۲ میلیون بشکه نفت از روس‌نفت خریداری کرده بود.

روسیه به بزرگترین تامین کننده نفت هند در سال ۲۰۲۳ تبدیل شد به نحوی که میزان واردات نفت هند از روسیه در سال ۲۰۲۲ برابر با ۶۵۲ هزار بشکه در روز بود ولی در سال بعد از آن به حدود یک میلیون و ۶۶۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت.

منابع آگاه گفتند: در حال مذاکره با شرکت بزرگ نفت ملی روسیه برای توافق سالانه برای تامین حجم ترکیبی تا ۴۰۰ هزار بشکه نفت روسیه در روز، برای سال مالی جدید میلادی هستند.

این منابع همچنین اعلام کردند: حجم نهایی قراردادهای برنامه ریزی شده، به شرایط پرداخت و تخفیف های ارائه شده توسط روسیه بستگی دارد.

آنها افزودند: شرکت ملی نفت روسیه تخفیفی بین سه تا سه دلار و ۵۰ سنت به ازای هر بشکه در قیمت های دبی ارائه کرده است که گران تر از قرارداد فعلی پالایشگاه ملی نفت هند با شرکت ملی نفت روسیه است که در ۳۱ مارس به پایان می رسد.

منابع گفتند: پالایشگاه ها تخفیف پیشنهادی را با توجه به ابهامات ناشی از تحریم ها ناچیز می دانند.

یک منبع دولتی هند گفت که دهلی نو تنها در صورتی به خرید نفت روسیه ادامه خواهد داد که این نفت زیر سقف قیمت در کشتی های غیر تحریمی فروخته شود.

منبع:

ایسنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید