شواهد نشان می دهد که ۴۶ درصد سدهای کشور به دلیل بارش های اخیر پر شدند.
بارش های اخیر توانست چیزی حدود ۴۶ درصدر سدهای کشور را پر کند و خطر خشکسالی تا حدودی از کشور دور شد. اما با این وجود بازهم رعایت الگوی مصرف باید در دستورکار قرار گیرد.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از وضعیت سدهای کشور، از ابتدای سال آبی تا تاریخ ۱۲ اسفندماه، ۱۲ سد بیش از ۷۵ درصد آب دارند و میزان پرشدگی سدهای کشور ۴۶ درصد است.
در حال حاضر میزان ورودی آب به سدهای کشور تا ۱۲ اسفندماه معادل ۱۱ میلیارد و ۶۸۰ میلیون مترمکعب بوده که این عدد در مقایسه با سال گذشته که عددی معادل ۱۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب بوده ۱۲ درصد کاهش داشته است، همچنین میزان خروجی از مخازن سدهای کشور در این تاریخ معادل ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب ثبت شده که این عدد در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۸ میلیارد و ۷۱۰ میلیون مترمکعب بوده بیانگر افزایش ۲۱ درصدی است.
در شرایط کنونی حجم آب موجود در مخازن ۲۲ میلیارد و ۸۸۰ میلیون مترمکعب ثبت شده که نسبت به سال گذشته ۳ درصد کمتر است و درصد پرشدگی مخازن سدهای کشور به عدد ۴۶ درصد رسیده است.
وضعیت سدهای مهم (شرب – کشاورزی) بیانگر این است که در ۱۲ سد درصد پرشدگی بیش از ۷۵ درصد است؛ به طوری که سد جگین استان هرمزگان ۷۶ درصد، سد کوثر کهگیلویه و بویراحمد ۸۵ درصد، سد قشلاق و آزاد استان کردستان به ترتیب ۸۵ و ۷۹ درصد، سد رودبار استان لرستان ۸۶ درصد و در استان سیستان و بلوچستان سد پیشین ۹۹ درصد و سد ریزدان ۱۰۰ درصد و سد خیرآباد ۱۰۰ درصد و سد ماشکید اولیا ۸۷ درصد پر هستند.
همچنین ارتفاع کل ریزشهای جوی کشور معادل ۱۱۴.۱ میلیمتر بوده که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره مشابه درازمدت ۱۵۱.۸ میلیمتر ۲۵ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته که عددی معادل ۱۳۳.۲ میلیمتر بوده ۱۴ درصد کاهش را نشان میدهد.
امید است بارندگی های بیشتری را در کشور شاهد باشیم تا کشور به طور کامل از خشکسالی خارج شود.
منبع:
ایسنا