ذخیره سازی گاز برای فصل سرد / سال آینده بحران نداریم؟ - افق اقتصادی

ذخیره سازی گاز برای فصل سرد / سال آینده بحران نداریم؟ - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 215500 |
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۳ |
129 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

ذخیره سازی گاز یکی از اقداماتی است که می تواند برای فصل سرد سال بسیار کارامد و مهم باشد.

ذخیره سازی گاز برای فصل سرد / سال آینده بحران نداریم؟

سرمای هوا، سبب خواهد شد تا مصرف گاز افزایش چشمگیری پیدا کند و بخش خانگی بالا ترین میزان مصرف را به خود اختصاص دهد. 

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران ذخیره‌سازی را دارایی برای روزهای سخت دانست و گفت: ذخیره‌سازی گاز پشتیبان ایمن فصل سرد سال است.

مهدی حیدری در ادامه نظارت‌های میدانی پس از افزایش سرمای اخیر در کشور طی بازدیدی از منطقه عملیاتی سراجه قم ضمن خداقوت به همکاران خط مقدم تولید و انجام نظارت‌های عملیاتی، با اشاره به بازتولید ۷۷۲ میلیون مترمکعب گاز از این میدان در فصل سرما، اظهار کرد: ذخیره‌سازی به‌عنوان دارایی برای روزهای سخت است و بر این منوال دو منطقه سراجه قم به‌عنوان پشتیبان شهر تهران، استان قم و استان‌های شمال مرکزی و شوریجه در منطقه عملیاتی خانگیران پشتیبان تولید گاز برای شمال شرق کشور به‌ویژه در این روزهای سرد است.

وی افزود: هم‌اکنون بیش از ۸ میلیون مترمکعب در روز از میدان سراجه باز تولید می‌شود و بنا به نیاز شرکت ملی گاز ایران این رقم به ۹ میلیون مترمکعب هم قابل افزایش است.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران ادامه داد: در مخزن شوریجه هم تاکنون در دوره زمانی بازتولید در مجموع یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی بازتولید شده است و هم‌اکنون نیز روزانه ۱۷ میلیون مترمکعب از آن بازتولید می‌شود.

حیدری درباره برنامه آینده این شرکت برای ذخیره‌سازی گاز طبیعی تصریح کرد: با توجه به جایگاه بسیار مهم ذخیره‌سازی، توسعه فاز دوم توسعه ذخیره‌سازی در شوریجه و سراجه در دستور کار قرار دارد که در شرکت بهره‌برداری نفت و گاز شرق فاز دوم در حال اجراست و در سراجه قم نیز پس از انجام فاز مطالعات، طرح توسعه فاز دوم آن از سرگرفته می‌شود.

حیدری ادامه داد: با ابلاغ دستور وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مطالعات برای ذخیره‌سازی در غرب و جنوب غرب کشور در حال بررسی است که مطالعات امکان‌سنجی تولید و ذخیره‌سازی در میدان گازی مختار واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز به شرکت نفت مناطق مرکزی واگذار شده و در مراحل انجام کار برای تولید گاز و سپس تخلیه مخزن برای ذخیره‌سازی است.
 
وی اظهار کرد: روال طبیعی سرما به شکلی بود که وقتی به اسفندماه می‌رسیدیم آماده ذخیره‌سازی برای سال بعد بودیم، اما موج سرمای شدیدی که این روزها حاکم شده برودت سنگینی برای کشور دارد و باعث شده است ما همچنان از ذخیره خود که نیمه نخست امسال ذخیره شده بود، استفاده کنیم.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ضمن قدردانی از همدلی و همراهی مردم ایران برای مصرف بهینه گاز در روزهای اخیر اظهار امیدواری کرد که این مدیریت مصرف که در واقع ضامن ثبات و پایداری تولید و مصرف  گاز است، بهترین هدیه به همکاران ما در صنعت نفت و گاز خواهد بود.

در ۲۴ ساعت گذشته مصرف گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده، به ۶۸۲ میلیون مترمکعب رسید.

سعید عقلی با اشاره به برودت هوا و افزایش میزان مصرف گاز گفت: دمای هوا امسال نسبت به سال گذشته حدود ۱۰ درجه پایین‌تر بوده و به همین دلیل میزان مصرف گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده جهش فوق العاده‌ای داشته است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون شبکه گازرسانی در سراسر کشور پایدار است، افزود: از هموطنان درخواست می‌کنم با استفاده از پوشش مناسب، کاهش یک درجه دمای سیستم‌های گرمایشی، خاموش کردن بخاری‌های اضافه، استفاده از وسایل گرمایشی با بازدهی بالا، استفاده نکردن از وسایل گرمایشی در فضاهای باز در بخش تجاری و استفاده از دمای رفاه در اماکن عمومی و اداری در توزیع گاز در سراسر کشور و پایداری شبکه سهیم باشند.

منبع:

ایسنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید