معاون وزیر نفت اعلام کرد که برای پالایش و پخش نفت و فراورده های نفتی، قراردادی به ارزش ۷۰ میلیون یورو امضا شده است.
پالایش و پخش فراورده های نفتی، یکی از اقدامات مهمی است که کشورهای دارنده نفت، سعی بر این دارند تا با به روز کردن تجهیزات خود، امکان تولید را افزایش دهند.
معاون وزیر نفت گفت: در حوزه پالایش و پخش ۷۰ میلیون یورو قرارداد امضا کردیم که این قرارداد عمدتا با شرکت های دانش بنیان است.
جلیل سالاری، معاون وزیر نفت در مراسم رونمایی از کارتخوانهای تولید داخل سامانه هوشمند سوخت اظهار داشت: یکسال تلاش مستمر صورت گرفت و از جوانان نخبه داخلی و شرکتهای ایرانی حمایت کردیم تا امروز شاهد رونمایی از کارتخوانهای ایرانی سامانه سوخت هستیم.
وی افزود: زیرساختهایی که ایجاد شده با رویکرد به سمت دانشبنیانها، از فرصت تحریم استفاده کردیم و نزدیک به ۷۰ میلیون یورو قرارداد در حوزه پالایش و پخش قرارداد داریم.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: دانش ارتقای کیفی نفت کوره و تولید کاتالیستها را ایرانیسازی کردیم و به دنبال افزایش دانش بنیانها در پالایش و پخش هستیم.
وی ادامه داد: بحث زنجیره کالایی مسئله مغفول مانده هست، باید یک زنجیره کالایی ایجاد کنیم و تمام شرکتهای دانش بنیانی را زیر یک سقف بیاوریم و در قالب مشارکت بیایند، اتفاق بزرگتری خواهد افتاد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی خاطر نشان کرد: زنجیره کالایی را در همه مجموعههای شرکتهای پالایشی شناسایی کردهایم اما موضوع تأمین منابع مالی موضوعی است که شرکتهای دانش بنیان با آن مواجهاند.
وی افزود: بهدنبال مدل سهامداری و مشارکت در بومیسازی دانش فنی با حفظ مالکیت معنوی هستیم.
سالاری با بیان اینکه به سمت اقتصاد دانش بنیان رفتهایم، گفت: باید در انعقاد مدل قراردادی تسریع شود، نزدیک به ۱۰ همت سرمایهگذاری ظرفیت کار دانش بنیان در صنعت پالایش و پخش دارد.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم مدل سهامداری را برای زیر یک سقف آوردن همه مجموعهها بهزودی اجرایی کنیم، الان ۷۰ تا ۸۰ درصد تجهیزات صنعت پالایش و پخش را در داخل میسازیم اما زنجیره کالایی کامل نیست.
معاون وزیر نفت حاضر نشان کرد: بحث قاچاق سوخت موضوع مهمی است که اقداماتی در دست انجام است تا از انحراف سوخت در چرخه توزیع و مسائلی که منجر به قاچاق سوخت میشود جلوگیری کنیم.
جهانبخش نوکانی مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان اظهار کرد: به دنبال بازدیدهای دوره ای و سرزده از جایگاههای عرضه فرآوردههای نفتی ناحیه مریوان، بررسی سامانه پارسه و بازدید دوربین های مدار بسته توسط بازرسان ویژه و کارکنان ناحیه مریوان، تعداد ۱۲۰ عدد کارت هوشمند سوخت غیرمجاز از کارگران جایگاهها و افراد سودجو کشف و ضبط شد.
وی ادامه داد: بعد از بررسی و مشخص شدن مقدار عرضه غیرقانونی از کارتها، مراتب برای اعمال قانون و رسیدگی در کمیته تخلفات شرکت و ارجاع به مراجع ذیصلاح و تعزیرات حکومتی ارسال میشود.
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان یادآور شد: ضبط کارت های سوخت ذکر شده در راستای مقابله با عرضه خارج از شبکه فرآورده های نفتی و سواستفاده از کارت سوخت وسایل نقلیه صورت گرفته است.
نوکانی به شرایط جغرافیایی و مرزی بودن استان و تفاوت قیمت سوخت در ۲ سوی مرز اشاره کرد و گفت: برنامه ریزی و اولویت این شرکت، تحقق حقوق شهروندی، جلوگیری از عرضه خارج از شبکه فرآورده های نفتی و عرضه مطلوب و پایدار سوخت در جایگاه های عرضه است.
منبع:
مهر