خواب آشفته نفت/تحولات دریای سرخ طلای سیاه را گران کرد - افق اقتصادی

خواب آشفته نفت/تحولات دریای سرخ طلای سیاه را گران کرد - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 190476 |
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۷ |
103 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

همزمان با ورود ناوشکن ایرانی به دریای سرخ، قیمت نفت افزایش پیدا کرد.

خواب آشفته نفت/تحولات دریای سرخ طلای سیاه را گران کرد

چند روزی می شود که درگیری های مقطعی در دریای سرخ ادامه دارد و همین امر سبب شده است تا بازار نفت درگیر تحولات شود. همزمان با ورود ناوشکن ایرانی به دریای سرخ، قیمت طلای سیاه افزایش پیدا کرده است.

با افزایش تنش‌های ژئوپولیتیکی در دریای سرخ، قیمت نفت با افزایش همراه شده است.قیمت نفت همزمان با ورود یک ناوشکن ایران به دریای سرخ با افزایش همراه شد.

به نوشته بلومبرگ، این اتفاق در حالی رخ داده که بسیاری از کشتی‌های کانتینری هنوز هم از ورود به دریای سرخ خودداری می‌کنند. قیمت نفت خام برنت پس از آنکه با کاهش ۵ درصدی همراه شده بود، به بیش از ۷۸ دلار به ازای هر بشکه افزایش پیدا کرده است. نفت وست تگزاس اینترمدیت نیز به قیمت ۷۸ دلار به ازای هر بشکه نزدیک شده است.

درگیری‌های اخیر در دریای سرخ میان آمریکا و حوثی‌ها باعث غرق شدن سه کشتی انصارالله شده است. ناوشکن البرز ایران در روز دوشنبه (۱۱ دی) وارد دریای سرخ شد.

افزایش قیمت نفت خام در حالی بوده که برای نخستین‌بار از سال ۲۰۲۰،‌ قیمت سالانه نفت خام با کاهش همراه شده است. سال ۲۰۲۳ هم یک سال پر فراز و نشیب برای نفت بود و در آن نگرانی‌هایی مانند افزایش تولید خارج از سازمان اوپک پلاس و افت سرعت افزایش تقاضای نفت وجود داشت. البته عوامل تقویت‌کننده قیمت مانند جنگ در غزه و اوکراین و نشانه‌هایی از این موضوع که بانک مرکزی آمریکا چرخه افزایش نرخ بهره را پایان داده است، توانست این نگرانی‌های را مرتفع کند.

پریانکا ساچدوا، تحلیل‌گر ارشد بازار مستقر در سنگاپور، به بلومبرگ اعلام کرده: «انتظار می‌رود تنش‌های ژئوپولیتیکیِ ادامه‌دار، از افزایش قیمت نفت حمایت کنند. همچنین روند بازیابی اقتصادی در چین و کاهش بیشتر تقاضای نفت از سوی این کشور،‌ نگرانی دیگری است که می‌تواند یک موضوع مهم برای معامله‌گران نفت در سال ۲۰۲۴ باشد».

از سوی دیگر،‌ سهام‌های چین باعث افت ارزش بازارهای سهام آسیا در نخستین روز معامله در سال ۲۰۲۴ شد چراکه داده‌های مربوط به فعالیت کارخانه‌ای در چین،‌ ضعیف‌تر از حد انتظار بود و سخنرانی شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، نشان‌دهنده بادهای مخالف برای بازیابی رشد اقتصادی در این کشور است.

تصمیمات اخیر برای کاهش عرضه نفت از سوی سازمان اوپک و شرکایش، در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۴ اجرایی می‌شود و ممکن است پس از اتمام این دوره، تمدید شود. با این حال، معامله‌گران عموما نسبت به تعهد اوپک پلاس برای کاهش بیشتر تولید، رویکردی محتاطانه دارند و در اجرای آن ابراز تردید کرده‌اند.

اغلب شرکت‌های حمل و نقل دریایی ترجیح می‌دهند برای دوری جستن از هرگونه خطر، به جای کانال سوئز که کوتاه‌ترین مسیر کشتیرانی بین اروپا و آسیا است و حدود یک ششم ترافیک دریایی در جهان را به خود اختصاص می‌دهد، مسیر دیگری را برگزینند که عمدتا بسیار دورتر و پرهزینه‌تر است.

به خطر افتادن امنیت دریای سرخ که همچنین سبب افزایش قیمت نفت و هزینه‌های حمل و نقل دریایی شده، کشتی‌ها را مجبور کرده تا با دور زدن دماغه جنوبی آفریقا مسیر خود را چندین برابر طولانی کنند و حدود ۱۰ تا ۱۴ روز به طول سفر خود بیافزایند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید