توسعه نیروگاه های خود تامین، یکی از راهکارهایی است که می توان با استفاده از آن، برق صنایع را در اوج بار تامین کرد.
حبیب قراگوزلو، مدیرعامل برق منطقهای تهران اظهار کرد: توسعه نیروگاههای خودتامین به عنوان راهکاری برای تامین برق صنایع در اوج بار ۱۴۰۳، یکی از مهم ترین اقداماتی است که می توان برق صمایع را تامین کرد. لازم به ذکر است که با مشارکت بخش خصوصی طی روزهای اخیر نیروگاه خودتامین مجتمع تولیدی مواد غذایی زر در منطقه هشتگرد شهرستان ساوجبلاغ احداث شد.
وی افزود: با استفاده از اعتبارات بخش خصوصی برای توسعه و تقویت شبکه تحت پوشش، این پروژه با هدف تامین برق پایدار و مطمئن مشترکان و همینطور کاهش تلفات شبکه، با ارزش سرمایهگذاری ۲۶۰ میلیارد تومان، در مدار بهرهبرداری قرار گرفت.
مدیرعامل برق منطقهای تهران با تاکید بر ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای حدود ۱۱۵ خانوار در این پروژه اضافه کرد: با توجه به تولید همزمان برق و حرارت در پروژه یاد شده، تبدیل این انرژی یکی از ویژگیهای بارز و متمایز آن است.
طبق اعلام وزارت نیرو، وی تأثیر اجرای این پروژهها را برای مردم با اهمیت دانست و گفت: نصب و راهاندازی اینگونه مولدها، موجب تأمین برق پایدار، کاهش خاموشیهای احتمالی، افزایش راندمان تبدیل انرژی و حفظ بهتر ذخایر و کاهش آلودگی زیست محیطی میشود.
وی با بیان اینکه جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی، ایجاد اشتغال و بهبود پدافند غیرعامل از دیگر اهداف اجرای این طرح است، اضافه کرد: استان البرز دارای صنایع متعدد است و این شرکت چندین تفاهمنامه توسعه مولدهای تولید پراکنده با سرمایهگذاران و صنعتگران استان منطقه دارد که طرحها با تمام توان برای آمادگی در دوره اوج بار ۱۴۰۳ در حال ساخت و راهاندازی است و این طرح یکی از مجموعه طرحهای فوق است.
قراگوزلو با تاکید بر اینکه حرکت به سمت استفاده از انرژیهای نو و تجدید پذیر و مولدهای مقیاس کوچک برای صنعت برق یک راهبرد اساسی است، اضافه کرد: در برق منطقهای تهران تلاش می کنیم با استفاده از ظرفیت و مشارکت بخش خصوصی در جهت تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر حرکت کنیم.
این نیروگاه که سوخت آن گازی است، یکی از کیفیترین نیروگاههای کوچک تولید برق کشور در نوع خود است که با بهرهبرداری از آن، انرژی مورد نیاز واحدهای صنعتی وابسته به مجتمع شرکت زر شهرستان ساوجبلاغ تامین شد.