توسعه نیروگاه‌های خورشیدی/کاهش استفاده از سوخت‌های آلاینده - افق اقتصادی

توسعه نیروگاه‌های خورشیدی/کاهش استفاده از سوخت‌های آلاینده - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 178524 |
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۷ |
180 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

باتوجه به آنکه همواره درگیر آلودگی هوا هستیم، توسعه نیروگاه های خورشیدی علاوه بر کاهش مصرف برق به کاهش آلودگی هوا هم کمک بزرگی خواهد کرد.

توسعه نیروگاه‌های خورشیدی/کاهش استفاده از سوخت‌های آلاینده

توسعه انرژی‌های تجدید پذیر از اهمیت به سزایی برخوردار است و تازگی محمود کمانی رئیس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر در از لزوم توسعه تجدید پذیرها خبر داد و گفت، موضوع استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر عنوان شده که تا سال ۲۰۳۰ جهان باید ۱۱۰ هزار گیگاوات انرژی تجدید پذیر ایجاد کنند.

به گفته این مقام مسئول سه مجوز از شورای اقتصاد اخذ شده یک مجوز برای توسعه ۴ هزار مگاوات است که برنده‌های مناقصه سه هزار مگاوات آن مشخص شده و به زودی کارهای اجرایی را آغاز می‌کنند. مجوز چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات هم اخیراً اخذ شده که در بازه یک ساله باید انجام شود و تاکنون مناقصه چهار هزار مگاوات مشخص شده است.

اکنون اساس اعلام سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتنا) شامل چهار سبد به ارزش مجموعاً ۴۵۰۰ مگاوات بود که گروه گسترش انرژی پاسارگاد برنده سبد شماره ۲ مشتمل بر ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سراسر کشور شد. این حجم از ظرفیت نیروگاهی تجدید پذیر، بیش از کل ظرفیت نیروگاهی تجدید پذیر احداث‌شده در کشور، اعم از نیروگاه خورشیدی، نیروگاه بادی و…، از ابتدا تاکنون است به همین دلیل این قرارداد را می‌توان بزرگ‌ترین قرارداد احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر در ایران دانست.

برآورد ساتنا از میزان سرمایه‌گذاری برای احداث این نیروگاه‌ها به ازای هر مگاوات ۶۵۰ هزار یورو و برای کل پروژه نزدیک به یک میلیارد دلار است که ۲۵ درصد از آن توسط این گروه و ۷۵ درصد از طریق صندوق توسعه ملی تأمین می‌شود و سبد سرمایه‌گذاری این شرکت، شامل ۲۴ ساختگاه در استان‌های تهران، البرز، قزوین، کرمان، همدان، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، لرستان، خراسان شمالی، فارس، کردستان و گیلان است که مجموعاً ۱۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق خورشیدی کشور افزوده شود.

با توجه به آلودگی هوا در کلان‌شهرهای کشور، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی علاوه بر جبران ناترازی برق، موجب کاهش استفاده از سوخت‌های آلاینده برای تولید برق در نیروگاه‌ها خواهد شد و نقش مهمی در کاهش آلاینده‌های هوا خواهد داشت. این شرکت تجربه موفق ساخت و بهره برداری اولین نیروگاه خورشیدی بایفشیال کشور در دامغان را نیز دارد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید