IMF مخالف با یارانه برق ماینینگ در پاکستان؛ نگرانی‌های اقتصادی و محیط زیستی در پس تصمیم - افق اقتصادی

IMF مخالف با یارانه برق ماینینگ در پاکستان؛ نگرانی‌های اقتصادی و محیط زیستی در پس تصمیم - افق اقتصادی
شنبه, ۱۴ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-07-05
کد خبر: 410656 |
تاریخ انتشار : ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۸ |
5 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

صندوق بین‌المللی پول (IMF) با درخواست پاکستان برای تخصیص یارانه برق به منظور فعالیت‌های ماینینگ رمزارز مخالفت کرد.

IMF مخالف با یارانه برق ماینینگ در پاکستان؛ نگرانی‌های اقتصادی و محیط زیستی در پس تصمیم

به گزارش بازار، در نشست کمیسیون دائمی مجلس سنا در حوزه برق، به ریاست سناتور محسن عزی، دکتر فخرای عالم ایرفن، دبیر وزارت نیرو، جزئیات تلاش‌های اخیر دولت برای مذاکره درباره تعرفه‌های یارانه‌ای با صندوق بین‌المللی پول را تشریح کرد.
وی گفت هدف از این پیشنهاد، کاهش هزینه برق برای بخش‌های انرژی‌بر مانند ماینینگ رمزارز و برخی صنایع خاص بود تا ضمن تحریک فعالیت‌های اقتصادی، از ظرفیت تولید مازاد بهره‌برداری شود.
با این حال، صندوق بین‌المللی پول این درخواست را رد کرد، استدلال می‌کند که چنین یارانه‌هایی ممکن است بازار انرژی را دچار اختلال کند و وضعیت مالی بخش برق را که در وضعیت شکننده‌ای قرار دارد، تشدید نماید.
این تصمیم در پی اعلام قبلی پاکستان مبنی بر اختصاص ۲ هزار مگاوات برق مازاد به ماینینگ بیت‌کوین و مراکز داده هوش مصنوعی تحت طرح زیرساخت ملی دیجیتال صورت گرفت. هدف از این طرح جذب سرمایه‌گذاری خارجی، ایجاد فرصت‌های شغلی در حوزه فناوری‌های نوین و بهره‌برداری از ظرفیت تولید بلااستفاده برق بود.
پیش از این، دولت پاکستان پیشنهادهای دیگری نیز مطرح کرده بود که موافقت صندوق بین‌المللی پول را جلب نکرده است. در سپتامبر سال گذشته، مسئولان پیشنهاد داده بودند تعرفه برق برای مدت شش ماه، بر اساس هزینه حداقلی و معادل ۲۳ روپیه برای هر کیلووات‌ساعت، برای حمایت از ماینینگ رمزارز و صنایع با مصرف بالا تعیین شود. اما صندوق تنها با مدت سه‌ماه موافقت کرد، با استدلال نگرانی درباره اختلال احتمالی در تعادل بازار.
در نوامبر، دولت مجدداً با طرح یارانه هدفمند برای مصرف برق مازاد وارد میدان شد، اما این پیشنهاد نیز از سوی IMF رد شد و آن را مشابه تعطیلات مالیاتی خاص بخش‌ها دانست که ممکن است توازن اقتصادی کشور را بر هم زند.
در عین حال، دکتر ایرفن تأکید کرد که مذاکرات با صندوق بین‌المللی پول و دیگر نهادهای بین‌المللی همچنان ادامه دارد و تلاش‌ها برای یافتن راه‌حلی عملی در جریان است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید