پس از مسدود شدن درگاه های واریز: فعالان رمزارز در بیانیه‌ای به بانک مرکزی پاسخ دادند - افق اقتصادی

پس از مسدود شدن درگاه های واریز: فعالان رمزارز در بیانیه‌ای به بانک مرکزی پاسخ دادند - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۲۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-16
کد خبر: 339340 |
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۳ |
15 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

فعالان صنعت رمزارز پیرو یک نشست خبری بیانیه پایانی خود را در رابطه با توقف درگاه واریزی ریالی صرافی های رمز ارز، صادر کردند.

پس از مسدود شدن درگاه های واریز: فعالان رمزارز در بیانیه‌ای به بانک مرکزی پاسخ دادند

به گزارش بازار، پنج‌شنبه هفته گذشته، ۶ دی‌ماه بود که صرافی‌های رمزارز اعلام کردند بانک مرکزی مجددا درگاه‌ واریز ریالی آنها را بدون اطلاع قبلی مسدود کرده است. حال فعالان صنعت رمزارز پیرو یک نشست خبری به میزبانی اتاق بازرگانی ایران، بیانیه پایانی خود در این رابطه را منتشر کرده‌اند. متن بیانیه به شرح زیر است:

صنعت تبادل رمزدارایی در ایران، با بیش از ۱۵ میلیون کاربر فعال و اشتغال‌زایی برای بیش از ۵ هزار نخبه و متخصص، به یکی از پایه‌های اصلی اقتصاد دیجیتال کشور تبدیل شده است. این صنعت، علاوه بر جذب سرمایه‌گذاری‌های گسترده، بستری برای توسعه کسب‌وکارهای نوآورانه فراهم کرده است. با این حال، تصمیمات اخیر بانک مرکزی در مسدودسازی و محدودسازی درگاه‌های پرداخت این صرافی‌ها، ضربه‌ای جدی به اعتماد عمومی و آینده این صنعت وارد کرده است.
در راستای حفاظت از حقوق کاربران، حمایت از کسب‌وکارهای شفاف و جلوگیری از خسارات جبران‌ناپذیر، لازم است فوراً اقدامات اصلاحی صورت گیرد.
خواسته اصلی ما بازگشایی فوری درگاه‌ها و خدمات پرداخت است. هر ساعت ادامه این محدودیت‌ها، نه‌تنها آسیب‌های جدی به حقوق کاربران و سرمایه‌گذاران وارد می‌کند، بلکه تبعات سنگینی مانند خروج سرمایه از کشور، زیرزمینی شدن بازار، گسترش تخلفات مالی و از بین رفتن شفافیت اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.
در ادامه نکات زیر قابل توجه است:
۱- بسته شدن درگاه‌های پرداخت سکوهای تبادل رمزارز اقدامی سلبی، مخرب، غیرمنطقی و ناقض حقوق شهروندان است.
۲- اکوسیستم فناوری مالی بخشی از حل مسئله کشور است
اکوسیستم فناوری مالی کشور در این شرایط می‌تواند بخش مهمی از راه‌حل باشد نه قطعه‌ای از مسئله. بسیاری از کشورهای منطقه و جهان از این فرصت‌ به جهت رقابت اقتصادی با ابرقدرت‌ها بهره‌برده‌اند و معتقدیم امروز ایران ما نیز می‌تواند در راستای حل مسائل خود از فرصت‌های صنعت رمزدارایی بهره‌بگیرد اگر این فرصت با اقدامات تخریبی از بین نرود.
۳- رمز دارایی بخشی از آینده است؛ فرصت‌ها به سادگی از دست می‌رود
با توجه به سرمایه‌گذاری سنگین و تسهیل‌گری که در سایر کشورها به‌خصوص رقبای منطقه‌ای ایران نظیر ترکیه و امارات در جریان است؛ اقدامات غیر سازنده به‌جز انحراف از آینده، در کوتاه مدت نیز به مهاجرت کاربران ایرانی از پلتفرم‌ها بومی به پلتفرم‌های خارجی، فرار میلیاردها دلار سرمایه ملی، زیرزمینی شدن بازار، از بین رفتن شفافیت و گسترش تخلفات مالی نظیر سفته‌بازی و پولشویی خواهد انجامید و این چیزی جز خسران برای کشورمان و سلب حقوق بدیهی و اعتماد میلیون‌ها شهروند ایرانی در پی نخواهد داشت.
۴- نقش غیر قابل کتمان بانک مرکزی در مدیریت ارزش پول ملی
هرچند چالش‌های تحریمی بر شرایط ارزی کشور سایه افکنده است اما رمزارزها در مجموع برای کشور ارزآوری داشته‌اند. استخراج، تجارت و نگه‌داشت، از جمله راه‌های ارزآوری سرشار رمزارزها برای کشور محسوب می‌شوند که می‌توان با سیاست‌گذاری سازنده رشد چشمگیری را در استفاده از این ظرفیت شاهد بود. تاکید داریم در همراهی و تعامل کامل با بانک مرکزی آماده همکاری فنی و تخصصی در حوزه رمزپول هستیم.
در پایان یادآور می‌شویم ما فرزندان ایران هستیم و در این بیانیه دلسوزانه اعلام می کنیم که از مشورت، تعامل سازنده و همکاری ملی و دستیابی به وفاق به‌صورت عملی حمایت می‌کنیم و اعلام می‌کنیم همواره آمادگی همکاری و همراهی و تعامل مستمر به منظور رفع دغدغه و ایجاد تفاهم با دولت محترم و بانک مرکزی جمهوری اسلامی را داریم.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید