پرایس اکشن یکی از روش های معامله گری در تحلیل تکنیکال است که از محبوبیت بسیار بالایی در بین معامله گران و تکنیکالیست ها برخوردار است. پرایس اکشن به معنای رفتار قیمت است؛ بدین معنی که معامله گران با بررسی حرکت قیمت در گذشته به پیش بینی حرکت قیمت در آینده می پردازند. پرایس اکشن […]
پرایس اکشن یکی از روش های معامله گری در تحلیل تکنیکال است که از محبوبیت بسیار بالایی در بین معامله گران و تکنیکالیست ها برخوردار است. پرایس اکشن به معنای رفتار قیمت است؛ بدین معنی که معامله گران با بررسی حرکت قیمت در گذشته به پیش بینی حرکت قیمت در آینده می پردازند. پرایس اکشن یک مفهوم کلی است؛ اما امروز مشاهده می کنیم که افراد مختلفی از این مفهوم استفاده کرده و دیدگاه جدیدی را از آن ارائه دهند. برخی از این دیدگاه های جدید از پرایس اکشن بقدری حرفه ای و ایده آل بود که به سبک جدیدی از پرایس اکشن تبدیل شده اند.
در حال حاضر، سبک های زیادی از پرایس اکشن از جمله سبک پرایس اکشن ال بروکس، سبک پرایس اکشن لنس بگز و… ؛ اما دو مورد از معروف ترین های آن عبارت انداز: سبک پرایس اکشن RTM و سبک پرایس اکشن ICT که در این مقاله قصد داریم تا به طور مختصر به معرفی و پس از آن به مقایسه این دو سبک بپردازیم؛ با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
پرایس اکشن چیست؟
پرایس اکشن در تعریفی ساده حرکت قیمت سهام، رمزارزها یا جفت ارزها در طول زمان است. پرایس اکشن و تکنیک های آن یکی از بهترین و ساده ترین راه های معامله گران برای معاملات کوتاه مدت است. البته کاربرد پرایس اکشن فقط برای معاملات کوتاه مدت نیست و میتوان از آن برای معاملات بلندمدت نیز استفاده کرد.
اگر بخواهیم بررسی ساده ای داشته باشیم باید تحلیل تکنیکال را رویکردی بدانیم که از پرایس اکشن بیرون آمده است؛ به عبارتی، پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال که به بررسی رفتار قیمت می پردازد، پس براساس آن سبک های مختلفی توسط اساتید مشهور ارائه شد، مانند سبک RTM، ICT، الیوت، پرایس اکشن ال بروکس، پرایس اکشن لنس بک و…
شما می توانید براساس شخصیت، علایق و توانایی های خود، یکی از آنها را انتخاب کنید. در پرایس اکشن، معامله گران سعی می کنند قیمت ها را در طول زمان بررسی و تفسیر کنند؛ با استفاده از آن روندی را برای پیش بینی قیمت ها داشته باشند. در تحلیل پرایس اکشن از الگو های کندل دوجی، ماروبوزو و پوششی (اینگالف)، پین بار و کی بار استفاده می شود؛ تثبیت آن ها، تغییر روند ها، خطوط روند و محدوده حمایتی یا مقاومتی از دیگر موارد است.
حال که با پرایس اکشن آشنا شده اید، در ادامه به معرفی دو سبک پرایس اکشن rtm و ict می پردازیم.
سبک پرایس اکشن rtm چیست؟
سبک پرایس اکشن RTM یا Read The Market بر اساس قوانین پیش بینی رفتار بازارسازان و درک حرکت قیمت است. در این سبک سعی می شود تا با ارائه مفاهیم مختلف به الگوی رفتار معامله گران بزرگ دست پیدا کرد.
شخصی به نام ایف میانته به همراه برخی همکارانش با معرفی پرایس اکشن RTM سبکی جامع و کارآمد را عرضه کرد که می تواند یک سطح پایه را برای سرمایه گذاران فراهم کند تا با اتکا بر تحلیل و افکار خود، به نتیجه ای مطلوب تر برسند. در این سبک با پیدا کردن محل های عرضه و تقاضا بر روی نمودار قیمتی، علل تشکیل به وجود آمدن آن منطقه، روند سفارشها و افزایش احتمالی نقدینگی مورد توجه ویژه قرار گرفته تا هجوم یک باره افراد یا طرد کردن بازار توسط عده زیادی از معامله گران در قیمتهای مشخص را واکاوی و رفتارهای مشابه در آینده را پیش بینی کند. سبک rtm قابلیت استفاده در همه بازار ها و تایم فریم ها را دارد و دیدگاه تحلیلی عمیق از رفتار معامله گران را در اختیار تحلیل گر قرار می دهد؛ اما تسلط بر آن نیاز به تمرین، زمان و تجربه زیادی دارد. برخی از مهم ترین اجزای سبک rtm هستند:
- کندل بیس و کندل مومنتوم
- ساختار های حرکتی قیمت (RBR-RBD-DBD-DBR)
- ناحیه (zone)
- الگو های سبک rtm از جمله FL-FTR-QM
- و…
سبک پرایس اکشن ICT
سبک پرایس اکشنICT یا Inner Circle Trader که توسط مایکل هادلستون، یک معامله گر موفق بازار فارکس، مربی و بنیانگذار استراتژی ICT توسعه یافته است. مایکل هادلستون یک چهره مشهور در بازار فارکس است که بیش از ۲۰ سال سابقه معامله گری دارد و رویکرد منحصر به فرد خود را در زمنیه معامله گری ارائه داده است که آن را سبک پرایس اکشن ICT می نامد. سبک پرایس اکشن ICT مبتنی بر ساختار بازار، نقدینگی و عرضه و تقاضا است که به اعتقاد او عوامل کلیدی در درک بازار و تصمیم گیری بهتر در معاملات هستند.
یکی از جنبه های سبک پرایس اکشن ICT که مورد توجه معامله گران قرار گرفته است، تمرکز آن بر شناسایی نقدینگی است. این روش به جستجوی فرصت هایی برای معامله کردن، می گردد که در مناطقی از بازار با نقدینگی بالا یا جایی که معامله گران بزرگ وارد بازار می شوند، اشاره دارد. با انجام این کار،ICT قصد دارد که حرکت های بزرگ را شناسایی کند و همراه با بزرگان بازار وارد معامله شود. برخی از مهم ترین اجزای اصلی ابن سبک عبارت انداز:
- نقدینگی
- ساختار بازار
- اوردربلاک
- شکاف (FVG)
- و….
مقایسه پرایس اکشن RTM و پرایس اکشن ICT
حال که با دوتا از بهترین سبک های پرایس اکشن آشنا شده اید، در ادامه قصد مقایسه آن ها را با یک دیگر داریم. برخی از مهم ترین تفاوت های این دو سبک به شرح زیر است:
- ict ساده تر بوده و راحت تر می توان آن را آموخت؛ در حالی کهrtm کمی سخت تر خواهد بود.
- ict برگرفته شده از سبک پرایس اکشن لنس بگز است؛ در حالی کهrtm برگرفته شده از سبک عرضه و تقاضا سم سیدن است.
- در ict براساس اوردربلاک ها معامله انجام می شود؛ در حالی که معاملات در rtm براساس الگو ها و ساختار های حرکتی قیمت انجام می شود.
نکته قابل توجه این استکه شاید این دوسبک دارای تفاوت هایی با یک دیگر باشند، اما یک ویژگی مشترک بسیار مهمی میان دو سبک وجود دارد. در واقع، هر دو سبک پرایس اکشن rtm و ict به دنبال شناسایی نقطعه ورود پول های بزرگ (پول هوشنمد) هستند. در هر دو سبک، معامله گر تلاش می کند تا نواحی را شناسایی کنند که پول های بزرگ توسط معامله گران و بازیگران اصلی (معمولا بانک ها و موسسات مالی) وارد بازار می شود. همچنین، مزیت دیگر و البته مشتر این دو سبک را می تواند ریسک به ریوارد های بالا دانست که معاملات بسیار سودآوری را برای معامله گران رقم می زند.
سخن پایانی
در این مقاله سعی شد تا شما را با پرایس اکشن و پس از آن با دوتا از مهم ترین سبک های آن آشنا کنیم. این دو سبک باهم مقایسه شد و پس از آن به برخی از مهم ترین تفاوت های آن ها اشاره شد؛ اما در نهایت اینکه کدام استراتژی معاملاتی می تواند برای معامله گر بهتر باشد، کاملا یک انتخاب شخصی بوده که بستگی به نیاز ها و میزان درک معامله گر از سبک مربوطه دارد. به خاطر داشته باشید که برای انجام معامله براساس هر کدام از این دو سبک یا هر سبک دیگری ابتدا باید آموزش دید تا دانش و تخصص های لازم را کسب کرد. یادگیری و تمرین از مهم ترین فاکتور ها هستند.
ممنون از توضیحات دقیق و درستتون، پرایس اکشن هارو خیلی خوب مقایسه کردید