معرفی سبک های پرایس اکشن

معرفی سبک های پرایس اکشن
جمعه, ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-18
کد خبر: 168434 |
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۴۰۲ - ۸:۵۵ |
305 بازدید
۲
12
ارسال به دوستان
پ

پرایس اکشن یکی از روش ‌های محبوب و پرطرفدار برای تحلیل بازار های مالی براساس تحلیل تکنیکال است که بسیاری از معامله گران از آن نیز استفاده می کنند. پرایس اکشن جزء روش های تحلیلی است که در تمامی بازارهای مالی از جمله بازار فارکس، ارز های دیجیتال، بورس تهران و… نیز کاربرد دارد. پرایس […]

معرفی سبک های پرایس اکشن

پرایس اکشن یکی از روش ‌های محبوب و پرطرفدار برای تحلیل بازار های مالی براساس تحلیل تکنیکال است که بسیاری از معامله گران از آن نیز استفاده می کنند. پرایس اکشن جزء روش های تحلیلی است که در تمامی بازارهای مالی از جمله بازار فارکس، ارز های دیجیتال، بورس تهران و… نیز کاربرد دارد. پرایس اکشن را می توان یک مفهوم کلی دانست که از سال ها قبل توسط افراد مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. برخی افراد با توجه به تجربیاتی که در استفاده از آن کسب کردند، یک سبک یا شیوه شخصی سازی شده و جدیدی را از پرایس اکشن ارائه دادند. در حال حاضر سبک های زیادی براساس پرایس اکشن ایجاد شده است که در ادامه به معرفی برخی از مهم ترین های آن می پردازیم؛ با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

پرایس اکشن(Price Action) چیست؟

معرفی سبک های پرایس اکشن

پرایس اکشن در لغت به معنا رفتار قیمت است. همان طور که از نام آن پیداست، در روش پرایس اکشن به بررسی رفتار قیمت می پردازیم. بررسی رفتار گذشته و حال قیمت به ما کمک می کند تا بتوانیم روند حرکتی آن را در آینده پیش بینی کنیم و معاملاتی را براساس آن انجام دهیم.

در سبک پرایس اکشن، معامله گران به بررسی نمودار های قیمتی بدون استفاده از اندیکاتور ها می پردازند. در واقع، مبنا کار معامله گران فقط قیمت است و صرفا از نمودار قیمتی استفاده می کنند؛ در نتیجه، اندیکاتور ها در نمودار معامله گر هیچ جایگاهی ندارند.

ابزارهای پرکاربرد در سبک پرایس اکشن

ابزارهای پرکاربرد در سبک پرایس اکشن

از آنجایی که معاملات پرایس اکشن به قیمت و حرکت های قیمتی گذشته مربوط می شود، مهم ترین و پرکاربرد ترین ابزار های آن عبارت انداز: تایم فریم، خطوط داینامیک با خطوط روند، خطوط یا محدوده های استاتیک، کندل ها و الگو های کندلی و… . معمولا معامله گران در سبک پرایس اکشن با ترکیب ابزار های گفته شده به تحلیل نمودار های قیمتی و انجام معامله می پردازند. به عنوان مثال، نمودار بیت کوین در تایم فریم ۱ ساعته در نظر بگیرید که در یک روند صعودی است. معامله گر می تواند یک محدوده استاتیک حمایتی براساس آخرین کف قیمتی بیت کوین رسم کند. در صورتی که قیمت به آن ناحیه رسید و کندل تاییدیه ایجاد کرد، می تواند وارد معامله خرید شود.

مهم ترین ابزار میان ابزار های گفته شده را می توان کندل ها دانست و علم کندل شناسی در سبک پرایس اکشن بسیار اهمیت دارد. کسب تخصص در زمنیه کندل شناسی و الگو های کندلی برای فردی که قصد معامله گری براساس پرایس اکشن را دارد، واجب است. برخی از مهم ترین الگو های کندلی در پرایس اکشن عبارت انداز:

  1. پین بار: کندلی که بدنه کوچک و یک سایه بلند در یک سمت آن قرار دارد و در سمت دیگر سایه ای ندارد یا سایه آن کوچک است. در صورتی که سایه بلند آن از طرف بالا باشد، نشان از فشار فروش بوده و به آن پین بار نزولی گویند. در صورتی که سایه بلند آن از طرف پایین باشد، نشان از فشار خرید بوده و به آن پین بار صعودی گویند. با کندل پین بار نباید معامله ای انجام شود؛ کندل پین بار صرفا یک هشداری برای رخ داد اتفاقی است. به کندل پین بار اصطلاحا کندل سیگنال بار نیز گفته می شود.
  2. کندل تاییدیه (کی بار): کندلی که بدنه ای بزرگ دارد، سایه ندارد و در صورتی که کندل تاییدیه صعودی باشد، باید بالا کندل قبلی بسته بشود و در صورتی کندل تاییدیه نزولی باشد، باید پایین کندل قبلی نیز بسته شود. کندل تاییدیه اگر بعد از پین بار ایجاد شود، تاییدیه ای برای انجام معامله می باشد. براساس کندل کی بار و بدون پین بار می توان معامله کرد؛ اما بدون کندل کی بار و فقط با کندل سیگنال بار نمی توان معامله ای انجام داد.

معرفی سبک های پرایس اکشن

همان طور که گفته شد، سبک های زیادی براساس روش پرایس اکشن نیز ایجاد شده است. هر کدام از این سبک ها دارای دیدگاه و شیوه متفاوتی هستند؛ اما به طور کلی، همه آن ها از یک مفهوم واحد پیروی می کنند که آن هم بررسی رفتار قیمت است. برخی از مهم ترین و معروف ترین سبک های پرایس اکشن عبارت انداز:

  1. سبک پرایس اکشن ال بروکس
  2. سبک پرایس اکشن لنس بگز
  3. سبک پرایس اکشن RTM
  4. سبک پرایس اکشن ICT

سبک پرایس اکشن ال بروکس

یکی تز معروف ترین سبک های پرایس اکشن، پرایس اکشن ال بروکس است که می ‌توان آن را نسخه شخصی سازی شده و پیشرفته تر پرایس اکشن کلاسیک دانست. در این روش، بازار را باید کندل به کندل با الگوهای کندل شناسی بررسی کرد و هر کندل دارای اطلاعاتی از بازار است که با استفاده از این اطلاعات می توان حرکت بازار را درک کرد. در پرایس اکشن ال بروکس، چرخه بازار دارای سه حرکت متوالی است: حرکت شارپ (Spike)، حرکت روند در جهت حرکت شارپ و در نهایت حرکت تردینگ رنج پس از اتمام حرکت روند. اغلب اوقات این چرخه به صورت متوالی و پشت سر هم رخ می دهد؛ بدین صورت که ابتدا حرکت شارپ، سپس روند و در نهایت تردینگ رنج است. متناسب با اینکه قیمت در کدام یک از این حرکت های چرخه بازار قرار دارد، می توان اقدام به انجام معامله کرد.

سبک پرایس اکشن لنس بگز

در استراتژی لنس بگز از سه تایم فریم استفاده می شود که عبارت اند از: بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت. در این روش تریدر حرکت های قیمت را در چهارچوب حمایت و مقاومت تحلیل می‌ کند و بر اساس آن روند حرکتی قیمت را در آینده پیش بینی می کند. تمرکز اصلی این سبک روی مدیریت سرمایه و ریسک معاملاتی است که برای افراد محتاط می تواند بهترین سبک ها برای انجام معاملات باشد.

پرایس اکشن RTM

ایف میانته به همراه برخی همکارانش توانست سبک پرایس اکشن RTM را اختراع کند. در این سبک با پیدا کردن محل‌ های عرضه و تقاضا بر روی نمودار قیمتی، علل تشکیل به ‌وجود آمدن آن منطقه، سفارش ‌ها و افزایش احتمالی نقدینگی مورد توجه ویژه قرار گرفته تا ورود یا خروج پول های بزرگ به بازار توسط عده ای از معامله ‌گران در قیمت‌ های مشخص را واکاوی و رفتارهای مشابه در آینده را پیش ‌بینی کند.

پرایس اکشن ICT

بنیان گذار این سبک، مایکل هادلسون بود؛ فردی که آن را به وجود آورد. هادلسون تحلیل ‌گری قوی در موسسات مالی بود و چندین سال از کار حرفه ‌ای خود را به این موضوع اختصاص داد.

پرایس اکشن ICT رفتار بازیگران فعال در بازار را مورد بررسی قرار داده و مشخص می ‌کند که چگونه معامله گران بزرگ بازار، سایر معامله گران را فریب می ‌دهند؛ تا در مناطق جعلی و اشتباه، خرید یا فروش انجام دهند. این روش به معامله گران خرد (معامله گرانی که سرمایه کمی در بازار دارند و نقشی در تعیین جهت بازار ندارند) کمک می ‌کند تا چشم ‌اندازی مشابه معامله گران بزرگ (معامله گرانی که جهت بازار را تعیین می ‌کنند، مانند: بانک‌ها و مؤسسات) داشته باشند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد تا شما را با سبک پرایس اکشن و برخی از مهم ترین سبک های پرایس اکشن آشنا کنیم. معامله گران پرایس اکشن در واقع فقط براساس حرکت قیمت و بدون هیچ اندیکاتوری به تحلیل نمودار قیمتی می پردازند و تلاش می کنند روند حرکتی قیمت در آینده را پیش بینی کنند. انواع سبک های پرایس اکشن وجود دارد که می توان از آن ها برای انجام معامله استفاده کرد؛ اما قبل از معامله گری براساس هر کدام از سبک های پرایس اکشن ابتدا باید تخصص های کافی را درمورد آن کسب کرد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    تعداد نظرات منتشر شده: 2
    1. نویسنده :سینا زراعتی

      پرایس اکشن یکی از امن ترین راه های پیشبینی بازارهای مالیه، ممنون از معرفی خوبتون

      1. نویسنده :افق اقتصادی

        دقیقا درسته سینا جان، خوشحالیم که این مقاله براتون مفید بوده