پیش بینی مهم از آینده بازار ارزهای دیجیتال - افق اقتصادی

پیش بینی مهم از آینده بازار ارزهای دیجیتال - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 211634 |
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۶:۲۸ |
174 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

اقتصاد ۱۰۰- مایلز دویچر (Miles Deutscher)، تحلیلگر حوزه ارزهای دیجیتال، با اطمینان پیش‌بینی می‌کند که توکن‌ پروژه‌های هوش مصنوعی، در بازار صعودی آتی، رشد قابل توجهی را تجربه خواهند کرد. در همین راستا، وی معتقد است که توکن‌های حوزه دپین (DePIN)، رشد بیشتری نسبت به سایرین خواهند داشت.

پیش بینی مهم از آینده بازار ارزهای دیجیتال

واژه DePIN، مخفف عبارت Decentralized Physical Infrastructure به معنی زیرساخت فیزیکی غیرمتمرکز است. دویچر عنوان کرد:  همه‌ی توکن‌های هوش مصنوعی قابلیت رشد دارند، اما تمرکز من روی بخش دپین است.

این در حالی است که لارک دیویس (Lark Davis)، دیگر تحلیلگر حوزه ارزهای دیجیتال نیز ادعا کرده که دپین می‌تواند حدود ۱۰ تریلیون دلار به تولید ناخالص داخلی جهان اضافه کند. علاوه بر این، دویچر به پیش‌بینی پلتفرم مساری (Messari) مبنی بر اینکه دپین می‌تواند در دهه آینده، ۱۰۰ تریلیون دلار سرمایه‌ جذب کند، اشاره کرده است.

مساری پیش‌بینی می‌کند که ارزش بخش دپین در چهار سال آینده به ۳.۵ تریلیون دلار خواهد رسید. دویچر معتقد است که این پیش‌بینی بیش از حد محافظه‌کارانه است و ارزش این بخش می‌تواند بسیار بیشتر از این رقم باشد.

به گفته دویچر، زیرساخت‌های فیزیکی همیشه انحصار اقتصاد را در دست داشته است. با این حال، هزینه‌های نگهداری قابل توجهی دارد و برای نهاد‌های کوچک دور از دسترس است. در همین حال، او ادعا می‌کند که دپین این انحصار را خواهد شکست، هزینه‌ها را کاهش خواهد داد و امکان پاداش‌دهی به مشارکت‌کنندگان را فراهم خواهد کرد.

در این میان، صرافی بایننس هم گزارش داده که نتایج جستجو برای عبارت «هوش مصنوعی» اخیراً افزایش یافته است که می‌تواند با افزایش قیمت توکن‌های هوش مصنوعی مرتبط باشد.

دپین چیست؟

شبکه زیرساخت فیزیکی غیرمتمرکز یا دپین (DePIN) شبکه‌ای است که از مشوق‌های توکنی برای ایجاد انگیزه در افراد برای به اشتراک گذاشتن منابع خود استفاده می‌کند. این اشتراک منابع طیف وسیعی از حوزه‌ها را پوشش می‌دهد؛ از جمله: ذخیره‌سازی، ترافیک ارتباطات، محاسبات ابری، انرژی و غیره. در واقع، DePIN ارائه زیرساخت توسط شرکت‌های متمرکز را به شکلی از جمع‌سپاری تبدیل کرده که کاربران سراسر جهان را درگیر می‌کند.

اما چرا به دپین نیاز داریم؟ پاسخ به این سؤال در محدودیت‌های زیرساخت‌های فعلی ICT (فناوری اطلاعات و ارتباطات) نهفته است. DePIN یک زیرساخت غیرمتمرکز و امکان رسیدگی به محدودیت‌های مختلف را فراهم می‌کند.

اصطلاح زیرساخت فیزیکی غیرمتمرکز برای اولین بار در گزارش سرمایه‌گذاری مؤسسه تحقیقاتی مساری (Messari) که آمارهای مرتبط با دپین را تنظیم کرده است، استفاده شد و مورد تأکید قرار گرفت.

اتریوم به عنوان زنجیره اصلی پروژه‌های DePIN شناخته می‌شود، اما سولانا نیز در حال تثبیت موقعیت خود در این حوزه است. از رهبران این بازار می‌توان به پروژه‌هایی همچون فایل کوین (Filecoin)، رندر نتورک (Render Network)، تتا نتورک (Theta Network)، آرویو (Arweave) و آکاش نتورک (Akash Network)، اشاره کرد.

همان‌طور که گفته شد، زیرساخت فیزیکی غیرمتمرکز از یک مدل اقتصاد توکنی استفاده می‌کند تا کاربران را تشویق کند که منابعی از جمله قدرت GPU (واحد پردازش گرافیکی)، هات‌اسپات، فضای ذخیره‌سازی و غیره، را به اشتراک بگذارند. در روزهای اولیه دپین، توکن‌های مذکور اغلب ارزش واقعی نداشتند؛ بنابراین کاربران رفتاری مشابه رفتار سرمایه‌گذاران خطرپذیر از خود نشان می‌دادند. به این صورت که آنها در پروژه‌های صعودی و دارای پتانسیل DePIN سرمایه‌گذاری می‌کردند و به دنبال آن بودند که از مزایای افزایش خرید و افزایش قیمت توکن بهره‌مند شوند.

منبع:گسترش نیوز

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید