۲۰ نشانه سقوط ارزش شرکت کدامند؟| ارزیابی دلیل شکست واحد اقتصادی مهم تر از رونق دوباره - افق اقتصادی

۲۰ نشانه سقوط ارزش شرکت کدامند؟| ارزیابی دلیل شکست واحد اقتصادی مهم تر از رونق دوباره - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 98841 |
تاریخ انتشار : ۱۹ تیر ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۳ |
312 بازدید
۰
6
ارسال به دوستان
پ

بر اساس امار حدود ۶۰ درصد واحدهای اقتصادی تعطیل و نیمه تعطیل هستند که تلاش برای احیای ۳ هزار واحد شناسایی شده ادامه دارد.

۲۰ نشانه سقوط ارزش شرکت کدامند؟| ارزیابی دلیل شکست واحد اقتصادی مهم تر از رونق دوباره

مرجان شرف، بازار، اولین روز دوره آمادگی تایید صلاحیت حرفه ای متخصصین احیای واحدهای اقتصادی امروز یکشنبه با حضور بیش از ۳۰۰ نفر از اساتید، کارشناسان و احیاگران در محل سالن اجلاس سران برگزار شد.

در این دوره که به منظور آشنایی و آموزش بیشتر احیاگران با مراحل علمی احیای واحدهای اقتصادی برگزار شد، حسین اقمشه ای، اکبر صمدی، سهیل میزانی، محمد علی نوابی، رضا ابیاک و بهزاد هاشمی، در مورد معرفی صنعت و زیست بوم احیا در ایران و جهان، فرآیند اضمحلال و ورشکستگی شرکت ها نکاتی را عنوان کردند.

همچنین از دیگر محورهای مورد بحث تحلیل کسب کار، عارضه یابی و نحوه آماده سازی طرحنامه احیا توسط احیاگر، فرآیند احیا و مدیریت تغییر در واحدهای اقتصادی و بازاریابی، برند و تهیه طرح بازاریابی در فرآیند احیا و قانون تجارت و ورشکستگی و قرارداد نویسی در حوزه احیا بود.

احیای واحد های اقتصادی

آمار بالای واحدهای اقتصادی نیمه فعال یا غیر فعال

در ابتدای مراسم فرشید دلجو با بیان اینکه از سال ۹۵ تا به امروز آمارها نشان می دهد که حدود ۶۰ درصد از واحدهای اقتصادی کشور در حالت تعطیل یا نیمه تعطیل قرار دارند، گفت: طی جلساتی که به صورت خصوصی با رهبر و با دستگاه های اجرایی گذاشته ایم مساله احیا به عنوان یکی از مهم ترین برنامه های کشور عنوان شده به طوری که حتا در برنامه هفتم توسعه نیز از آن سخن به میان آمده است.

وی افزود: حدود سه هزار احیاگر و واحدهای اقتصادی نیمه فعال یا غیر فعال در کشور شناسایی شده اند و در طی سفرهای استانی رئیس جمهور با برپایی نمایشگاه ها سعی در آشنا کردن بیشتر مردم با نهضت احیا و نتایج و تجربیات کسب شده، کرده ایم.

عوامل دخیل در پروسه احیا

مدیر تأمین نهاده، بازاریابی و صادرات بنیاد برکت گفت: در پروسه احیا عواملی که دخیل هستند عبارتند از: احیا، احیاجو، احیاگر، کارگزار احیا و دستگاه های اجرایی که هرکدام بنا بر وظیفه خود واحد اقتصادی احیاجو را به رونق خواهند رساند.

دلجو ادامه داد: مراحل احیا از کسب و کارهای راکد تا احیای پایدار را در برمی گیرند. در طی این پروسه پس از شناسایی واحدهای احیاجو طرح های افزایش درآمد و بازگشت به بازار مورد بررسی قرار گرفته و پس از تصحیح، توسط کارگزار ارزیابی و عارضه یابی خواهد شد و سپس احیاجویان به احیاگران معرفی می شوند.

وی تاکید کرد: در مورد احیاگران نیز پس از معرفی و ثبت نام، سوابق فرد بررسی و در صورت داشتن صلاحیت و قبولی در آزمون مربوطه رتبه احیاگر مشخص و وارد سیستم خواهد شد.

غلام حسین اقمشه ای : احیا فضای ابهام آور و بسیار چالش پذیر است یک احیا گر باید توانایی و تمایل استقبال از چالش را داشته باشد

لزوم بررسی دلایل افول واحد اقتصادی

غلام حسین اقمشه ای با بیان اینکه برای احیای یک واحد اقتصادی در وهله اول باید دلایل رو به افول بودن آن مورد بررسی قرار گیرد گفت: بسیاری از شرکت ها در زمینه مدیریتی مشکلاتی دارند یا برخی از شرکت ها سابقه زیاد داشته و به نوعی رو به افول قرار دارند پس باید ابتدا دلایل این افول مشخص شود و در ادامه مراحل بعدی آن را مورد ارزیابی قرار دهیم.

وی ادامه داد: بسیاری از شرکت ها در زمینه مدیریت مشکل دارند به این صورت که یا مدیر تنها تخصص دارد و مدیریت بلد نیست یا عکس این قضیه یک ابرشرکت هست که مدیر آن توصیه هیچ کسی را نمی پذیرد و موجب افول شرکت شده است. دسته دیگری نیز وجود دارند که به واسطه سن زیاد و سابقه شرکت دچار رکود شده اند و به یک موتور محرکه ای نیاز دارند تا دوباره به روزهای پر رونق خود برگردند.

اقمشه ای گفت: پیش از آنکه این شرکت ها دچار اضمحلال شوند باید به کمک آنها شتافت و دلایل اینکه آنها دچار این مساله شده اند را پیدا کرد آیا شرایط بد بوده یا مدیریت بد؟ چقدر این شکست ها قابل اجتناب بوده؟ نشانه های شکست تا چه میزان قابل مشاهده بوده؟ افول تدریجی بوده یا ناگهانی؟ و چرا سازمان ها در تشخیص به موقع شکست موفق نیستند؟

به گفته وی بسیاری از سازمان ها خیلی سریع از گردونه رقابت خارج می شوند و نمی توانند چالش های داخلی خود را برطرف کنند احیا فضای ابهام آور و بسیار چالش پذیر است یک احیا گر باید توانایی و تمایل استقبال از چالش را داشته باشد .

شرایط یکسان شرکت ها در دوران شکست

این مدیرعامل شرکت های احیاگر با بیان اینکه شواهد رو به افول بودن در تمام شرکت ها یکسان و قابل مشاهده است گفت: شرکت های شکست خورده نه می توانند مالیات خود را پرداخت کنند نه حقوق پرسنل را؛ مشکل در پرداخت وام دارند، باعث بی نظمی در جامعه شده اند و از سرمایه گذار تا هر شخصی که در این سازمان به نوعی دخیل است را دچار تنش می کنند.

اقمشه ای تصریح کرد: تمام مراحل احیا با طرح این پرسش آغاز می شود که فرآیند بازسازی شرکت از کجا آغاز شود؟ ارزیابی مهمترین بخش است.

نهضت احیای واحد های اقتصادی

تعیین هدف

اکبر صمدی نیز برنامه جامع احیا و عارضه یابی را مشتمل بر ده مرحله دانست و ادامه داد: این مراحل از بررسی خلاصه مشکلات شرکت ها تا تدوین استراتژی شرکت خواهد بود و احیاگر و احیاجو در مرحله آخر با هم پیمان می بندند تا شرکت را از اضمحلال نجات داده و به هدف نهایی که همان سودآوری است برسانند.

وی افزود : این توافق نامه BACCM نام دارد و دربرگیرنده تمام عوامل و شرایط مورد نیاز برای احیا است. اما نباید فراموش کرد که ایران با دیگر کشورها، تهران یا شهرهای دیگر، شهرک های صنعتی با مناطق دیگر، نیروی انسانی یا مدیریت یا جانمایی شرکت که در کجا قرار گرفته است تفاوت داشته و هر سازمان به طور جدا و بسته به شرایط خودش باید مورد ارزیابی قرار گیرد.

بررسی دقیق و جزء به جزء شرکت احیاجو

مدرس و مشاور تحلیل و بهبود کسب و کار گفت: آنالیز صورت های مالی شرکت نیز باید مورد توجه قرار گیرد، با تحلیل های مالی به این نتیجه می رسیم که با این نقدینگی شرکت تا چه زمانی می تواند سرپا بماند، سنتی است یا مدرن، سرمایه گذاری در جریان، سود انباشته، سود قبل از بهره، مالیات، ارزش بازار سهام و بدهی های کل شرکت، تمام اینها باید مورد ارزیابی قرار گیرد.

صمدی در ادامه گفت: نکته بعدی پذیرش احیاگر به عنوان نقش مشاوره توسط احیاجو است. همچنین در پروژه احیا دوازده هفته اول خیلی مهم است و هر هفته هم باید هدف گذاری و سنجش صورت گرفته و به عنوان نمونه تا سه سال آینده هدف نهایی تعیین شود.

مجید کیان پور: باید سراغ کسب و کاری برای احیا برویم که توانایی و پتانسیل داشته باشد تا ما را به آرزوها و اهدافمان برساند، نباید ” دل برای کسی بسوزانیم”

احیاجو باید بتواند ما را به اهدافمان برساند

مجید کیان پور در ادامه این نشست با بیان اینکه باید سراغ کسب و کاری برای احیا برویم که توانایی و پتانسیل داشته باشد تا ما را به آرزوها و اهدافمان برساند گفت: نباید در این مورد ” دل برای کسی بسوزانیم” و باید پروژه ای را انتخاب کنیم که دارای ارزش افزوده مناسبی برای ما به عنوان احیاگر داشته باشد.

وی تاکید کرد: شرکت های مشاوره مدیریت باید به عنوان دانش بنیان ثبت شوند تا مورد حمایت های دولتی نیز قرار گیرند.

نهضت احیای واحد های اقتصادی

دلایل ورشکستگی شرکت های بزرگ

در ادامه سهیل میزانی با بیان اینکه بسیاری شرکت ها بوده اند که اگر امروزه بخواهیم دوران اوج آنها را یادآوری کنیم کسی باور نخواهد کرد؛ به ۲۰ عامل و نشانه کاهش ارزش شرکت اشاره کرد وافزود: مشکلات در تمام شرکت ها اعم از کوچک و بزرگ وجود خواهد داشت و دلایل بسیاری در این امر دخیل هستند.

وی در ادامه عوامل را به این شرح برشمرد و گفت: دلایلی نظیر برداشت های بی حساب از شرکت، درخواست وام با بازپرداخت بالا، عقب افتادن پرداختی ها به کارمندان و پیمانکاران، افول رابطه با فروشندگان و طلبکاران اصلاحات بیش از اندازه در صورت های مالی یا زیان های پایان سال، سرمایه ناکافی در عملیات شرکت، فقدان سرمایه گذاری شخص ثالث از مهم ترین دلایل سقوط ارزش شرکت در بازار به شمار می رود.

به گفته وی از دیگر دلایل افت رونق یک واحد اقتصادی می توان از سقوط حجم فروش یا سهم بازار، نقض تعهدات مالی، از دست دادن مشتری های ثابت، جابه جایی زیاد کارکنان عملیاتی- راهبردی، شکست در معرفی محصولات جدید، افول مسائل اخلاقی میان کارکنان و زیرآب زنی، را نام برد

میزانی گفت: استعفای اعضای هیئت مدیره، اختلاف میان سهامداران، افزایش هزینه مواد اولیه، وجود رقبای جدید، ادغام صنایع، بی توجهی به فناوری های جدید و مسائلی از این دست نیز در این موضوع دخیل بوده و از اینرو مراحل رسیدن یک شرکت به مرحله احیاجویی از نشانه هایی که بروز می دهد آشکارا قابل مشاهده است و با بررسی دقیق شرکت ها می توان وضعیت آنها را از این حیث مورد مطالعه قرار داد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید