شناسایی و تحلیل قوانین مزاحم سرمایه‌گذاری ضروری است - افق اقتصادی

شناسایی و تحلیل قوانین مزاحم سرمایه‌گذاری ضروری است - افق اقتصادی
یکشنبه, ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-20
کد خبر: 383382 |
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۳ |
4 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر گفت: با توجه به شعار سال و تاکید رهبر معظم انقلاب بر رفع موانع تولید، شناسایی و تحلیل دقیق قوانین مزاحم سرمایه‌گذاری باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

شناسایی و تحلیل قوانین مزاحم سرمایه‌گذاری ضروری است

به گزارش بازار، خورشید گزدرازی در نشست اقتصاد مقاومتی استان بوشهر با حضور وزیر دادگستری و اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: همچنین تشکیل کارگروه مشترکی با حضور نمایندگان اتاق بازرگانی، تعزیرات حکومتی، مرکز داوری اتاق و بانک‌های عامل برای تسهیل فعالیت‌های اقتصادی و رفع موانع موجود می‌تواند زمینه سرمایه‌گذاری و افزایش تولید را فراهم کند.
وی افزود: پیچیدگی در فرآیندهای مالی، مالیاتی و بانکی، نبود ثبات اقتصادی و پایداری در سیاست‌گذاری از عوامل مهم بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران به شمار می‌رود.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر ادامه داد: ضعف در معماری قانون‌گذاری یکی دیگر از چالش‌های این حوزه است و در تدوین قوانین و دستورالعمل‌ها، اصول قانون‌نویسی بدرستی رعایت نمی‌شود که این امر باعث بروز تعارض، ابهام و ناکارآمدی در اجرای قوانین می‌شود.
گزدرازی با اشاره به بی‌توجهی برخی دستگاه‌ها به اجرای مواد ۲۴ و ۳۰ قانون بهبود محیط کسب‌وکار، اظهار کرد: برغم تاکیدهای مراجع مختلف، بسیاری از دستگاه‌های اجرایی به الزامات این مواد قانونی بی‌توجه هستند.
وی گفت: صدور بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های بدون پشتوانه قانونی در برخی حوزه‌ها، به محدودیت‌های مقطعی برای صادرات برخی محصولات کشاورزی مانند خرما و گوجه‌فرنگی اشاره کرد که این ممنوعیت‌ها با پیگیری اتاق بازرگانی ایران و همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت لغو شد اما باید تدبیری اساسی در این حوزه شود.
گزدرازی معافیت‌های مالیاتی را نیز یکی دیگر از مسائل مورد توجه فعالان اقتصادی دانست و گفت: ابهامات موجود در نحوه اجرا و عدم شفافیت در اعطای این معافیت‌ها، موجب انصراف بسیاری از سرمایه‌گذاران شده است.
وی گفت: با توجه به چالش‌های موجود در صدور مجوزها، ارتقای کارآمدی درگاه ملی مجوزها مقوله‌ای مهم و اجتناب ناپذیر است زیرا طولانی شدن فرآیند صدور مجوزها، انگیزه فعالان اقتصادی را کاهش داده است.
رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر افزود: با توجه به جایگاه این نهاد به عنوان مشاور سه قوه و تاکید ماده ۱۱۷ قانون برنامه ششم توسعه برکاهش فرآیند دادرسی، پیشنهاد می‌شود کارگروه مشترکی با حضور نهادهای مرتبط تشکیل شود تا بررسی پرونده‌ها به صورت تخصصی و فنی انجام شود.
وی گفت: همچنین در حوزه تجارت وجود گلوگاه‌های متعدد، روند تجارت را با چالش روبرو کرده است و باید با همکاری پلیس امنیت اقتصادی، گمرک و سازمان بنادر و دریانوردی، سازوکاری جامع برای تسهیل این روند ایجاد شود.
گزدرازی، خواستار راه‌اندازی سامانه‌ای یکپارچه میان گمرک، بنادر، پلیس امنیت اقتصادی و دیگر نهادهای مرتبط شد تا با تبادل اطلاعات و جلوگیری از برخوردهای سلیقه‌ای، فرآیند خروج کالا تسهیل و آسیب‌ها کاهش یابد.
وی عنوان کرد: باید با حمایت دولت و همراهی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، موانع پیش‌روی فعالان اقتصادی برطرف شود و کالاها پس از پلمب توسط پلیس امنیت اقتصادی، بدون وقفه به مقصد برسند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید