محمد برزنگ در گفتگو با خبرنگار بازار در خصوص نارضایتی مردم بم از نابسامانی وضعیت قیمت ها در بازار اظهار کرد: نظارت بر بازار در سطح شهرستان به صورت مرتب انجام می شود.
وی با اشاره به فعال بودن سامانه ۱۲۴ ادامه داد: مردم در صورت مشاهده هر گونه تخلف در زمینه قیمت ها می توانند با این شماره تماس گرفته و تخلف رخ داده را گزارش کنند.
برزنگ گفت: گزارش های اعلام شده به این سامانه ظرف ۲۴ ساعت از سوی بازرگانی مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت نیاز اقدامات قانونی لازم انجام می شود.
وی گفت: ۱۲۴ به صورت متمرکز در کرمان است و گزارشات مردم از آنجا برای بم ارسال می شود، ما هم بعد از دریافت گزارشات مردمی آنها را از طریق بازرگانی تا رسیدن به نتیجه پی گیری می کنیم.
فرماندار بم از مردم خواست در خصوص تخلفات این چنینی مطالبه گری بیشتری داشته باشند، افزود: در صورتی که گزارشات مردم از سوی دستگاه های مربوطه مورد بررسی لازم قرار نگرفت، به فرمانداری بم مراجعه کنند.
رصد صنوف مختلف در بم
وی با اشاره به اینکه رصد و پایش صنوف مختلف به صورت تیمی در بم انجام می شود، بیان کرد: اتاق اصناف، تعزیرات، بازرگانی، بهداشت و جهاد کشاورزی در زمینه نظارت بر بازار فعال هستند. اکیپ های بازرسی متشکل از نمایندگان این دستگاه ها وضعیت بازار را مورد رصد قرار می دهند.
برزنگ با اشاره به وجود ۷ هزار واحد صنفی در بم گفت: هر هفته نمی توان این تعداد موارد را بررسی کرد اما مردم می توانند در این زمینه کمک کنند و تخلفات صنفی را گزارش دهند.
وی با اشاره به اینکه اصناف ملزم به ارائه فاکتور به مشتریان هستند، افزود: مردم در صورت مشاهده تخلف با فاکتور به تعزیرات، بازرگانی و اتاق اصناف مراجعه کنند تا به آن رسیدگی شود. بنا به نوع تخلف با متخلفان برخورد قانونی انجام می شود.
علت گرانی قیمت میوه در بم
فرماندار بم در خصوص علت گرانی قیمت میوه در بم گفت: در شهرستان بم خرما و پرتقال تولید می شود مابقی صیفیجات از شهرهای همجوار وارد بم می شود، تره بار هم از کرمان به بم می آید این مساله باعث می شود کرایه بار بر قیمت میوه اضافه شود.
وی با اشاره به نظارت جهاد بر بازار میوه بم افزود: باید توجه داشت که قیمت میوه در کرمان به علت سردسیر بودن مقداری با بم تفاوت دارد که این مساله را در مورد خرما و مرکبات که بم در تولید می شود، نداریم.
برزنگ گفت: متاسفانه بم در این زمینه تک محصولی شده و هیچ کشاورزی به دنبال کشت صیفیجات در این شهرستان نمی رود. آبی هم برای کشت صیفیجات نمانده و همه آب ها در نخلستان ها به کار گرفته شده است.