آبادان- علیشاهپور، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان انتظارات و خواستههای فعالان اقتصادی این شهر از سفر استانی رئیس جمهور به استان خوزستان را تشریح کرد.
سیامک علیشاهپور در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: به طور حتم حضور رئیس جمهور در استان خوزستان منشاء خیر و برکت خواهد بود و بخش خصوصی این حضور را به فال نیک میگیرد.
وی توسعه آبادان را بدون مشارکت بخش خصوصی غیرممکن دانست و افزود: از دولت تقاضا داریم معافیتها و مزیتهای اقتصادی ویژهای برای شهر آبادان در نظر بگیرد، به عنوان مثال شناورها برای فعالیت در شهرهای آبادان و خرمشهر هزینه حمل بیشتری متحمل میشوند بنابراین ضرورت دارد در این خصوص جذابیت اقتصادی ایجاد شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان با تاکید بر لزوم بازگشت معافیتهای مالیاتی به مناطق آزاد، تصریح کرد: ارزش افزوده سبب فراری شدن سرمایهگذاران شده است. چرا با وجود اینکه مناطق آزاد معافیت مالیاتی دارند اما دارایی اظهارنامه را طلب میکند؟
علیشاهپور با اشاره به مشکلات شهرک صنعتی آبادان، توضیح داد: میزان برق مصرفی این شهرک ۴۰ مگاوات بوده و به نسبت سایر شهرکهای فعال کشور، حدود مصرف یک کارخانه تماماً فعال نیست ولی با این شرایط دو روز در هفته برق شهرک قطع میشود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از کارخانههای شهرک صنعتی آبادان در حال اخراج ۱۳۰ نفر از کارکنان خود است که از وی درخواست کردیم این موضوع را به تعویق بیاندازد تا از طریق پارلمان بخش خصوصی پیگیر رفع مشکلات باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان اضافه کرد: چنانچه پالایشگاه آبادان در راستای حمایت از کارگران، ۲۰ مگاوات برق به شهرک صنعتی این شهر توزیع کند، مشکلات صنایع رفع میشود.
علیشاهپور با اشاره به مشکلات کشاورزی آبادان اظهار کرد: سازمانهای متولی کشاورزی در آبادان آنگونه که باید فعال نیستند ولی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان با نگاهی پژوهش محور و به منظور رونق کسب و کار جوامع محلی به صورت مستمر در حال اجرای طرحهای بزرگ است.
وی افزود: نخیلات اکنون به صرفه نیستند ولی اتاق بازرگانی آبادان در خصوص کشت میانکاری بدون دریافت هیچگونه هزینه در حال کمک به کشاورزان و عملاً سودآور کردن نخلداران است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان با اشاره به وضعیت شیلات این شهر، عنوان کرد: از ۷ هزار هکتار زمین مرتبط با شیلات حدود ۴ هزار هکتار بلااستفاده مانده و اتاق بازرگانی آبادان با اجرای طرحهای موفق همچون پرورش ماهی سیباس در این خصوص کمک کرد اما انتظار میرود دولت با حمایت خود سبب توسعه و افزایش سرمایه در گردش صنعت آبزیپروری منطقه شود.
علیشاهپور توجه به اقتصاد دریامحور را یک ضرورت قلمداد کرد و گفت: از بیش از یک هزار شناور فعال آبادان، اکنون فقط ۶۸ لنج تجاری فعالیت دارد و بر اساس تناسب جمعیتی خوزستان و شهر آبادان، باید حداقل ۱۳۸ سفر انجام شود ولی متاسفانه اینگونه نیست و بسیاری از کسب و کارهای دریامحور جنوب غرب کشور به دلیل نگاه غیرتخصصی عملاً در حال نابودی است.
وی تاکید کرد: شهرستان آبادان نیازمند نگاه ویژه در زمینه سفر شناور تجاری است و دولت باید با نگاه ویژه و کارشناسانه اقتصادی به شهرستان آبادان، سفر شناورها را افزایش دهد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان، لایروبی اروندرود را یکی از الزامات تحقق اقتصادی دریامحور برشمرد و بیان کرد: لایروبی نشدن اروندرود باعث شده آبخور کشتیها پایین آمده و شناورهای با آبخور بالا نتوانند در آن تردد و پهلو بگیرند.