رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر تهران به بررسی ابهامات و چالشهای موجود در بازار طلا و سکه، بهویژه در زمینه خریدوفروش در فضای مجازی پرداخت.
به گزارش بازار، نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر تهران در گفتگویی به بررسی ابهامات و چالشهای موجود در بازار طلا و سکه، بهویژه در زمینه خریدوفروش در فضای مجازی و همچنین نظارت بر این معاملات در بازار پرداخت.
بذرافشان با اشاره به شایعات مبنی بر ممنوعیت فروش سکه در فضای مجازی، اظهار داشت: ممنوعیتی که مطرح شده، بیشتر شایعه بوده و اتحادیه کسبوکارهای مجازی مجوزهایی را برای فعالیت در این فضا صادر کرده است. این اتحادیه که زیرمجموعه وزارت صمت است، نظارت و کنترلهای لازم را انجام میدهد.
وی افزود: البته صحبتهایی در مورد کنترل و وضع قوانین جدید مطرح شده، اما ممنوعیت قطعی در این زمینه وجود ندارد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به سابقه طولانی خریدوفروش سکه در بازار، به این نکته اشاره کرد که نظارت و کنترل بر واحدهای صنفی توسط اتحادیه متبوعش انجام میشود. وی گفت: «این واحدها پس از گذراندن فیلترهای امنیتی و کنترلی، مجوز فعالیت دریافت میکنند و بازرسیهای دورهای از آنها صورت میگیرد.
وی همچنین تأکید کرد که کنترل عیار و نظارت بر واحدهای صنفی، هم در سطح بازار و هم در سطح شهر، به طور مستمر انجام میشود.
افزایش نظارت بر بازار طلا و جواهر
بذرافشان در ادامه به مواردی از تخلفات اشاره کرد و گفت: گاهی اوقات مراجعاتی مبنی بر مشکلات عیار یا فروش سکههای غیربانکی، بهویژه در فضاهای مجازی و توسط افرادی که سابقه عضویت در اتحادیهها را ندارند، گزارش میشود.
بااینحال، وی تأکید کرد که در مقایسه با ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته، کنترل و کیفیتها به طور قابلتوجهی افزایشیافته است. به گفته وی، استاندارد سالی چند بار از واحدهای صنفی کنترل عیار را انجام میدهد و بازرسین اتحادیه نیز بهصورت دورهای و هفتگی از واحدهای تولیدی، بنکداری و خردهفروشی بازرسی میکنند.
بذرافشان در مورد موضوع صدور فاکتور برای سکه گفت: «طبق قانون نظام صنفی، واحدهای صنفی موظف به ارائه فاکتور برای خریدهای بالای ۱۰ هزار تومان هستند، به شرطی که مشتری درخواست کند.
وی افزود: مردم باید توجه داشته باشند که طلا و سکه به دلیل ارزش بالایی که دارند، نیازمند دقت و توجه بیشتری در خرید هستند.
وی توصیه کرد که سکه فقط از واحدهای دارای مجوز فروش سکه خریداری شود و مشتریان باید قبل از خرید، جواز کسب واحد صنفی را بررسی کنند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران همچنین تأکید کرد که واحدهای صنفی باید سکهها را با کارت وکیوم و هولوگرام اتحادیه به فروش برسانند.
وی گفت: مشتریان باید از فروشنده درخواست فاکتور کنند و در فاکتور باید قید شود که سکه با وکیوم و هولوگرام اتحادیه ارائه شده است.
وی همچنین به این نکته اشاره کرد که فاکتورهای خرید طلا باید متعلق به همان واحد صنفی باشد و نوع جنس، رنگ، وزن طلا، وزن نگین، عیار، کد استاندارد و قیمت طلای روز در آن قید شده باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد که مالیات بر ارزش افزوده فقط به اجرت و سود مغازه تعلق میگیرد و اصل طلا از این مالیات معاف است.