صادرات جهانی گوشت از ۱۶۰.۷ میلیارد دلار فراتر رفت| سهم ۱۴درصدی برزیل در تامین گوشت صادراتی - افق اقتصادی

صادرات جهانی گوشت از ۱۶۰.۷ میلیارد دلار فراتر رفت| سهم ۱۴درصدی برزیل در تامین گوشت صادراتی - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2025-01-15
کد خبر: 340949 |
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۱ |
8 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

طبق آمارها در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۶۰.۷ میلیارد دلار انواع گوشت در بازارهای جهانی صادر شده است و در این میان برزیل، ایالات متحده و استرالیا بیشترین سهم را در تامین گوشت جهانی دارند.

صادرات جهانی گوشت از ۱۶۰.۷ میلیارد دلار فراتر رفت| سهم ۱۴درصدی برزیل در تامین گوشت صادراتی

بازار؛ گروه کشاورزی: بازار جهانی محصولات غذایی روند روبه رشدی دارد و آمارهای جهانی نشان می دهد ارزش محصولات غذایی صادر شده در سطح جهان در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۱.۶۳۴ تریلیون دلار بوده است. این در حالی است که از نظر دسته بندی کالایی نیز غلات، گوشت و دانه های روغنی در رتبه اول تا سوم بیشترین صادرات قرار دارد.

در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۶۰.۷ میلیارد دلار گوشت به بازارهای جهانی صادر شده است که این میزان در واقع ۹.۸درصد از کل صادرات مواد غذایی در جهان از نظر ارزش صادراتی محسوب می شود

در واقع گزارشات جهانی نشان می دهد: در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۶۰.۷ میلیارد دلار گوشت به بازارهای جهانی صادر شده است که این میزان در واقع ۹.۸درصد از کل صادرات مواد غذایی در جهان از نظر ارزش صادراتی محسوب می شود.

گوشت خوک، طیور و گاو منجمد؛ در صادر صادرات در سال ۲۰۲۳
در بحث نوع گوشتی که بیشترین فروش جهانی را از طریق صادرات در سال ۲۰۲۳ داشته است گوشت خوک، طیور و گاو منجمد در صدر قرار دارد. در واقع در سال ۲۰۲۳ بیش از ۳۶ میلیارد دلار گوشت خوک، بیش از ۳۴.۶ میلیارد دلار گوشت طیور و حدود ۳۳ میلیارد دلار هم گوشت گاو به بازارهای جهانی صادر شده است.
از سوی دیگر گوشت گاو تازه یا سرد با صادراتی به ارزش ۳۰.۴ میلیارد دلار، کله پاچه گوشت قرمز با ۹.۸ میلیارد دلار، گوشت گوسفند یا بز با ۸.۷ میلیارد دلار، کله پاچه شور، خشک یا دودی با ۵.۶ میلیارد دلار، چربی خوک یا مرغ با ۸۸۲.۲ میلیون دلار، گوشت خرگوش یا کبوتر با ۸۱۷.۹ میلیون دلار، گوشت اسب با ۴۲۸.۵ میلیون دلار در جایگاه های چهارم تا دهم صادرات گوشت از منظر ارزش صادراتی قرار دارد.
نکته قابل تامل اینکه صادرات گوشت گاو منجمد در سال ۲۰۲۳ بیشترین کاهش را نسبت به سال ۲۰۲۲ داشته است به این معنا که کاهشی بالغ بر ۱۵درصد در این مورد رقم خورده است و بعد از آن گوشت گوسفند یا بز کاهشی ۸.۵درصدی و گوشت مرغ نیز کاهشی ۴.۳درصدی را به ثبت رسانده است.

صادرات ۲۲میلیارد دلار گوشت توسط برزیل در سال ۲۰۲۳
در بخش دیگری از این گزارش ب کشورهای برتر در صادرات گوشت در سال ۲۰۲۳ پرداخته شده است در این گزارش آمده است کشورهای برزیل، ایالات متحده و استرالیا بزرگترین صادر کنندگان هستند. در واقع طبق آمارها در سال ۲۰۲۳ برزیل حدود ۱۴درصد از کل صادرات گوشت جهان را رقم زده است و در مدت نامبرده صادراتی به ارزش ۲۲ میلیارد دلار را ثبت کرده است. همچنین ایالات متحده با رقم زدن صادراتی به ارزش ۲۱.۸ میلیارد دلار سهمی ۱۳.۶ درصدی در این بازار دارد و پس از آن استرالیا با انجام صادراتی ۱۲.۳ میلیارد دلاری در رتبه سوم صادرکننده برتر گوشت قرار گرفته است.
داده های آماری همچنین نشان می دهد: در سال ۲۰۲۳ کشورهای «هلند با ۱۱.۹ میلیارد دلار، اسپانیا با ۱۱.۰ میلیارد دلار، آلمان با ۸.۳ میلیارد دلار، لهستان با ۸.۱ میلیارد دلار، کانادا با ۷.۱ میلیارد دلار، نیوزلند با ۵.۴ میلیارد دلار، فرانسه با ۴.۳ میلیارد دلار، بلژیک با ۴.۲۳ میلیارد دلار، ایرلند با ۴.۰۵ میلیارد دلار، دانمارک با ۳.۸ میلیارد دلار، هند با ۳.۶ میلیارد، آرژانتین با صادرات به ارزش ۳.۱ میلیارد دلار» در رتبه های چهارم تا پانزدهم صادرات گوشت قرار دارند.
طبق این آمارها در مجموع این ۱۵ تامین کنندگان عمده گوشت بیش از چهار پنجم (بیش از ۸۱درصد) گوشت صادرات را در سال ۲۰۲۳ تامین کرده اند.

هند صادرات گوشت را ۱۲درصد افزایش داد
گفتنی است طبق آمارها در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال ۲۰۲۲ تامین کنندگان هندی با ۱۲درصد افزایش بیشترین افزایش را در این بخش رقم زده اند و پس از آن اسپانیا نیز افزایشی ۱۱درصدی و بلژیک نیز افزایشی ۱۰درصدی را در صادرات گوشت به ثبت رسانده است. این در حالی است که آرژانتین در این مدت حدود ۲۳درصد فروش گوشت صادراتی را نسبت به سال قبلتر کاهش داده است و نیوزلند نیز کاهشی ۱۴درصدی. برزیل نیز کاهشی بیش از ۸درصد را تجربه کرده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید