توافق ۱۱ بندی گمرکات ایران و آذربایجان - افق اقتصادی

توافق ۱۱ بندی گمرکات ایران و آذربایجان - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۲۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-16
کد خبر: 338127 |
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۲ |
10 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

گمرکات ایران و آذربایجان در نشستی دوجانبه در محل گمرک آستارای آذربایجان بر افزایش همکاری‌ها به منظور تسهیل تجارت خارجی از مرزهای گمرکی مشترک تاکید کردند.

توافق ۱۱ بندی گمرکات ایران و آذربایجان

به گزارش بازار، در این نشست که برای اولین بار با حضور همه مسئولان گمرکات مرزی مشترک ایران و آذربایجان به سرپرستی مرتضی خودسیانی – مدیر کل دفتر همکاری‌های بین‌الملل گمرک – برگزار شد، توافقات لازم با هدف ادامه همکاری‌ها و بهبود روندهای گمرکی و اهمیت مبادله اطلاعات و هماهنگی بیشتر برای تسهیل تجارت بین دو کشور انجام گرفت.
براساس این گزارش، خودسیانی – مدیر کل دفتر همکاری‌های بین‌الملل گمرک جمهوری اسلامی ایران – و بهروز قلی‌اف – معاون اول رئیس کمیته دولتی گمرک جمهوری آذربایجان – در مذاکراتی، توافقاتی در ۱۱ بند را تفاهم کردند که پس از امضای نهایی آن، توسط گمرکات مرزی مشترک دو کشور اجرایی خواهد شد.
توافق ۱۱ بندی گمرکات ایران و آذربایجان
براساس انعقاد موافقتنامه همکاری و کمک متقابل اداری در امور گمرکی بین دولت‌های دو کشور و همچنین اسناد همکاری امضا شده بین گمرکات دو طرف، بر افزایش حداکثری همکاری‌ها و تلاش برای پذیرش بیشتر تعداد کامیون در انتظار خروج تاکید و بر تسهیل گذر مرزی و روان سازی تردد توافق شد.
با توجه بر مشکل ایجاد شده در تبادل الکترونیکی داده‌ها و تغییر پلتفرم سامانه گمرکی طرف ایرانی و همچنین مکاتبه رسمی برای معرفی نمایندگان دفتر فناوری گمرک ایران، درخواست شد متقابلاً طرف آذری نیز نمایندگان فناوری خود را معرفی و برای برقراری شرایط لازم جهت تبادل الکترونیکی داده‌ها، جلسات متوالی مجازی و در صورت لزوم حضوری بین نمایندگان گمرکات با هماهنگی دفاتر بین‌الملل دو طرف برگزار شود.
پیشنهاد طرف ایرانی برای پذیرش اتوبوس و مسافران متردد از مرز بیله‌سوار بین دو کشور در روز با هدف تأمین رفاه حال مسافران، مورد پذیرش طرف آذربایجانی قرار گرفت.
دو طرف توافق کردند تلاش نمایند تا بیشترین تعداد پذیرش کامیون در روز انجام شود.
طرف ایرانی پیشنهاد داد به منظور تسهیل و تسریع در ترخیص کالاها به سمت نخجوان انتقال کالا به صورت کانتینری انجام شود.
توافق شد مدیران مرزی دو طرف تعداد کامیون‌های در صف انتظار خروج را روزانه به طرف مقابل اعلام کنند. این رقم مبنای حداقل پذیرش کامیون‌ها از سوی گمرک هر طرف خواهد بود.
طرف ایرانی از طرف آذربایجانی درخواست کرد تا کامیون‌ها را به دلیل مشکلاتی از جمله سوخت یا گذرنامه مرجوع نکند و برای رفع مشکل با مدیر مرز مربوطه هماهنگی کند.
پیشنهاد طرف آذربایجانی مبنی بر پذیرش متقابل اسکن محموله‌های تجاری مورد توافق قرار گرفت و مقرر شد در این خصوص تفاهم‌نامه همکاری تنظیم و پس از امضای آن، گروه کاری مشترک اقدامات لازم برای عملیاتی نمودن این تصمیم را اجرا کنند.
توافق شد تا آغاز تبادل الکترونیکی اطلاعات، گواهی (CMR) توسط گمرکات طرف آذری تأیید و ممهور شود.
طرف ایرانی از طرف آذربایجانی درخواست کرد با توجه به افتتاح پل و مرز جدید آستارا، به منظور کاهش در توقف و ایستایی وسایل نقلیه در مرز، پذیرش کامیون‌ها از هر دو مرز انجام شود.
برنامه‌ریزی برای برگزاری جلسات مشابه به صورت منظم و مداوم بین گمرکات دو طرف در مرزهای مشترک ایران و آذربایجان هر شش ماه یک بار و جلسات منظم مدیران مرزی، به تفکیک هر مرز به صورت ماهانه پیگیری و انجام شود.
گفتنی است؛ ناظر گمرکات آذربایجان شرقی، ناظر گمرکات گیلان، ناظر گمرکات اردبیل، مدیرکل گمرک آستارا، مدیر کل گمرک بیله‌سوار، مدیر کل گمرک جلفا، معاون دفتر همکاری‌های بین‌الملل، معاون دفتر هماهنگی استان‌ها، معاون گمرک آستارا و کارشناس اقتصادی سفارت ایران در آذربایجان از جمله اعضای هیئت گمرک ایران در این مذاکرات بودند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید