اتاق ایران برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان برنامه دارد| فاصله صنعت و دانشگاه را برداریم - افق اقتصادی

اتاق ایران برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان برنامه دارد| فاصله صنعت و دانشگاه را برداریم - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۲۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-16
کد خبر: 332899 |
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۲ |
18 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

رئیس اتاق ایران با تاکید بر ضرورت پیوند صنعت و دانشگاه، از طرحی با همکاری اتاق ایران و وزارت علوم برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان جوان خبر داد.

اتاق ایران برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان برنامه دارد| فاصله صنعت و دانشگاه را برداریم

به گزارش بازار، رئیس اتاق ایران با حضور در هجدهمین جشنواره تولیدکنندگان، مدیران جوان و شانزدهمین دوره معرفی چهره‌های ماندگار صنعت، معدن و تجارت ایران که به همت خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران برگزار شد، تصریح کرد: حمایت از جوانان یک ضرورت و انتظار از کارآفرینان جوان برای گسترش «امید» و «نشاط» در کشور و تأکید بر مسئولیت اجتماعی مضاعفی که مدیران و کارآفرینان جوان نسبت به جامعه جوانان دارند، یک باور است.
انتظار از کارآفرینان جوان برای گسترش «امید» و «نشاط» در کشور
صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران با بیان این مطلب که امروز ایران بیش از هر زمان دیگری نیازمند گسترش روحیه امید و نشاط در بین جوانان و آینده‌سازان خود است، گفت: دولت چهاردهم در این چند ماه که از استقرار دولت می‌گذرد، هم در «شعار» و هم در «عمل» وهم از حیث انتصاباتی که از میان جوانان در سطوح مختلف داشته است، فضا را برای امیدآفرینی در نسل جوان کشور آماده‌تر ساخته است.
حسن‌زاده خاطرنشان کرد: تسری حس عدالت در میان جوانان تنها با تدابیر دولتی، قابلیت تحقق ندارد. بلکه تحقق حس زیبای توزیع عادلانه فرصت‌ها و موقعیت‌ها در میان جوانان، به همبستگی جوانان نیز نیازمند است. جوانان کارآفرین و مدیران و تولیدکنندگان جوان از جوان‌های پیشرو در کشور هستند که توانسته‌اند در سنین جوانی و با تقویت مؤلفه‌های کارآفرینی در خود به این جایگاه ارزنده دست پیدا کنید.
رئیس اتاق ایران با ابراز تأسف از اینکه جوانان باوجود گسترش فرصت‌های تحصیلات دانشگاهی و با عالی‌ترین مدارک به دلایل مختلف نظیر ضعف آموزش‌های مهارتی و کاربردی در نظام دانشگاهی کشور و دیگر مسائل فرهنگی و اجتماعی، نتوانسته‌اند جایگاه مناسب خود را بیابند، گفت: تلاش دولت‌های مختلف تا حدودی در این زمینه راهگشا بوده است؛ اما جوانان کارآفرین و مدیر، یک مسئولیت اجتماعی مضاعفی در قبال جامعه جوان کشور به عهده دارند و آن مسئولیت، ناظر بر رهبری خیل جوانان شایسته‌ای است که به راهنمایی و معاضدت جوانان پیشرو نیاز دارند.
او ادامه داد: اگر جوانان با هم همراه شوند، پیمانه امید و نشاط در کشور به‌گونه‌ای خواهد شد که جوانان ایرانی به‌مثابه موفق‌ترین جوانان در سراسر دنیا، مثال‌زدنی باشند.
تلاش برای حفظ نخبگان جوان و جلوگیری از مهاجرت آنها
حسن‌زاده موضوع مهم دیگر را تلاش برای حفظ و نگهداشت نخبگان جوان و جلوگیری از مهاجرت آنها دانست و تأکید کرد: از تشکل‌های جوانان فعال در حوزه‌های صنعت، معدن و تجارت می‌خواهیم تا نسبت به طراحی مکانیسم‌های کارآمد و مؤثر برای شناسایی جوانان مستعد و نخبه و به‌کارگیری آنها در موقعیت‌های تعیین‌کننده در صنایع و عرصه‌های مختلف تجارت و بازرگانی اقدام کنند.
او تصریح کرد: وقتی این اهتمام در میان صنعتگران و کارآفرینان و مدیران جوان کشور فراگیر شود، نه‌تنها شاهد ماندگاری نخبگان در کشور خواهیم بود، بلکه مهاجرت معکوس نیز رقم خواهد خورد.
دولت‌ها سازوکارهای مختلفی برای نگهداشت نخبگان در طول سال‌ها طراحی کرده‌اند؛ اما معتقدم تا زمانی که یک «نهضت فراگیر مردمی» که هسته مرکزی آن را خود جوانان و تشکل‌های این حوزه شکل می‌دهند، ایجاد نشود، نتیجه‌ای که برای نگهداشت نخبگان جوان مدنظر است، محقق نخواهد شد.
رئیس اتاق ایران درباره پیگیری طرحی مشترک با وزارت علوم در راستای جلوگیری از مهاجرت نخبگان که سرمایه‌های ملی هستند، صحبت کرد و افزود: در راستای مقابله با مهاجرت نخبگان جوان کشور سعی داشتیم با همکاری وزارت علوم بورسیه‌ای برای اشتغال جوانان پیش از فارغ‌التحصیل شدن آنها در نظر بگیریم که با تغییرات اخیر وزارتخانه مواجه شدیم و موضوع به تأخیر افتاد.
حسن‌زاده با بیان این مطلب که ۸۶ هزار واحد فعال در کشور داریم، گفت: طبق آمار ارائه شده، سالانه ۱۰۰ هزار نفر از جوانان از کشور مهاجرت می‌کنند که امیدواریم با اجرای این طرح مانع از مهاجرت این افراد شویم.
او پیشنهاد داد: به‌منظور جبران نقیصه‌های دیرینه‌ای که در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه وجود دارد و به‌منظور برداشتن گامی بزرگ برای آشنایی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با محیط واقعی کار، دستان دانشجویان جوان را در دستان کارآفرینان و تولیدکنندگان جوان بگذاریم تا چالش «فاصله صنعت و دانشگاه» را به دست جوانان کشور رفع کنیم.
حسن‌زاده پیوند صنعت و دانشگاه را نیازمند نوعی ساختارسازی و آماده‌سازی بسترها دانست و تأکید کرد: آماده‌سازی و هماهنگی با تولیدکنندگان و کارآفرینان جوان را در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بر عهده می‌گیریم و مطمئن هستم که واحدهای تولیدی همراهی لازم را با این طرح خواهند داشت.
در ادامه حسین زاهدی، رئیس خانه صمت جوانان ایران در این مراسم نگاهی به مجموعه دستاوردها و فعالیت‌های خانه صمت جوانان ایران طی یک سال گذشته داشت و گزارشی از اقدامات کمیسیون‌ها و ارکان مختلف خانه صمت جوانان ایران ارائه داد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید