ارز چند نرخی و صدور بخشنامه‌های خلق‌الساعه به گسترش فساد در اقتصاد دامن زده است - افق اقتصادی

ارز چند نرخی و صدور بخشنامه‌های خلق‌الساعه به گسترش فساد در اقتصاد دامن زده است - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۲۷ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2025-01-16
کد خبر: 329165 |
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۲ |
19 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: قیمتگذاری دستوری، نظام ارز ترجیحی، ارز چند نرخی و صدور بخشنامه‌های متعدد و خلق الساعه به گسترش فساد در اقتصاد دامن زده است.

ارز چند نرخی و صدور بخشنامه‌های خلق‌الساعه به گسترش فساد در اقتصاد دامن زده است

به گزارش بازار، «محمود نجفی عرب» امروز (دوشنبه) در دهمین همایش مبارزه با فساد با محوریت «ارتقای فرهنگ راست کرداری و ترویج استانداردهای حکمرانی» اظهار داشت: ارز چند نرخی و موضوعات مختلف اعتماد سرمایه‌گذاران برای حضور در اقتصاد را سرد کرده و کاهش اعتماد عمومی منجر به افزایش مهاجرت و از میان رفتن امید و سرمایه اجتماعی شده است.
وی افزود: اتاق بازرگانی تهران در سال‌های گذشته با برگزاری همایش مبارزه با فساد تلاش کرده است تا با به‌کارگیری خرد جمعی راه حل‌های مناسب برای خشکاندن ریشه‌های فساد را استخراج کند، راه حل‌هایی که می‌تواند در صورت وجود عزم ملی برای انجام آنها، اقتصاد ایران را از این وضعیت نجات دهد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به برگزاری دهمین دوره همایش مبارزه با فساد در اتاق بازرگانی گفت: در این همایش سخنرانان به بررسی معضل فساد در اقتصاد ایران و چالش‌های ناشی از آن خواهند پرداخت.
وی ادامه‌داد: برگزاری نشست‌های مبارزه با فساد در اتاق تهران به ۱۰ سال می‌رسد و در این مدت، فساد به یک معضل فراگیر تبدیل شده است. هر شهروند ایرانی تجربه‌ای از فساد دارد و جامعه کارآفرینی برای ادامه حیات خود باید با انواع فسادها مقابله کند.
نجفی عرب با اشاره به تجارب موفق کشورهای مالزی و سنگاپور در مبارزه با فساد اشاره کرد و گفت: این کشورها با اقدامات سنجیده و اصلاحات اقتصادی توانسته‌اند به موفقیت‌های چشمگیری دست یابند؛ به عنوان مثال، در مالزی پس از اصلاحات، درصد فقر از ۵۰ به چهار درصد کاهش یافته و رشد اقتصادی بالای ۶ درصد بوده است.
وی ابراز کرد: بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی شفافیت، ایران در میان ۱۸۰ کشور در رتبه ۱۴۸ قرار دارد. در حالی که کشورهای همسایه مانند عربستان و ترکیه بهبود قابل توجهی داشته‌اند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: در ایران بیشتر به معلول‌ها پرداخته می‌شود تا به ریشه‌های فساد و این باعث شده که هیچ خروجی موثری از تلاش‌های انجام شده حاصل نشود.
وی تاکید کرد: برای مبارزه با فساد، باید کارها به بخش خصوصی واگذار شود، ضمن اینکه رئیس‌جمهور به ضرورت تقویت نظارت‌ها و کاهش تصدی‌گری دولت اشاره کردند.
نجفی عرب بیان‌داشت: برای بهبود وضعیت اقتصادی و کاهش فساد، باید به سمت شفافیت و رقابت‌پذیری حرکت کرد و از دخالت‌ دولت در اقتصاد پرهیز شود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید