ضرورت تقویت ناوگان دریایی جهت دسترسی به بازار روسیه - افق اقتصادی

ضرورت تقویت ناوگان دریایی جهت دسترسی به بازار روسیه - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۲۷ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2025-01-16
کد خبر: 328294 |
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۳:۱۲ |
19 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

نایب‌رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه گفت: برای دسترسی به بازار روسیه، مسیر ترانزیتی از آذربایجان می‌گذرد که برای ایران به یک مانع تبدیل شده و باید به فکر تقویت مسیر دریایی باشیم.

ضرورت تقویت ناوگان دریایی جهت دسترسی به بازار روسیه

به گزارش بازار، نایب‌رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه ضمن تأکید بر نبود روبل موردنیاز در تجارت با روسیه گفت: آذربایجان در بازار روسیه رقیب ایران است و این رقابت در صادرات محصولات کشاورزی شدت بیشتری دارد و در همین حال خاک رقیب، مسیر اصلی ترانزیت کالا به بازار مستعدی مانند روسیه شده است.
روشنعلی یکتای قرابایی، نایب‌رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه از مانع‌تراشی‌های جمهوری آذربایجان در تجارت ایران و روسیه گفت و توضیح داد: این موضوع چند سالی است که دغدغه صادرکنندگان ایرانی در تجارت با روسیه شده است. آذربایجان در بازار روسیه رقیب ایران است و این رقابت در صادرات محصولات کشاورزی شدت بیشتری دارد و حالا خاک رقیب، مسیر ترانزیت کالا به بازار مستعدی مانند روسیه است، علاوه بر ایران ترکیه نیز در بازار روسیه رقیب ایران محسوب می‌شود با این تفاوت که ترکیه برای آذربایجان حکم یک پدرخوانده را دارد بنابراین رفتار تبعیض‌آمیز آذربایجان در ارتباط با همسایگان خود برای عبور از خاک این کشور اکنون به قدری برجسته شده که حتی خود روس‌ها هم به آن اذعان دارند و این گونه ضعف روابط دیپلماتیک به طور جدی بر تجارت ایران با روسیه تأثیرگذار بوده است.
وی افزود: در این شرایط راهکار مؤثر این است که ایران برای نفوذ بیشتر به بازار روسیه حمل دریایی را تقویت کند و از انواع شناورهای رورو و لاینر و حتی حمل هوایی سیستم لاجستیک خود را تقویت کند و بر رقبا غلبه داشته باشد با این حال اکنون وضعیت تردد کشتی‌ها و نحوه نرخ‌گذاری آنها نابه سامانی‌های قابل‌توجهی دارد.
یکتا تصریح کرد: روسیه در سال، ۷۰۰ میلیارد دلار با جهان تجارت دارد و سهم ایران از صادرات به این کشور تنها یک میلیارد دلار است و در این شرایط متأسفانه سازمان توسعه تجارت همکاری لازم را با بازرگانان ندارد و کیفیت عملکرد مدیران در این سازمان با اعضای اتاق‌های مشترک، کیفیت مطلوبی ندارد.
نایب‌رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه اظهار کرد: بازرگانان ایرانی در تجارت با روسیه با مشکل کمبود روبل مواجه هستند و در دریافت تأییدات لازم از بانک مرکزی و سازمان توسعه همکاری لازم با آنها نمی‌شود.
وی اضافه کرد: اگر بخش زیادی از تکیه ایرانی‌ها برای رسیدن به خاک روسیه مسیر ترانزیت آذربایجان نباشد این کشور با توجه به هزینه‌ای که بابت ترانزیت از ماشین‌های ایرانی می‌گیرد مدارای بیشتری خواهد داشت.
یکتا همچنین خبر داد: در پی مذاکرات بخش خصوصی بازرگانی روسیه و ایران دو طرف به توافق رسیدند از این پس خود در موضوع دعاوی و رفع اختلافات ورود و آنها را حل کنند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید