محمودیان مدیر اتحادیه سوختهای جایگزین کشور گفت: با همین روند رشد، پیش بینی می شود که در سال ۱۴۰۸ رقم مصرف بنزین به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می رسد.
بازار؛ گروه آب و انرژی: علی محمودیان مدیر اتحادیه سوخت های جایگزین کشور در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به شکاف ۲۵ میلیون لیتری تولید و مصرف بنزین در کشور، اظهار داشت: در حال حاضر روزانه ۱۳۵ میلیون لیتر مصرف و ۱۱۰ میلیون لیتر تولید بنزین داریم که سوابق نشان می دهد در ۵۰ سال گذشته سالانه ۸ درصد رشد مصرف بنزین داشته ایم و اگر با همین روند مصرف هر ساله اضافه شود در سال ۱۴۰۸ رقم مصرف به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می رسد.
وی رقم مصرف گازوییل را ۹۷ میلیون لیتر در روز عنوان کرد و افزود: بخش عمده گازوییل در بخش حمل و نقل و نیروگاه مصرف می شود که به دلیل بهره وری پایین خودروها و نیروگاهها ۱۰ درصد هدررفت را در ابن بخش شاهدیم.
مدیر اتحادیه سوختهای جایگزین کشور گفت؛ طبق گزارش ها روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین و ۸ میلیارد لیتر گازوییل قاچاق می شود که از این بابت کشور سالانه ۶ میلیارد دلار دچار چالش می شود.
وی با بیان اینکه فاصله قیمتی نسبت به بازار منطقه منجر به این شده که قاچاق سوخت جذاب باشد، گفت: به دلیل شکاف قیمتی بسیاری گروهها به سمت ایجاد شبکه سازی در زمینه قاچاق سوخت رفته اند.
محمودیان با بیان اینکه یارانه سوخت ۶۰ میلیارد دلار در سال منابع کشور را ار بین می برد، خاطرنشان کرد: عدم اصلاح این روند در یک دهه گذشته کشور را دچار بزرگترین چالشهای امنیتی و اقتصادی کرد.
وی در ادامه بیان داشت: سهم انرژی های تجدیدپذیر در کشور ۳ درصد است در حالی که در دنیا این سهم ۲۶ درصد است این فاصله با استانداردهای جهانی نشان می دهد که در حوزه تجدیدپذیر باید تدبیر صورت گیرد.
این مقام صنفی همچنین فرسودگی زیرساختها را از جمله چالشهای حوزه سوخت برشمرد و افزود: به دلیل پایین بودن کیفیت زبرساخت ۱۰ درصد انرژی هدر می رود که سالانه ۱۵ میلیارد دلار برآورد می شود.
وی افزود: ایران یکی از ده کشور آلوده جهان است و سالانه هزاران قربانی از آلودگی هوا داریم که اثر آن در نظام سلامت بالغ بر ۸ میلیارد دلار است.
محمودیان با بیان اینکه در حوزه سوخـتهای جایگزین عملکرد موفق و مطلوبی نداشتهایم، گفت: سهم CNG در سبد سوخت حمل و نقل خودروهای سبک به ۱۸ درصد رسیده؛ درحالی که زیرساختهای این صنعت بهگونهای در کشور فراهم شده که میتواند سهمی ۳۵ درصدی داشته باشد.
وی ادامه داد: بیش از ۳ سال است بدهی واحدهای تولیدی و پیمانکاری صنعت CNG پرداخت نشده و این صنعت را با چالش مواجه کرده است؛ سازمان برنامه و بودجه عزم پرداخت این مطالبات انباشته را دارد اما نمی تواند پرداخت کند.
مدیر اتحادیه سوختهای جایگزین و خدمات وابسته با بیان اینکه “میتوان از LPG برای موتورسیکلتها و سوختی جایگزین در نیروگاهها استفاده کرد”، گفت: در بودجه ۱۴۰۴ بیش از ۷۰درصد منابع صرف هزینههای جاری میشود، پس نمی توان از بودجه انتظار توسعه زیرساختها را داشت، بلکه دولت باید از توان و سرمایه مردم برای توسعه استفاده کند؛ در این خصوص میتوان با انتشار اوراق و ایجاد شفافیت برای جذب سرمایه مردمی در پروژهها با سهامدار کردن مردم در پروژههای سود ده و توجیه پذیر از نظر اقتصادی، اقدام کرد.
وی افزود: دولت باید به این نتیجه برسد که بدون مشارکت مردم، نمیتوان رویههای نادرست پیشین را اصلاح کرد و نمیتوان برنامههای لازم برای اصلاح امور را به اجرا درآورد.
محمودیان از برگزاری همایش کشوری شکوفایی سبز، نوآوریهای انرژی و حملو نقل پاک در دیماه سال جاری خبر داد و گفت: تلاش میکنیم با برگزاری این همایش، تمامی راهکارهای کارشناسی حل مشکلات سوخت را به مسئولان ارائه دهیم و این همایش محفلی برای گفتمان با دولت و بهاشتراکگذاری تجارب و اندیشههاست.