تداوم افت قیمت انس جهانی در حالی بهای طلا و سکه را در مسیر کاهش قیمت قرار داده است که به گفته کارشناسان ادامه دار بودن نزول نرخ این کالاها در روزهای آینده نیز دور از ذهن نیست.
بازار؛ گروه بانک و بیمه: بدنبال افت قیمت انس جهانی، ترمز رشد مستمر قیمت ها در بازار سکه و طلا پس از هفته ها کشیده شد و بهای این کالاها که طی دو ماه اخیر بر مدار رشد قرار گرفته بودند اکنون چند روزی است مسیر کاهشی را می پیمایند. کاهش قیمتی که در پی نوسانی بودن بهای انس جهانی طلا معلوم نیست تا چه زمانی ادامه داشته باشد ولی آنگونه که کارشناسان بازار پیش بینی می کنند، چنین کالایی دیگر چون دو سه ماه اخیر بر مدار رشد قرار نمی گیرد و جهش قیمت نخواهند داشت. زیرا کاهش قیمت طلا در بازارهای جهانی تحت تاثیر انتخاب ترامپ به عنوان رییس جمهوری آمریکا و با ارزش شدن داراییهایی چون ارز دیجیتال موجب کاهش ارزش طلا و تقویت دلار شده است.
با تقویت بهای دلار در بازارهای جهانی معمولا قیمت ها در بازار طلا افت می کند به طوری که کاهش روز افزون این کالای موجب شده است قیمت ها در بازارهای جهانی بریزد. کاهش قیمتی که یک دلار و یا چند سنت نیست، بلکه غالبا با ارقام بالا اتفاق می افتد آنگونه که ریزش تاریخی انس جهانی طلا ارزش این این کالا را تا حدودی از ابهت انداخته است و اکنون کسی خریدار طلا در بازار چون هفته های گذشته نیست.
با روی کار آمدن ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، بازارها دچار تغییر شدند، به طوری که قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال سر به فلک کشیدند و انس جهانی طلا نیز پس از مدت ها رشد تدریجی، متوقف شد و مدتی است مسیر عقبگرد را پله پله می پیماید
انس جهانی طلا همچنان در مسیر سراشیبی قیمت
هر چند تنش ها و تحولات منطقه خاورمیانه طی ماههای گذشته همراه با افت ارزش دلار در کنار عدم اطلاع دقیق از پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا بر رشد انس جهانی طلا موثر بود و این مسئله باعث شد تا بهای طلا و سکه نیز در داخل به اوج قیمت برسد، ولی با روی کار آمدن ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، بازارها دچار تغییر شدند، به طوری که قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال سر به فلک کشیدند و انس جهانی طلا نیز پس از مدت ها رشد تدریجی، متوقف شد و مدتی است مسیر عقبگرد را پله پله می پیماید.
البته عوامل دیگر نیز چون کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو در هفته گذشته به میزان ۰/۲۵ واحد به منظور حصول اطمینان و ادامه گسترش مطلوب اقتصاد آمریکا نیز فاکتور دیگر اثر گذار بر افت قیمت انس جهانی طلا بود تا این عوامل دست به دست هم بدهند ارزش طلا کاهشی و دلار از ارزش نیفتد. تغییرات قیمتی در بازارهای جهانی در کنار اتخاذ برخی تصمیمات و سیاست های اقتصادی نه تنها موجب پایان دهی به رکورد زنی های قیمت انس جهانی طلا شد بلکه اچرای این سیاست ها خیلی سریع بر بازارهای جهانی تاثیر گذاشت به طوری که قیمت طلا و سکه هم اکنون در بازار داخل مسیر کاهشی را در پیش گرفته است.
طی چهارشنبه گذشته ۸۵ دلار قیمت انس جهانی طلا در بازارهای جهانی ریخت، همچنین روز دوشنبه هفته جاری نیز انس طلا حدود ۷۴ دلار کاهشی شد، این دو عامل شوکی را به قیمت بازار طلا در داخل وارد کرد و باعث شد تا نرخ طلا و سکه در مسیری عقب گرد کاهشی شوند
شوک افت شدید انس جهانی به بازار طلا و سکه
محمد کشتی آرای، نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت و گو با خبرگزاری «بازار» راجع به وضعیت این روزهای بازار طلا و سکه، اظهارداشت: بازار طلا و سکه چند روزی است با کاهش قیمت مواجه بوده این کاهش قیمت ناشی از افت پی در پی نرخ انس جهانی طلا در کنار تاثیر گذاری افت بهای ارز در داخل است. البته کاهش نرخ ارز در داخل تاثیر کمتری بر افت قیمت این کالاها برجای گذاشته و بیشترین تاثیر گذاری بازار طلا و سکه هم اکنون به دلیل سراشیبی قیمت انس جهانی طلا است که معمولا هر روز شاهد نزولی شدن قیمت آن هستیم.
وی با بیان اینکه طی یک هفته اخیر بیشترین تاثیر گذاری قیمت انس جهانی را بر بازار طلا و سکه شاهد بودیم افزود: طی چهارشنبه گذشته ۸۵ دلار قیمت انس جهانی طلا در بازارهای جهانی ریخت همچنین روز دوشنبه هفته جاری نیز انس طلا حدود ۷۴ دلار کاهشی شد، این دو عامل شوکی را به قیمت بازار طلا در داخل وارد کرد و باعث شد تا نرخ طلا و سکه در مسیری عقب گرد کاهشی شوند. علاوه بر تاثیرات کاهش انس جهانی، اجرای سیاست حراج های پی در پی سکه که معمولا در گذشته به صورت هفتگی و در روزهای دوشنبه به بازار عرضه می شد اما اکنون بانک مرکزی با هدف تنظیم بازار اقدام به حراج این کالا از یک روز در هفته به ۳ روز کرده است، اقدامی که تاثیر بسزایی بر کاهش بهای سکه و حتی طلا بر جای گذاشته است.
حراج سکه با ضرب سال ۱۴۰۳ همراه با عرضه گسترده آن در طول هفته به بازار موجب شده است تقاضا برای خرید این کالا در بازار به شدت کاهش و قیمت آن نیز نزولی شود، به طوری که طی دو هفته اخیر حباب سکه ۹ میلیون کاهشی شده است
تاثیر حراج سکه با تاریخ سال ۱۴۰۳ بر کاهش تقاضا و قیمت سکه در بازار
این کارشناس و فعال بازار طلا خاطرنشان کرد: حراج سکه با ضرب سال ۱۴۰۳ همراه با عرضه گسترده آن در طول هفته با بازار موجب شده است تقاضا برای خرید این کالا در بازار به شدت کاهش و قیمت آن نیز نزولی شود به طوری که طی دو هفته اخیر حباب سکه ۹ میلیون کاهشی شده است. البته بازار طلا و سکه همچنان با نوسان قیمت مواجه بوده و از نوسان قیمت انس جهانی پیروی می کند و معلوم نیست تا ساعات دیگر قیمت طلا و سکه چه اندازه رقم خورد.
کشتی آرای با بیان اینکه افت انس جهانی و در مقابل بالارفتن ارزش دلار موجب شد بازار طلا تحت تاثیر قرار گیرد، تصریح کرد: زمانی که ارزش دلار پایین می آید تقاضا برای خرید طلا افزایش خواهد یافت، هم اکنون چون ارزش دلار در حال بالارفتن است بنابراین قیمت انس جهانی کاهشی شده است. این اتفاق همزمان با پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اتفاق افتاد، به طوری که با آمدن ترامپ ارزش دلار بر مدار رشد قرار گرفت و باعث افت تدریجی قیمت انس جهانی شد. کاهش قیمتی که گویا ادامه دار است و با ادامه آن قیمت طلا و سکه نیز در بازار داخل کاهش می یابند.
بنا به این گزارش، برخلاف هفته های گذشته، این روزها نه کسی طلا می خرد و نه می فروشد چرا که به دلیل نا اطمینانی از وضعیت بازار در پی نوسان نرخ انس جهانی معامله گران دچار سردرگمی شده اند. بازاری که با کاهش قیمت ها رو به رواست آنطور که در بازار آزاد قیمت طلای ۱۸عیار که طی دو سه هفته گذشته تا هر گرم ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رفته بود اکنون به هرگرم ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و قیمت سکه تمامبهار آزادی ۵۴ میلیونی طرح جدید نیز اکنون به ۴۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسیده است. قیمت نیم سکه بهار آزادی هم ۲۵ میلیون تومان، ربعسکه ۱۵ میلیون تومان و سکه یکگرمی ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تعیین و به فروش میرسد. هر مثقال طلا نیز در بازار داخلی، ۱۸ میلیون و ۷۶۶ هزار تومان ارزشگذاری شده است؛ ضمن اینکه قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی ۲۶۰۱ دلار است.