مجتبی صفایی با ذکر فعالیت بیش از ۶۰۰ هزار واحد تولیدی در کشور، بیان کرد که بیشتر این واحدها موفق به ورود به بازارهای جهانی، بهویژه بازارهای سخت اروپایی، شدهاند که دلیل آن استانداردسازی است.
به گزارش بازار، مراسم اختتامیه هجدهمین دوره جایزه ملی کیفیت ایران شامگاه یکشنبه ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۳، با حضور مهدی اسلام پناه، رئیس سازمان ملی استاندارد و معاون رئیس جمهور، مجتبی صفایی، رئیس اتاق اصناف ایران، برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و همچنین جمع کثیری از تولیدکنندگان، صنعتگران، کارآفرینان، شرکتهای بازرسی، ارزیابان و سرارزیابان، فعالان اقتصادی، در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد.
مجتبی صفایی، رئیس اتاق اصناف ایران در بخشی از این مراسم ضمن تقدیر از دشتاوردهای اخیر سازمان ملی استاندارد، اظهار کرد: تثبیت عضویت جمهوری اسلامی ایران به عنوان اولین کشور مسلمان در دو سازمان بینالمللی «اتحادیه تایید صلاحیت آسیا- اقیانوسیAPAC» و «اتحادیه تایید صلاحیت آزمایشگاهی ILAC» از جمله دستاوردها و اتفاقات بزرگی بود که جناب آقای دکتر اسلام پناه، معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی استاندارد و با حمایت کارکنان و مسئولان خدوم این مجموعه به آن دست پیدا کردند که جای تقدیر ویژهای دارد.
صفایی در ادامه با اشاره به فعالیت بیش از ۶۰۰ هزار واحد تولیدی صنفی در کشور گفت: خوشبختانه اغلب این واحدهای تولیدی خرد، موفق به ورود به بازارهای جهانی به خصوص بازارهای سخت اروپایی شدهاند که یکی از دلایل مهم آن بحث استانداردسازی آنها بوده است؛ چه بسا بعضی از استانداردهایی که در داخل کشور تعریف شده، به مراتب سختگیرانهتر از استانداردهای بین المللی بود، اما این موضوع سبب تسهیل ورود کالاهای ما به بازارهای جهانی شد.
وی افزود: تنها یکی از این ۶۰۰ هزار واحد صنفی تولیدی، یک واحد تولیدی کیف و کفش است که موفق به ایجاد ۲۰۰۰ شغل در کشور بوده که با وجود شرایط سخت تحریم و تهدید موفق به حفظ این حجم از اشتغالزایی و تولید از سنوات گذشته تاکنون شده است.
رئیس اتاق اصناف ایران تاکید کرد: اگر قرار است برای صنعت و اقتصاد کشور اتفاق خوبی رخ دهد، باید از صدور بخشنامهها و آیین نامههای خلق الساعه جلوگیری شود؛ جایی که در حال آسیب زدن به صنعت و اقتصاد ما است.
مجتبی صفایی یادآور شد: حوزه دیگری که همکاران من در بحث استانداردسازی تعامل خوبی با سازمان ملی استاندارد داشتند، در بخش صنوف خدماتی و فنی ما بوده که مجموعه صنفی کشور در این بخش هم توانستند موفق ظاهر شوند. فراموش نکنیم اگر ما امروز در حوزه خدمات هتلداری و گردشگری حرفی برای گفتن داریم، به دلیل همترازی و نزدیک کردن کیفیت این خدمات به تراز استانداردهای بین المللی بوده است.
رئیس اتاق اصناف ایران ادامه داد: ما در حوزه آسانسور که میبایست سلامت و امنیت جانی مردم را تامین میکرد، یک اتحادیه کشوری تشکیل دادیم. در همین راستا و به دلیل ملاحظات و توصیههای نظارتی و امنیتی سازمان ملی استاندارد به منظور تامین ایمنی لازم، اخیراً تشکیل اتحادیه کشوری شهر بازیداران را نیز تصویب کردیم. ما در این زمینه حتماً در کنار مجموعه سازمان ملی استاندارد کشور خواهیم بود و معتقدیم که باید خودمان را با استانداردهای روز دنیا تطبیق دهیم.