به گزارش بازار رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران در گفتوگو با روزنامه ایران عنوان کرد: سایتهایی که در فضای مجازی اقدام به فروش طلا میکنند باید یک مجوز از اتحادیه فضای مجازی و یک نماد اعتماد الکترونیکی از سازمان توسعه تجارت الکترونیکی دریافت کرده و تحت نظر این ارگانها فعالیت کنند. علاوه برموارد مذکور این سایتها باید دارای درگاه ملی نیز باشند.
کیومرث امیریان تأکید کرد: در حال حاضر با وجود سایتهای متعددی که در زمینه طلا فعالیت دارند تنها حدود ۱۰ سایت مجوز فروش طلا به صورت آنلاین را دریافت کردهاند. سایتهایی که یکی از مجوزهای خود را از اتحادیه فضای مجازی دریافت کردهاند مجاز به فروش طلای آب شده نیستند و تنها میتوانند اقدام به فروش مصنوعات طلا کنند. اما سایتهایی که از اتحادیه طلا و جواهر مجوز دریافت کردهاند، علاوه بر فروش مصنوعات طلا میتوانند طلای آب شده نیز به فروش برسانند.
وی در خصوص افزایش تعداد سایتهای فروش آنلاین طلا افزود: در حال تنظیم ضوابطی هستیم که تا بر اساس آن بتوان تعداد سایتهای فروش طلا را افزایش داد. در حال حاضر این ضوابط تنظیم شده و درکمیته کارشناسی وزارت صمت بررسی میشود.
اقبال اندک در خرید آنلاین طلا
همچنین محد کشتی آرای عضو کمیسیون طلاجواهر و نقره اتاق اصناف ایران گفت: خرید و فروش طلا در سایتها تابع قوانینی است که به نفع مردم و صاحبان کسب و کارها میباشد. اما در حال حاضر تعداد قابل توجهی از فعالان این بخش مجوز ندارند که این امر به زیان مردم است. زیرا اگر در خرید خود به مشکل برخورد کنند قابل رسیدگی نیست و ممکن است سرمایه مردم از بین برود.
محمد کشتیآرای افزود: در زمان خرید طلا از سایتها مردم باید به چند نکته توجه کنند دارا بودن نشان اعتماد الکترونیک، دارا بودن مجوز از اتحادیه و داشتن یک فضای فیزیکی از جمله این موارد است. از سوی دیگر به علت حساسیتهای بالایی که طلا دارد بیشترمردم تمایل چندانی به خرید طلای آنلاین ندارند. براین اساس باید گروه اندکی که طلا از فضای مجازی خریداری میکنند، موارد مذکور را مد نظر قرار دهند.