تخلف در اتحادیه مشاوران املاک تهران| شناسایی ۸۰۰ بنگاه غیرمجاز| املاکی های بزرگ جواز دارند؟ - افق اقتصادی

تخلف در اتحادیه مشاوران املاک تهران| شناسایی ۸۰۰ بنگاه غیرمجاز| املاکی های بزرگ جواز دارند؟ - افق اقتصادی
یکشنبه, ۳۰ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-19
کد خبر: 308063 |
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۳ |
38 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

گودرزی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک با تاکید بر اینکه برخی از بازرسان اتحادیه مشاوران املاک مرتکب تخلفاتی در بازرسی از از بنگاه های غیر مجاز شده اند گفت: ۸۰۰ بنگاه غیرمجاز شناسایی شده است.

تخلف در اتحادیه مشاوران املاک تهران| شناسایی ۸۰۰ بنگاه غیرمجاز| املاکی های بزرگ جواز دارند؟

بازار؛ گروه راه و مسکن: اگر چه از سال گذشته و امسال تاکید وزارت راه و شهرسازی بر شناسایی و معرفی مشاوران املاک غیر مجاز به مراجع قضایی بوده است اما به نظر می رسد در اتحادیه مشاوران املاک آنطور که باید و شاید از این اقدام پیروی نشده است.
در تیر ماه سال گذشته بود که ابوالفضل نوروزی سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: برای اولین بار در تاریخ کشور وزارت راه وشهرسازی اقدام به برخورد با بنگاه های مشاور املاک بدون مجوز کرد و طبق رایزنی های صورت گرفته با قاضی تعزیرات و در صورت تشخیص که این مشاور املاک بدون مجوز است اقدام به پلمب مغازه کنند که این اقدام در شهرهای پرند، پردیس و هشتگرد شروع شده‌است.
او گفت: وزارت راه وشهرسازی در اولویت اول با مشاوران املاک بدون مجوز و در اولویت های بعدی با مشاوران املاکی که رفتارهای غیر قانونی از جمله عدم دریافت کد رهگیری و یا نرخ های غیرمجاز در صنف خود انجام می دهند برخورد جدی خواهد کرد.
حال با گذشت بیش از یک سال از این دستورالعمل، خبرهایی که از اتحادیه مشاوران املاک تهران و از سوی رئیس این اتحادیه به بیرون درز می کند می بینیم که برخی از کارمندان و بازرسان این اتحادیه در ماموریت خود قصور داشته اند و تخلفات آنها به گونه ای بوده است که به مراجع قضایی نیز معرفی شده اند.
اگر چه آمارهای امروز از سوی رئیس اتحادیه مشاوران املاک در برخورد با بازرسان حاکی از این بود که شناسایی و معرفی از سوی وزارت راه و شهرسازی صورت گرفته نه اتحادیه مشاوران املاک اما این احتمال وجود دارد که اتحادیه مشاوران املاک آنطور که باید و شاید قصد برخورد با املاکی های غیر مجاز را ندارد و تا حدودی نیز با آنها مماشات می کند.
البته برخی گزارش ها نیز حاکی از این است که برخی از املاکی های بزرگ که دارای شعب زیادی در سطح شهر بوده و تبلیغات فراوانی نیز دارند فاقد مجوز هستند.

حدود ۱۵۰ بازرس در اتحادیه مشاوران املاک حضور دارند که از این تعداد ۵ بازرس کارمند اتحادیه هستند

کیانوش گودرزی رئیس اتحادیه مشاوران املاک در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه آیا گزارش تخلف برخی بازرسان اتحادیه مشاوران املاک در رابطه با برخورد با بنگاه‌های املاک فاقد مجوز صحت دارد؟ گفت: حدود ۱۵۰ بازرس در اتحادیه مشاوران املاک حضور دارند که از این تعداد ۵ بازرس کارمند اتحادیه هستند.

برخی از بازرسان اتحادیه مشاوران املاک مرتکب تخلفاتی شده اند که این افراد را از فرآِیند بازرسی حذف کرده ایم. در برخی موارد بسته به نوع تخلف نیز آنها را به مراجع قضایی ارجاع داده ایم

او ادامه داد: برخی از بازرسان اتحادیه مشاوران املاک مرتکب تخلفاتی شده اند که این افراد را از فرآِیند بازرسی حذف کرده ایم. در برخی موارد بسته به نوع تخلف نیز آنها را به مراجع قضایی ارجاع داده ایم.
گودرزی تاکید کرد: در سال گذشته ۲۵۰۰ بنگاه املاک بدون پروانه را در تهران شناسایی کردیم و طی ۶ ماه امسال نیز ۸۰۰ بنگاه غیرمجاز شناسایی شده است.

یکی از دفاتر بزرگ املاک فقط دو شعبه جوازدار دارد. یک دفتر املاک نیز به دلیل تخلفات مبلغ ۳۵ میلیارد تومان جریمه و دفتر نیز پلمب شد

رئیس اتحادیه مشاوران املاک در پاسخ به این پرسش مبنی بر این‌که گفته می‌شود برخی دفاتر بزرگ املاک برای همه شعب خود پروانه کسب ندارند، اضافه کرد: یکی از دفاتر بزرگ املاک فقط دو شعبه جوازدار دارد. یک دفتر املاک نیز به دلیل تخلفات مبلغ ۳۵ میلیارد تومان جریمه و دفتر نیز پلمب شد.
وی با تکذیب اجاره پشت بام‌ها، گفت: چیزی تحت عنوان اجاره پشت‌بام یا پشت‌بام خوابی نداریم. البته کارگران فصلی در ساختمان‌های نیمه تمام حضور دارند که به این نمی‌توانیم پشت‌بام خوابی بگوییم.
گودرزی در ادامه به موضوع اتباع اشاره کرد و با بیان این‌که در برخی محله‌ها حضور اتباع پررنگ شده است، گفت: خرید و فروش ملک برای اتباع ممنوع است و قراردادهای اجاره مسکن اتباع دستی و از طریق افراد به اصطلاح امین این کار و خرید و فروش انجام می شود. پیشنهاد ما این است برای اتباع شناسه یکتا جمع آوری شود و مشاوران املاک با استناد به آن قراردادهای اجاره را برای آنها تنظیم کنند.
وی همچنین با اشاره به سامانه خودنویس، اظهار کرد: با توجه به دسترسی متعاملین، سامانه خودنویس در آینده مردم را گرفتار کرده و عاقبت خوبی نخواهد داشت.
وی گفت: قانون الزام سال‌ها بین مجلس و شورای نگهبان در رفت و آمد بود که نهایتاً توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام تأیید شد که تبصره ۳ ماده ۱ مربوط به تعرفه مشاوران املاک است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید