احداث مگاپروژه سد و نیروگاه در سریلانکا بدست مهندسان ایرانی| ۴۰ درصد تجهیزات ایرانی بود - افق اقتصادی

احداث مگاپروژه سد و نیروگاه در سریلانکا بدست مهندسان ایرانی| ۴۰ درصد تجهیزات ایرانی بود - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 232290 |
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۴ |
116 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

حیدری مدیرعامل شرکت فراب گفت: پروژه چندمنظوره اومااویا شامل۲ سد جریانی، تونل، ۲ نیروگاه برق آبی، خط انتقال آب با سرمایه‌گذاری ۵۲۰ میلیون دلاری توسط متخصصان ایرانی اجرایی و اکنون آماده بهره برداری است.

احداث مگاپروژه سد و نیروگاه در سریلانکا بدست مهندسان ایرانی| ۴۰ درصد تجهیزات ایرانی بود

بازار؛ گروه آب و انرژی: محمد حیدری، مدیرعامل شرکت فراب در نشست خبری افتتاح پروژه سد و نیروگاه اومااویا اظهار داشت: در سال ۱۳۸۷ مقامات دولت ایران و سریلانکا تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به حوزه برق و انرژی کشور سریلانکا امضا کردند و به‌موجب آن قرارداد احداث مگاپروژه سد نیروگاه اومااویا با پیمانکار ایرانی به امضا رسید.
وی با بیان اینمه حدود ۴۰ درصد تجهیزات مصرفی در این مگا پروژه ایرانی بوده است، افزود: کار این پروژه از سال ۲۰۱۶ در سریلانکا آغاز شد و هم‌اکنون این پروژه با گذر موفق از مراحل تست و پیش‌راه‌اندازی، آماده بهره‌برداری رسمی توسط مقامات دو کشور است.
او ادامه داد: با توجه به تجربه ای که ما امروز از کار کردن در کشور سریلانکا داریم، انجام پروژه های بعدی برای ما بسیار ساده تر خواهد بود. به همین منظور مذاکرات برای انجام پروژه های دیگر در این کشور ادامه دارد.
حیدری با اشاره به جغرافیای خاص کشور سریلانکا با ۱۰۳ رشته رودخانه و بارش‌های شدید موسمی، اذعان داشت: این کشور مشکلاتی در زمینه مدیریت منابع آبی و تأمین برق دارد که در پروژه چندمنظوره اومااویا، هر دوی این موارد دیده شده به‌طوری که با ساخت دو سد جریانی به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات، تونل، نیروگاه زیرزمینی، خط انتقال آب و خطوط انتقال برق، این مگاپروژه با سرمایه‌گذاری ۵۲۰ میلیون دلاری توسط دولت سریلانکا، اجرایی شده است.
او با تاکید بر اینکه هزینه اجرای پروژه سد اومااویا به صورت نقدی به مجری ایرانی پرداخت شد، گفت: در فرایند احداث این پروژه به دلیل اهتمام ویژه‌ای که مجری ایرانی به حل مشکلات جوامع محلی داشت و عملیات آبرسانی به چندین روستا در منطقه را اجرایی کرد، در فرایند احداث پروژه جایزه مسئولیت اجتماعی را در سطح بین المللی دریافت کرد.
مدیرعامل شرکت فراب در ادامه گفت: یکی از افتخارات ما در جریان ساخت سد چند منظوره اومااویا این بود که با وجود سختی‌های بسیار زیاد فرایند ساخت سد، هیچگونه خسارت جانی و مالی نداشتیم و تمامی استانداردهای زیست محیطی و بهداشتی مرتبط با پروژه‌های سدسازی نیز در این خصوص رعایت شد.
وی ادامه داد: این پروژه مجموعا در مساحتی با طول و عرض ۲۳ کیلومتر در ۴۰ کیلومتر، در منطقه‌ای کوهستانی با بارش‌های موسمی سنگین و بدون جاده‌های دسترسی اجرایی شده، با این شرایط، این پروژه پیچیدگی‌ها و مشخصات منحصربه‌فردی داشته، از جمله آنکه یک شفت قائم ۷۰۰ متری با قطر ۳ متر ایجاد شده تا نیروگاه برق در عمق ۷۵۰ متری زمین احداث شود و آب با فشار برای تولید برق به نیروگاه منتقل شود.
مدیرعامل شرکت فراب خاطرنشان کرد: در این پروژه مجموعا ۱۲۰ مگاوات ظرفیت تولید برق دیده شده که در دو نیروگاه زیرزمینی ۶۰ مگاواتی است و آب برای ۵ هزار هکتار اراضی کم‌آب سریلانکا مدیریت و هدایت خواهد شد.
حیدری ادامه داد: با اجرای طرح چند منظوره اومااویا که در ۲۳۰ کیلومتری پایتخت کشور سریلانکا واقع شده است، آب مازاد رودخانه‌های اومااویا و ماهاتوتیلااویا در دو حوضه آبریز مجزا به منطقه کم آب همین استان منتقل می‌شود تا علاوه بر تامین آب کشاورزی برای ۵ هزار هکتار از اراضی منطقه، همچنین از آن برای تولید برق به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات استفاده شود.
وی افزود: مهندسان ایرانی به‌گونه‌ای با استانداردهای دقیق کار را به اجرا رسانده‌اند که در مدت چندین ساله اجرای این پروژه، با وجود پیچیدگی‌های طرح و شرایط سخت محیطی، هیچ خسارت جانی و مالی نداشته‌ایم.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید