وزیر صمت گفت: برخی شرکتها از همه رانتها استفاده میکنند و درنهایت میخواهند تعیین قیمت هم به عهده آنها باشد. باید از دید ملت هم به مساله نگاه کنید.
به گزارش بازار، عباس علیآبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در نهمین نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: با مطالب و گفتههای فعالان بخش خصوصی آشنا هستم؛ من هم مانند شما سالها با این مشکلات دستوپنجه نرم کرده و در این شرایط کار کردهام؛ کما اینکه شما هم در این شرایط کار میکنید و به تعبیری رنج در گنج است.
وی با بیان اینکه گفتههای بخش خصوصی را شنیدم و همه اینها درست است، افزود: امروز صبح جلسهای با رئیسجمهوری، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس بانک مرکزی داشتیم و در آن جلسه هم به همین موضوعها اشاره شد. البته باید صحبتهای طرف مقابل را هم شنید. با تعامل سازنده باید مسائل بررسی شود و درنهایت راهحلهایی ارائه شود.
علی آبادی ادامه داد: من و معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت آمادگی داریم در نشست کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران با حضور همه ذینفعان حضور داشته باشیم. بخشی از این مشکلات را میتوان در آن نشستها برطرف کرد و بخشی هم باید در هیأت دولت مطرح شود.
وزیر صمت با بیان اینکه در کنار مسائل روزمره باید به مسائل تأثیرگذار دیگر هم توجه کرد، گفت: اطلاع ما از هوش مصنوعی در حد دیتاست ولی فهم دقیق و جامع نداریم. این موضوعات همانی است که جهان اول و دوم و سوم را ساخت و بیتوجهی به این موارد تحول ساز، مشکلآفرین است.
علیآبادی تصریح کرد: از روی برخی از مسائل نیز باید عبور کرد؛ ما هنوز هم نتوانستهایم قیمت بنزین را حل کنیم و با آدرس اشتباه دادن با مسائل برخورد میکنیم. نباید در محاسبات خود اشتباه کنیم.
وزیر صمت در ادامه اظهار کرد: درباره عدم دخالت دولت در قیمتگذاریها و نرخ ارز، نظر خود را گفتهام ولی مشکلاتی هم وجود دارد و برخی شرکتها از همه رانتها استفاده میکنند و در نهایت میخواهند تعیین قیمت هم به عهده آنها باشد. باید از نگاه ملت هم به مساله نگاه کنید. اما وقتی فردی با تکیهبر دانش خود، کالایی خلق کرده و از رانتی استفاده نکرده، باید از آن حمایت کرد.
علی آبادی اضافه کرد: ناترازی آب، برق و گاز واقعیت است و در کمیسیونهای تخصصی باید برای حل این مشکلات راهحل دهید؛ اما برای بالا بردن بهرهوری و کاهش مصرف هم راهحل داشته باشید.
وزیر صمت تصریح کرد: ما از اتاق ایران با تمام قوا حمایت میکنیم. مقام معظم رهبری معتقدند که همهچیز را به بخش خصوصی بسپارید و باید دولت نظارت کند. باید راهی پیدا کنیم و در مسیر درست این مسئله محقق شود.
وی با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت در کنار بخش خصوصی است، اظهار کرد: باید تجارت را توسعه دهیم. البته با کشورهایی تجارت آزاد و تجارت ترجیحی داریم؛ مشکلاتی هم وجود دارد که باید این مشکلات برطرف شود.
وزیر صمت تاکید کرد: باید سند راهبردی حوزه صنعت تدوین شود. در این سند باید تمرکز را بر رفع مشکلات گلوگاههای کشور بگذاریم. بعد بر اقداماتی که ثروت آفرین و اشتغال آفرین است، تأکید شود.
وی گفت: برای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، راهکارها و مدلهایی وجود دارد که میتوانیم در کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران درباره آنها گفتوگو کرده و به راهبرد مشترک برسیم.