دولت باید برای ناترازی گاز چاره اندیشی کند - افق اقتصادی

دولت باید برای ناترازی گاز چاره اندیشی کند - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 189660 |
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۲ |
98 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

در نشست کمیته بالادستی نفت و گاز کمیسیون انرژی اتاق ایران تاکید شد ادامه ناترازی گاز در سال‌های آتی منجر به تعطیلی اغلب صنایع خواهد شد و دولت می‌باید از امروز در خصوص این مسئله چاره‌اندیشی کند.

دولت باید برای ناترازی گاز چاره اندیشی کند

به گزارش بازار، نشست کمیته بالادستی نفت و گاز کمیسیون انرژی اتاق ایران با موضوع بررسی وضعیت توسعه و تولید از میادین، چالش‌ها و فرصت‌های توسعه پایدار برگزار شد.

در ابتدای این نشست، دبیر انجمن شرکت‌های اکتشاف و تولید گزارشی از وضعیت کنونی صنعت بالادستی، توسعه میادین و تولید از آنها به تفکیک بخش خصوصی و دولت پرداخته و عدم‌النفع‌های حاصل از کاهش صادرات و ناترازی گاز را عنوان کرد.

در ادامه به چالش‌های اساسی این حوزه اعم از قیمت گذاری دستوری و اقتصاد ضعیف پروژه‌های توسعه میادین، عدم اطمینان از اختصاص قطعی گاز به سرمایه‌گذاران در فصول ناترازی، کاهش توان سرمایه‌گذاری شرکت‌های اکتشاف و تولید ناشی از مطالبات معوق دولت و شرکت ملی نفت، مراحل متعدد واگذاری این قراردادها، مشکلات ناشی از ورود کارفرما در اجرا، مشکل وثیقه گذاری قراردادها و عواید آن و پیچیدگی‌های مالیاتی و ریسک‌های مترتب از آن پرداخته و اقدامات صورت گرفته در بهبود فضای کسب و کار و تغییر قوانین، مقررات و قراردادها و نتایج حاصله از آنها اشاره شد.

حاضران در این نشست نقاط قابل بهبود و توسعه که نیازمند عزم جدی و تدوین و پیگیری از اتاق ایران است را پیشنهاد دادند.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران در این نشست با اشاره به چالش‌های ناشی از عدم تولید پایدار و توسعه نامتوازن و تسری آن به سایر صنایع کشور گفت: به‌منظور حل مسائل پیچیده این حوزه، نه‌تنها ورود جدی بخش خصوصی ضروری است بلکه می‌باید قوانین و مقررات حمایتی و تسهیل‌کننده نیز تدوین شود که این مسئله می‌تواند یکی از مأموریت‌های جدی کمیته فنی بالادستی نفت و گاز باشد.

او افزود: ادامه ناترازی گاز در سال‌های آتی و پیش‌بینی تشدید آن منجر به تعطیلی اغلب صنایع خواهد شد و دولت می‌باید از امروز در خصوص این مسئله چاره‌اندیشی کند.

یکی از فعالان اقتصادی حاضر در جلسه، تأمین مالی این طرح‌ها برای رسیدن به ظرفیت تولید مطلوب را بدون ورود سرمایه‌گذار خارجی ناممکن دانسته و رفع تحریم‌ها را یک ضرورت حیاتی برای این صنعت دانست.

همچنین در ادامه نشست عنوان شد که لازم است با توجه به استراتژی‌های پیش رو در برنامه هفتم، رابطه دولت، شرکت ملی نفت، وزارت نفت و بخش خصوصی شفاف گردد و در مکانیزم‌های مختلف اعم از قراردادهای فعلی، پروانه بهره‌برداری و قراردادهای مشارکت در تولید متولیان و شرح وظایف هر یک مشخص شود.

استفاده و تشریح قوانین فعلی همچون ماده ۱۲ و بسط آن متناسب با نیازهای بالادستی از دیگر مواردی بود که در جلسه در خصوص آن بحث و بررسی صورت گرفت.

آرش نجفی بررسی مدل پیش‌فروش نفت و گاز آتی و طراحی بازار و اوراق فروش آن را یکی از راه‌های ممکن جهت توسعه ظرفیت تأمین مالی این طرح‌ها عنوان کرد.

درنهایت نیز مقرر شد جلسات کمیته بالادستی با محوریت تفکیکی هر موضوع و تدوین مقررات و قوانین مربوطه و با دستیابی به اهداف مندرجه به کار خود ادامه دهد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید