ضرورت برقراری پروازهای مستقیم تهران-مینسک - افق اقتصادی

ضرورت برقراری پروازهای مستقیم تهران-مینسک - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 155181 |
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۳ |
199 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

رئیس اتاق بازرگانی تهران که میزبان رئیس اتاق بازرگانی مینسک بود، دو پیشنهاد برای رئیس امراودات ارائه کرد که پیگیری برقراری پرواز مستقیم و ایجاد کمیته مشترک میان اتاق تهران و اتاق مینسک از جمله این پیش

ضرورت برقراری پروازهای مستقیم تهران-مینسک

به گزارش بازار، در دیدار نابشکو سرگئی، رئیس اتاق بازرگانی و صنعت مینسک و محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران، دو طرف ضمن تاکید بر ضرورت ارتقای مناسبات تجاری متناسب با ظرفیت‌های دو کشور، دستیابی به این هدف را در گرو توسعه زیرساخت‌ها دانستند.

در ابتدای این ملاقات، رئیس اتاق تهران با اشاره به تجربه سفر خود به مینسک در قالب هیاتی که اتاق تهران در سال ۱۳۹۸ به این کشور اعزام کرد، تجارت حدوداً ۱۰۰ میلیون دلاری میان دو کشور را کمتر از پتانسیل‌های طرفین برشمرد و گفت: بلاروس به میزان ۴۰ میلیارد دلار واردات و در همین مقدار صادرات دارد که بخش عمده‌ای از اقلامی که وارد می‌کند از ایران نیز قابل تامین است. به طوری که در حوزه مواد غذایی، مواد معدنی، فولاد، دارو و تجهیزات پزشکی می‌توانیم نیازهای بلاروس را تامین کنیم. در مقابل، بخشی از کالاهای صادراتی از بلاروس هم از جمله اقلام مورد نیاز در ایران به شمار می‌آید. اقلامی نظیر ماشین‌آلات سنگین معدنی و خودروهای تجاری. در عین حال سرمایه‌گذاری مشترک نیز از جمله راهبردهایی است که می‌تواند به تقویت تعاملات بیانجامد.

او گفت: ایران بیش از ۹۶ درصد نیاز دارویی خود را با تولید داخلی تامین می‌کند و این ظرفیت را دارد که بتواند نیازهای دارویی بلاروس به ویژه در زمینه تولید داروهای های‌تک، بایوتکنولوژی و خاص را نیز پاسخ دهد.

رئیس اتاق تهران در ادامه با اشاره به جذابیت‌های جغرافیایی ایران و بلاروس و همچنین توانمندی‌های ایران در گردشگری سلامت، حوزه گردشگری را باب همکاری‌های جدید توصیف کرد. نجفی عرب در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه دو کشور در معرض تحریم قرار دارند و این مساله می‌تواند فرصتی برای توسعه همکاری‌ها تلقی شود، پیشنهاد کرد: مطالعه جامعی از سوی دو طرف در مورد کالاهای صادراتی و وارداتی طرفین صورت گرفته و نیازهای دو کشور احصا شود تا همکاری‌ها روی رفع این نیازها متمرکز شود.

او در ادامه، پیشنهاد ایجاد یک کمیته مشترک میان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران و اتاق بازرگانی و صنعت مینسک را هم مطرح کرد و گفت: تشکیل این کمیته می‌تواند به همکاری‌های بیشتر و موثرتر منتهی شود. ضمن آنکه به نظر می‌رسد، برقراری پرواز مستقیم میان دو کشور نیز یک ضرورت است؛ چرا که اکنون رفت و آمد بازرگانان با دشواری صورت می‌گیرد و چنانچه به دنبال روابط قوی‌تری هستیم باید تسهیلات آن را نیز فراهم کنیم.

نابشکو سرگئی، رئیس اتاق بازرگانی و صنعت مینسک هم با اشاره به اهمیت و میزان اثرگذاری اتاق تهران از برقراری پروازهای مستقیم آزمایشی میان تهران و مینسک خبر داد و گفت: سران سیاسی بلاروس و ایران روابط نزدیکی با یکدیگر دارند، ضرورت برقراری تعاملات بیشتر در حوزه اقتصاد و تجارت نیز احساس می‌شود.

او با بیان اینکه حجم روابط تجاری دو کشور در سال گذشته سه برابر شده و به حدود ۱۰۰ میلیون دلار رسیده است، افزود: البته هدف تعیین شده توسط دو کشور، دستیابی به رقم یک میلیارد دلار است که به طور حتم با همکاری اتاق تهران به این ارقام نیز دست خواهیم یافت.

سرگئی همچنین عنوان کرد که بلاروس به دنبال راه‌اندازی اتاق مشترک ایران و بلاروس است و البته از کمیته مشترک میان اتاق تهران و اتاق مینسک استقبال می‌کند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید