مشکل رفع تعهد ارزی صادرکنندگان خدمات فنی‌ مهندسی برطرف می‌شود - افق اقتصادی

مشکل رفع تعهد ارزی صادرکنندگان خدمات فنی‌ مهندسی برطرف می‌شود - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 124793 |
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۶ |
282 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

در نشست کارگروه شورای گفت‌وگو اعلام شد: طی یک هفته آینده، بستر لازم در سامانه جامع تجارت فراهم و مشکل صادرکنندگان خدمات فنی‌ مهندسی درباره رفع تعهد ارزی برطرف می‌شود.

مشکل رفع تعهد ارزی صادرکنندگان خدمات فنی‌ مهندسی برطرف می‌شود

به گزارش بازار، نماینده سازمان توسعه تجارت در نشست کارگروه تخصصی شورای گفت‌وگو از جلسه‌ای با بانک مرکزی و توافق درباره ایجاد بستر لازم در سامانه جامع تجارت برای حل مشکل رفع تعهد ارزی صادرکنندگان خدمات فنی‌ مهندسی خبر داد.

بر اساس آنچه در این نشست عنوان شد، سازمان توسعه تجارت و بانک مرکزی متناسب با انتقادهایی که از طرف صادرکنندگان خدمات فنی‌مهندسی دریافت کرده بودند، به این توافق رسیدند که ظرف یک هفته آینده بستری فراهم شود تا در سامانه جامع تجارت، صادرات خدمات نیز مانند صادرات کالا، کوتاژ صادراتی دریافت کند و از زمان ثبت این کوتاژ تا ۴ ماه فرصت برای رفع تعهد ارزی برای صادرکننده لحاظ شود.

به گفته بخش خصوصی، فعالان این حوزه ملزم به بازگشت ۱۰ درصد ارز مربوطه به سیستم بانکی بوده‌اند که این امر در بسته‌های سیاست‌های ارز حاصل از صادرات سنوات ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ و قانون بودجه سال ۱۴۰۱ منعکس شده است، با این حال صادرکنندگان خدمات فنی‌مهندسی به دلایل عدم وجود زیرساخت ثبت صادرات خدمات در سامانه جامع تجارت و برخی ابهامات دیگر در قوانین، مقررات و رویه‌های اجرایی مربوطه، نتوانسته‌اند از تسهیل ایجاد شده بهره ببرند.

به اعتقاد صادرکنندگان خدمات فنی‌ مهندسی در روند سیاست‌گذاری‌ها چون نگاه درست و دقیقی نسبت به صادرات خدمات وجود ندارد، گاهی مقرراتی وضع و یا تسهیلاتی دیده می‌شود که قابلیت اجرا ندارند. در واقع صادرات خدمات، صادرات دانش بوده و ضوابط آن با صادرات کالا تفاوت دارد؛ اما این تفاوت مورد توجه قانون‌گذار نیست.

مشکل دیگری که در این بین مطرح شد، موضوع دریافت مالیات از صادرکنندگان خدمات فنی‌مهندسی بود. صادرات خدمات فنی‌مهندسی در واقع اجرای پروژه‌ها در خارج از کشور است و مالیات هم از فعالیتی دریافت می‌شود که در داخل مرزهای کشور انجام شده باشد. بر این اساس، دریافت مالیات از صادرکنندگان این بخش به نظر اقدام نادرستی است که باید موردبازنگری قرار بگیرد.

در حال حاضر صادرکنندگان خدمات فنی‌مهندسی ذیل ماده ۱۴۱ قانون مالیات‌های مستقیم قرار گرفته و قانون با آنها مانند سایر صادرکنندگان رفتار می‌کند.

طراحی سازوکاری با این هدف که صادرکنندگان خدمات فنی‌مهندسی نیز مشمول مقررات مربوط به انتخاب صادرکنندگان نمونه شوند تا بتوانند کارت بازرگانی ۵ ساله دریافت کنند، خواسته دیگر فعالان این بخش بود که در این مورد توافق شد، متنی تهیه شود و در اختیار سازمان توسعه تجارت قرار بگیرد تا مراحل اجرای آن بررسی و طی شود.

همچنین سازمان امور مالیاتی و سازمان توسعه تجارت نشستی درباره حل چالش‌های مالیاتی صادرکنندگان خدمات فنی‌ مهندسی دارند که قرار است در این نشست مسائل مربوط به این حوزه را حل‌وفصل کنند. قرار شد نتیجه این نشست نیز برای دبیرخانه شورای گفت‌وگو ارسال شود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید