به گزارش بازار، ارسلان قاسمی گفت: بر اساس آمار بیش از ۶۵ درصد تولید محصولات کشاورزی توسط تعاونیها و بخش تعاون انجام میشود یعنی از ۱۲۰ میلیون تن محصول کشاورزی که سالانه در کشور تولید میشود. ۷۰ تن آن را تعاونیها تولید کرده اند.
رئیس کمیسیون کشاورزی وصنایع غذایی اتاق تعاون ایران در ادامه افزود: با وجود این میزان تولید تعاونیها در تولید محصولات کشاورزی، تعاونیها معمولا در بازارهای جهانی حضور ندارند و ساز و کار صادراتی بیشتر توسط بخش خصوصی و خصولتی انجام شده است.
وی با اشاره به صدور کارتهای بازرگانی تجار گفت: براساس آمار، اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران نزدیک ۴۸ هزار کارت بازرگانی صادر کرده و اتاق تعاون ایران نیز نزدیک ۱۲ هزار دلار کارت بازرگانی صادر کرده است. یعنی یک جامعه آماری ۶۰ هزار نفری از تجار که میتوانند در بازار صادرات و واردات حاضر شوند.
در ادامه رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران بیان کرد: سند توسعه تعاون۲۸ اسفند ماه سال گذشته به تصویب هیات دولت رسید. بر اساس این سند تکالیفی بر دوش بیش از ۲۰ دستگاه گذاشته شده که از تعاونیها برای حضور در بازارهای داخلی و خارجی حمایت کنند. ولی تا الان توجهی به این سند نشده است.
وی درباره میزان صادرات تعاونیها اظهار کرد : در آمار ملی سندی که سر فصلی درباره میزان صادرات کالا توسط تعاونیها و یا چه میزان کالای صادراتی در بخش تعاون تولید شده، وجود ندارد که باید در دولت نیز به آن توجه شود. سال گذشته میزان صادرات تعاونیها بیش از ۱.۵ میلیادر دلار بوده است.
قاسمی با اشاره به ظرفیت تعاونیها برای حضور در بازارهای بین المللی گفت: با برنامههای منسجم تا پایان برنامه هفتم سهم بخش تعاون در صادرات غیر نفتی میتواند از ۱.۵ میلیارد دلار به ۷ تا ۸ میلیارد دلار برسد.