به گزارش بازار، صبح امروز دوشنبه مراسم جایزه ملی کیفیت امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد.
در این مراسم مهدی اسلام پناه، رئیس سازمان ملی استاندارد اظهار داشت: جایزه کیفیت در دنیا به عنوان پیشران توسعه کیفیت کالا و خدمات بستری برای رشد رقابت پذیری تولید کنندگان برتر کالا و خدمات است.
رئیس سازمان ملی استاندارد اظهار داشت: اساس ارزیابی شرکتکنندگان در جوایز کیفیت بر مبنای یک مدل مفهومی است که حاوی شاخصهای سعی و بلوغ شرکتها در موارد مرتبط با تعالی کیفیت است و در ایران اسلامی جایزه ملی کیفیت به استناد قانون و همچنین مصوبات شورای عالی استاندارد سابقه ۱۷ ساله دارد.
وی اظهار داشت: اما در چهار دوره ابتدایی در این دوره از مدل غیربومی استفاده شده بود و در ۱۲ دوره هم از مدل اقتباسی استفاده شد که این مبنا و زیربنای ارزیابی مدیریت قرار گرفت.
اسلامپناه اظهار داشت: در دولت سیزدهم و در دوره تحولی سازمان ملی استاندارد، پیشنهاد طراحی یک مدل جایزه کاملاً بومی که علاوه بر مبنای نظری و علمی در مقوله تعالی و کیفیت، مبتنی بر منویات انقلاب اسلامی، اسناد بالادستی کشور و ظرفیتهای بومی کشور، باشد، مد نظر قرار گرفته است.
رئیس سازمان ملی استاندارد اظهار داشت: بر این اساس پیشنهاد خود را به ریاست جمهور اعلام کردم و وی در پی نوشتی، ضمن موافقت با پیشنهاد دستور ارائه ساز و کار اجرایی این جایزه بومی را صادر کرد.
اسلام پناه اظهار داشت: در این راستا تدوین مدل بومی تحت عنوان مدل کیفیت جهان اسلام در دستور کار قرار گرفت که با همکاری اساتید، و خبرگان دانشگاهی پس از تصویب در شورای سیاست گذاری در دهه فجر ۱۴۰۱ با حضور رئیس جمهور رونمایی شد.
رئیس سازمان ملی استاندارد بیان داشت: لذا این جایزه به عنوان مبنای جایزه ملی کیفیت شناخته شد از جمله ویژگیهای این مدل میتوان به شاخصهایی نظیر حکمت در مدیریت، تفکر جهادی، تاب آوری اقتصادی، مسئولیت اجتماعی و اسلامی اشاره کرد.
اسلام پناه اظهار داشت: بنابراین معیارهای مدل جایزه ملی کیفیت ایران در بین سایر مدلهای جایزه ملی کیفیت در دنیا بینظیر و وجه تمایز و تفاخر این مدل است و بر این مبنا این مدل امروز چهارمین مدل جایزه کیفیت دنیا است و این در حالی است که کوچکترین تبلیغ رسانهای برای آن شکل نگرفته است
وی اظهار داشت: از ویژگیهای متمایز این مدل شاخصهایی مبتنی بر فناوری اطلاعات، مدیریت دانش، خلق دانش از طریق تسهیل دانش است.
رئیس سازمان ملی استاندارد افزود: در این دوره بیش از ۵۰۰ شرکت تولیدکننده کالا و خدمات متقاضی حضور بودهاند و بیش از ۲۰۰ درصد رشد تقاضا نسبت به دورههای قبلی داشتهایم پس از بررسیهای اولیه ۱۴۷ شرکت حائز شرایط ارزیابی قرار گرفته و جز شرکتکنندگان قطعی قرار گرفتند.
وی اظهار داشت: ارزیابان خبره که عمدتاً از اساتید شگاهها و خبرگان صنعت بودند شرکتهای یاد شده را مورد قرار دادند و نتیجه در کمیته فنی تایید و به تصویب رسید.
اسلامپناه افزود: بنابراین به معنای واقعی جایزه کیفیت ایران در دولت سیزدهم وسعتی به پهنای ایران اسلامی مبتنی بر عدالت سرزمینی دارد و از سوی دیگر تعداد شرکت کنندگان این جایزه در این دوره به گونهای است که این جایزه را میتوان بزرگترین گردهمایی تولید کیفیت محور در سال تولید کیفی نامید.