ردپای ۲ وزارتخانه در رشد شرکت‌های صوری واردکننده سموم - افق اقتصادی

ردپای 2 وزارتخانه در رشد شرکت‌های صوری واردکننده سموم - افق اقتصادی
یکشنبه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-11
کد خبر: 336622 |
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۲ |
50 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

اکوایران: رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم و آفت‌کش‌ها و معتقد است چالش‌های موجود حوزه سم از جمله رشد شرکت‌های صوری وارکننده سم ناشی از عملکرد دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت است.

ردپای ۲ وزارتخانه در رشد شرکت‌های صوری واردکننده سموم

به گزارش اکوایران؛ به تازگی سیاست های ارزی بانک مرکزی در مورد نرخ نیما تغییر کرده است. این تغییرات صدای تولیدکنندگان سموم و آفت‌کش‌ها دوباره در آورد. چون دوباره این تغییرات بدون اطلاع‌رسانی قبلی بوده است. آن‌ها معتقدند که تغییرات ناگهانی در نرخ ارز نیمایی، هزینه‌های تولید را افزایش داده و قدرت خرید کشاورزان را کاهش داده است. این وضعیت به ویژه در تأمین مواد اولیه ضروری برای تولید سموم و آفت‌کش‌ها مشکلات زیادی به وجود آورده است.

اما گذشته از این موضوع تخصیص ارز است که فرآیند تأمین مواد اولیه را پیچیده کرده است. به گفته تولیدکنندگان، عدم تأمین ارز لازم برای واردات، باعث می‌شود که برخی شرکت‌ها به بلک‌لیست وارد شوند، در حالی که این تغییرات بدون مشورت با فعالان صنعت انجام شده است. علاوه بر این، سهمیه‌بندی واردات مواد اولیه باعث شده که برخی شرکت‌ها برای جبران کمبودها به فروش غیرمجاز سهمیه‌ها بپردازند.

تولیدکنندگان همچنین از روند صدور مجوزها گلایه دارند. آن‌ها بر این باورند که برای جلوگیری از تولید محصولات بی‌کیفیت و رشد شرکت‌های غیرمعتبر، باید فرآیند صدور مجوز با دقت بیشتری انجام شود و شرکت‌ها الزامات سختگیرانه‌ای مانند داشتن آزمایشگاه و انبار مناسب و مسئول فنی آموزش‌دیده را رعایت کنند.

این مسائل را امروز چهارشنبه ۵ دی مسعود گیل آبادی، رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم و آفت‌کش‌ها در نشستی مطرح کرد. او معتقد است چالشهای موجود ناشی از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت است.

گیل آبادی می گوید: برای خرید مواد اولیه خارجی که در داخل تولید نداریم، سهمیه‌بندی شده است. این امر منجر به ثبت سفارش فروشی می‌شود؛ به عنوان مثال، شرکتی که سهمیه دریافت می‌کند اما نمی‌توانند واردات داشته باشند مبادرت به فروش می‌کنند. ضمن اینکه شاهد رشد شرکت‌های سوری خواهیم بود که از این سهمیه استفاده کنند.

او به رویه صدور مجوز  از درگاه صدور مجوزها اشاره میکند  و میگوید: مشکل فعلی با توجه به سهمیه‌بندی واردات تولیدکنندگان را با چالش‌های بیشتری مواجه می‌شوند.  صدور مجوز نباید به راحتی انجام شود. شرکت درخواست‌کننده باید برای راه‌اندازی خط تولید باید آزمایشگاه و انبار داشته باشد، مسئول فنی آموزش دیده باشد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید