بازار چهارشنبه سوری در انحصار چین/ «کهکشان» بسته‌ای ۲ میلیون و ۵۰۰ - افق اقتصادی

بازار چهارشنبه سوری در انحصار چین/ «کهکشان» بسته‌ای 2 میلیون و 500 - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 219871 |
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۲ |
122 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

اکوایران: امسال کل بازار اقلام آتش بازی چهارشنبه در اختیار چینی‌هاست. البته ظاهرا مواد محترقه عمدتا به صورت قاچاق از چین وارد ایران می‌شود.

بازار چهارشنبه سوری در انحصار چین/ «کهکشان» بسته‌ای ۲ میلیون و ۵۰۰

به گزارش اکوایران، خبر اشباع بازار چهارشنبه سوری با اقلام قاچاق چینی را اتحادیه خرازی فروشان تهران اعلام کرده است. اما قیمت این اقلام چند است؟ در تهران و کرج قیمت‌ها تقریبا یکسان است و در بقیه شهرها برمبنای حجم تقاضا ارزان‌تر است. طبق بررسی «اکوایران» در بازار تهران انواع «آبشار» از ۱۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار تومان عرضه به فروش می‌رود. در بازار «کهکشان» بسته به تعدادش از ۱۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هم عرضه می‌شود، البته برخی فروشگاه‌ها «کهکشان»  ۲۵ شوت بزرگ را با تخفیف ۲ میلیون و ۲۰۰ عرضه می‌کنند.

از بین بیش از  ۱۰۰ قلم کالای آتیش بازی، در بازار ترقه «سیگارت» که بین ۵۰ تا ۱۰۰ تومان به فروش می‌رود؛ شاید ارزانترین ابزار باشد.  چون بسته‌های «گپسولی» هم  ۲۳۵ هزار تومان و  «ترقه کپسولی» ۳۲۰ هزار تومان است. در بازار تهران «دینامیتی» ۲۵۵ هزار تومان به فروش می‌رود. دستفروش‌ها «منور» ۱۵ سوت هم ۴۴ هزار تومان می‌فروشند. مثل هر سال برخی از اقلام آتیش بازی در شب چهارشنبه سوری  گران‌تر و برخی ارزانتر  این ارقام است.  

البته امسال  گرانی این اقلام باعث شده بازار وسایل آتش بازی چهارشنبه سوری داغ نباشد. این موضوع را عبدالله اسفندیار، رئیس اتحادیه خرازی‌فروشان تهران تایید می‌کند. به گفته او گذشته از   افزایش قیمت مواد محترقه به دلیل افزایش نرخ ارز ،  برنامه مشترک اصناف، نیروی انتظامی و شهرداری برای جلوگیرسی از  بساط گستران در محدوده چهارراه سیروس و پانزدهم خرداد هم باعث کاهش عرضه و کم رونقی این بازار شده است.

امسال هم همچون سال‌های گذشته وضعیت عرضه این اقلام توسط تمام واحدهای صنفی ممنوع است. اسنفدیاری دراین باره گفت: هیچ صنف و اتحادیه‌ای مجاز به فروش مواد محترقه برای مراسم چهارشنبه سوری نیست. همه اتحادیه‌ها به اعضای خود هشدار دادند که از فروش این کالاها خودداری کنند. البته معمولا هم واحدهای صنفی مواد محترقه عرضه نمی‌کنند.

او افزود: بنابراین نمی‌توان در چارچوب قواعد صنفی با فروشندگان این کالاها برخورد کرد. بنابراین کسانی که مسئول حفظ امنیت شهروندان هستند از جمله پلیس اماکن یا نیروهای انتظامی باید با فروشندگان این کالاها که عموما دستفروش هستند برخورد کنند.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید