اکوایران: امروز سهشنبه در مراسم امین الضرب فعالان اقتصادی بخش خصوصی به نقد حکمرانی اقتصاد ایران در دهههای اخیر پرداختند.
به گزارش اکوایران، امروز سهشنبه یکم اسفند ۱۴۰۲، هشتمین دوره مراسم اعطای لوح، نشان و تندیس امینالضرب برگزار شد. در این مراسم که هیچ مقام دولتی حضور نیافته بود، فعالان اقتصادی به حکمرانی اقتصادی در تمام سالهای اخیر در ایران نقد کردند.
در آغاز مراسم محمود نجفی عرب رئیس اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد: کارآفرینان دلسوز، متعهد و سلامت در هیچ بزنگاهی از ایفای مسئولیت اجتماعی خویش شانه خالی نکرده و از اسلاف خود آموختهاند که خدمت به خلق، هدف و اولویت اول و فراموشنشدنی آنها، و نیز پیمانه ارزیابی و قیاس آیندگان از ایشان خواهد بود.
نجفی عرب گفت: بر اساس چنین منطقی و در زمانهای که مهاجرت به یک فرهنگ عمومی تبدیلشده، کمتر کارآفرین و صاحب کسبوکار بزرگی را میبینید که جلای وطن کند.
او افزود: در حالیکه در تمام کشورهای جهان، ارکان حاکمیت، دولت و مردم دائماً در حال ستایش کسانیاند که با کسبوکارشان ارزشی برای خلق ایجاد نموده و روند ساخت تمدن را مهیا کرده اند، متأسفانه جامعه ایران هنوز به این یقین نرسیده که در پس ظهور و طلوع یک کسبوکار، سالها سختکوشی و زحمت یک کارآفرین نهفته است.
نجفی عرب گفت: شوربختانه از سالهای آغازین تأسیس دولت مدرن در ایران، تلاشهای مستمر بخش خصوصی در ایفای نقش ملی و نیز احیای وجهه اقتصادی با ناکامی مواجه شده است. عدماعتماد به کارآمدی و توأمان صداقت در عملکرد، دو روی سکه نگاه دولت به فعالان اقتصادی ایرانی را مشخص میکند.
او افزود: این نگاه متفاوت در کنار سؤبرداشتهای طبقاتی و نیز تحلیل چپگرایانه از اقتصاد، موجب شده است که کارآفرینی در مفهوم اجتماعی آن نه منادی امید، انگیزه و ارزشافزایی، بلکه مروج شکاف طبقاتی و ابزاری جهت سودجویی و تجمع ثروت ناپاک ارزیابی شود که این خود نیز جفایی مضاعف و ناحق در ادای دین به کسانی است که با درهم آمیختن دیدگاه ملی و آموختههای دینی، کمر همت به بازسازی اقتصاد وطن بستهاند.
رییس اتاق تهران گفت: نهتنها اقتصاد، بلکه جامعه ایران امروز نیازمند ترویج اندیشه کسانی است که در بزنگاههای حساس تاریخی، با ایستادگی، مقاومت و ازخودگذشتگی، مانع از توقف چرخ اقتصاد وطن شدهاند. کارآفرینان طی یک دهه گذشته، دلایل بسیاری برای دلزدگی از کسبوکار داشتهاند. موانع مختلف از اقتصاد دستوری گرفته تا فساد و بحرانهای ناشی از حکمرانی نامطلوب، همگی قدرت لازم و کافی برای تعطیلی بسیاری از کسبوکارها را داشتهاند، اما دلسوزی برای آینده ایران و نگاه ملی کارآفرینان، آنان را در سنگر اقتصاد و در خط مقدم مبارزه با تحریمها نگهداشته است. همه اینها در شرایطی اتفاق میافتد که فعالان اقتصادی کمتر از هر گروه و قشر دیگری در جامعه ایران مورد تکریم قرارگرفته و با وجود تمام این نامهربانیها و ناملایمات، کسبوکار خود را با نگاه عافیتطلبانه، متوقف نکردهاند.
اسامی برگزیدگان هشتمین جشنواره کارآفرینی
تعداد کارآفرینان ثبتنامی برای رقابت از طریق سایت اتاق تهران ۱۰۰ نفر و تعداد کارآفرینان معرفی شده به هیئت داوران از سوی تشکلهای بخش خصوصی ۶۲۰ نفر بودند که تعداد کل پروندههای داوری شده به ۷۲۰ پرونده رسید و داوری اولیه با ۱۰ شاخص در حوزههای صنعت، تجارت، بانک و بیمه، حملونقل، استارتآپی(نوآفرین)، خدمات، اقتصاددانان، پژوهشگران و پیشکسوتان انجام شد.
اسامی برندگان:
مسعود صرامی، بنیانگذار شهرک سلامت و سیتی سنتر اصفهان
هایده شیرزادی، موسس و مدیرعامل شرکت بازیافت مواد و تولید کود آلی کرمانشاه
محمد اسماعیل قدس، رییس هیئت مدیره شرکت کدبانو (دلپذیر) و پخش پگاه
سید محمد موسوی
رسول بیوک، مسئول کارخانه شکلاتسازی آیدین
مجید راهب، بنیانگذار گروه صنعتی راهب
فریدون مهبودی، پدر بیوتکنولوژی دارویی و کارآفرین برتر
مسعود خوانساری، رئیس سابق اتاق تهران و بنیان موسسه امین الضرب
از این ۸ نفر، ۳ نفر برنده تندیس امینالضرب (دو کارآفرین برتر و یک مدیر باسابقه اقتصادی) و ۵ نفر صنعتگر و کارآفرین و پیشکسوت برنده لوح و نشان امینالضرب شدند.
همچنین مسعود نیلی اقتصاددان برجسته و استاد بازنشسته دانشکده مدیریت و اقتصاد شریف به دلیل فعالیت در حوزه آموزش و سیاستگذاری اقتصادی و ترویج اقتصاد آزاد رقابتی برنده نشان امینالضرب شد.