رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک با اعلام اینکه سازمان غذاودارو شیرخشک را در ماه آبان گران کرد، اظهار کرده که واردات مشکلی از بازار داخلی حل نکرده و بازار داخل از تولید داخل تامین می شود.
به گزارش اکوایران؛ بازار شیرخشک کودکان پس از حذف ارز ترجیحی دچار مشکلاتی شد تا جایی که بارها تولیدکنندگان و نمایندگان مجلس درباره کمبود این ماده غذایی هشدار دادند.
از ابتدای سال ارز مورد نیاز کارخانههای تولید شیرخشک اطفال توسط سازمان غذا و دارو به طور کامل تامین نشد و برخی از کارخانهها با استفاده از مواد اولیه موجود در انبار به تولید ادامه دادند.
اما بانک مرکزی در اطلاعیهای اعلام کرد که در مجموع ۲.۲ میلیارد دلار در اختیار سازمان غذا و دارو قرار داده و تاکید کرده که هیچ مشکلی در تامین ارز ثبت سفارشات مواد اولیه شیرخشک اطفال وجود ندارد.
امروز رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک در اظهارنظری گفت: سازمان غذا و دارو قیمت شیرخشک نوزاد را در آبان ماه تغییر داده است، این سازمان زمانی که ارز ۲۸ هزار و۵۰۰ تومانی جایگزین ارز ۴۲۰۰ تومانی شد و هزینه تولید کارخانههای تولیدکننده شیرخشک نوزاد ۷ برابر شد، قیمتها را تغییر داد.
آنطور که هانی تحویل زاده به ایسنا گفته، قیمت هر قوطی شیرخشک حدود ۷۰ هزار تومان بود که به ۱۳۵ تا ۱۴۰ هزار تومان رسیده است. البته در این تغییر قیمت نظر تولیدکنندگان پرسیده نشده بود و معتقدیم باید بیش از این باشد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد تاکید کرده که وقتی قیمت تمام شده تولید ۷ برابر شود قیمت برای مصرفکننده باید ۲.۵ تا ۲.۸ برابر شود، ولی در حال حاضر چنین نیست.
تحویلزاده تاکید کرده که بر اساس سازوکار سازمان غذا و دارو سهمیه هر نوزاد در ماه ۲۴ قوطی است که ۱۲ قوطی آن با قیمت ۷۰ هزار تومان و ۱۲ قوطی دیگر نیز با قیمت آزاد به فروش میرسد.
به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد، البته این شیوه فروش برای داروخانهها نیز مشکل ایجاد کرده است، زیرا برای ۱۲ قوطی شیرخشک که با قیمت قبل محاسبه می شود داروخانه باید قیمت جدید بپردازد و مابه التفاوت را از بیمه دریافت کند که مشخص نیست دقیقا چه زمانی این پرداخت صورت میگیرد.
براساس اظهارات تحویل زاده، وقتی تغییر نرخ ارز شیر خشک داریم دولت باید در بودجه آن را ببیند و برای آن منابع تخصیص دهد تا فشار بر مصرفکننده، تولیدکننده و توزیعکننده نباشد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد گفته که آمار تولید شیر داخل در ماه حداکثر ۷ میلیون عدد در ماه است و به طور کل واردات کلا کمتر از یک میلیون عدد بوده است، واردات مشکلی از بازار داخلی حل نکرده و بازار داخل از تولید داخل تامین میشود. ظرفیت تولید داخل ۷.۵ میلیون عدد در ماه است که بیش از نیاز داخل است