اکوایران: پنج محصول گندم، برنج، جو، پنبه و شکر که نیاز آبی زیادی دارند و به تعبیری بهتر در لیست محصولات پر آب عمدتا جا خوش کردند در لیست کالاهایی است که محمدعلی نیکبخت به دنبال خودکفایی آنهاست.
به گزارش اکوایران، امروز سه شنبه چهارم مهر ۱۴۰۲ در مراسم آغاز سال زراعی جدید (۱۴۰۳_۱۴۰۲) محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی گفت: در ۵ محصول استراتژیک گندم، برنج، جو، پنبه و شکر باید به خودکفایی ۱۰۰ درصدی برسیم.
وزیر درحالی سخن از خودکفایی این ۵ محصول میزند که طبق بررسی کارشناسان کشاورزی و آب عمده این محصولات در جرگه محصولات پر آب بر هستند و یا در لیست محصولاتی هستند که آبی بیش از حد نرمال استفاده میکنند.
حال سوال اینجاست درحالی که کشور با منابع آبی محدودی به سر میبرد ؛ چرا وزیر به دنبال خودکفایی این محصولات است؟ محصولاتی که برخی از آنها فاصله بسیار زیادی با خودکفایی دارند. محصولاتی همچون شکر و پنبه.
حتی محصولی همچون گندم نیز فاصله کمی با خودکفایی ندارد. چون طبق اعلام وزیر جهاد کشاورزی، در حال حاضر در برخی استانهای گندم خیز ، میزان برداشت گندم ۱۱ تا ۱۲ تن بوده و در برخی دیگر این عدد به ۱.۵ تا ۲ تن میرسد.
حتی نیکبخت وعده افزایش تولید در سال جاری را با احتساب بارندگی مطلوب داد. او گفت: انتظار است در سال زراعی جدید (۱۴۰۳-۱۴۰۲) برداشت محصولات از جمله گندم روند افزایشی داشته باشد و با توجه به پیش بینیهای انجام شده امسال بارندگی وضعیت بهتری دارد و وزارت جهاد کشاورزی نیز با تأمین به هنگام نهادههای کشاورزی به دنبال افزایش خودکفایی است.
با این حال او مدعی است: در سایر محصولات با استفاده از ظرفیتهای داخلی، ضریب خودکفایی را افزایش و به ۹۰ درصد خواهیم رساند.
او در مقابل در مورد رشد تولیدات گلخانهای گفت:در این بخش محدودیت منابع داریم اما تلاش میشود توزیع مناسبی انجام شود.
نیکبخت در مورد تامین پروتئین نیز گفت: تأمین تخم مرغ، گوشت قرمز، گوشت مرغ و…. مورد نیاز بازار در حال انجام است و این مهم از مسیر سرمایه گذاری در بخش دامپروری ممکن است. بنابراین سرمایه گذاری در دستور کار است