بهطور معمول از ساختمانسازی بهعنوان پروژهای زمانبر و سنگین یاد میشود که علاوهبر وقت و هزینه، انرژی زیادی نیز از فعالان در این زمینه میگیرد. اما برای ساخت ساختمان از کجا باید شروع کرد؟ مراحل ساخت یک ساختمان مقاوم و مستحکم را میدانید؟ شاید تصور کنید ساخت سازه یک عملیات تخصصی است که اطلاع از […]
بهطور معمول از ساختمانسازی بهعنوان پروژهای زمانبر و سنگین یاد میشود که علاوهبر وقت و هزینه، انرژی زیادی نیز از فعالان در این زمینه میگیرد. اما برای ساخت ساختمان از کجا باید شروع کرد؟ مراحل ساخت یک ساختمان مقاوم و مستحکم را میدانید؟ شاید تصور کنید ساخت سازه یک عملیات تخصصی است که اطلاع از آن تنها مختص افراد حرفهای و مهندسان است؛ این درحالی است که آگاهی داشتن از مراحل ساخت ساختمانسازی برای عموم ضروری خواهد بود و به درست طی شدن این پروسه کمک میکند. در این مقاله از مقالات پارتاک قصد داریم که صفر تا صد مراحل ساختمان سازی را مورد بررسی و کاوش قرار دهیم، پس تا انتها همراه ما بمانید.
مراحل کامل ساختمان سازی
پیش از شروع به ساخت یک سازه باید قوانین و اصول آن را در نظر گرفته و براین اساس شروع بهکار کنید. بنابراین توصیه میشود تا مراحل کامل ساختمان سازی را بهطور دقیق و براساس نکاتی که در ادامه میخوانید پیگیری کنید تا در پروسه ساختوساز به مشکل فنی یا قانونی برنخورید:
گودبرداری
مهمترین و اولین مرحله در ساخت سازه گودبرداری است؛ چراکه نقشی حیاتی در محکمسازی و استحکام آن دارد. این کار باید بهطور دقیق براساس اصول مهندسی و ساختمانسازی انجام شود تا احتمال ایجاد هرگونه خطا و نقص در آن به صفر برسد. عموما گودبرداری با هدف ساخت سازه در بخشی مستحکم و مطمئن از زمین صورت میگیرد و آن را از هرگونه خطر از قبیل سیل، زلزله، یخبندان و… حفظ میکند. گودبرداری جزو مهم ترین اقدامات در لیست مراحل ساخت ساختمان بهشمار میرود. بسیاری از مهندسان خرید گروت سیمانی و کاربرد آن در مرحله گودبرداری را پیشنهاد میدهند تا سازه را به مقاومت و ماندگاری مورد نظر برساند.
بتنریزی و آرماتوربندی
بتنریزی جهت استحکام بخشیدن به کف بتن پس از گودبرداری از دیگر مراحل مهم و حیاتی در ساخت سازهای مقاوم و ماندگار است. برای این کار باید یک لایه ۱۰ الی ۱۵ سانتیمتری از کف را بتنریزی کنند. یکی از موارد مهمی که باید در این زمینه مد نظر قرار داد خرید روان کننده بتن و کاربرد آن در بتن ریزی است که تاثیر قابل توجهی در پروسه بتنریزی خواهد داشت.
قالببندی
رعایت مرحله به مرحله ساختمان سازی نقشی مهم و ضروری در بالا رفتن کیفیت سازه خواهد داشت. قالببندی بتن و آرماتورهای بهکار رفته در کف یکی از حیاتیترین مراحل جهت بالا بردن استحکام سازه است. در این مرحله اطراف آرماتورهای بهکار رفته با قالبهای چوبی یا فلزی قالببندی میشود تا بتن سریعتر خشک شده و شکل گیرد. نکته حائز اهمیت اینجاست که قالبهای بهکار رفته باید با روغن مخصوص چرب شوند تا پس از خشک شدن بتن بتوان راحتتر آنها را از بتن جدا کرد.
اجرای اسکلت اصلی ساختمان
اسکلت سازه مانند استخوانبندی بدن انسان پایداری و مقاومت آن را بهدنبال دارد؛ بنابراین در ساخت اسکلتبندی باید تمام اصول فنی و مهندسی رعایت شود. در صورت ساخت اسکلتبندی ضعیف و غیراصولی ممکن است فجایای بزرگ و غیرقابل جبرانی رخ دهد. جهت اجرای اسکلت اصلی ساختمان باید از قبل با مهندسان ناظر حرفهای و متخصص مشورت کرد تا این کار را بهصورت دقیق و با رعایت جزئیات انجام دهد. اجرای اسکلتیکی از مهمترین مراحل در لیست مراحل ساخت ساختمان محسوب میشود.
کف سازی
کارگذاری تاسیسات مهم مانند لولههای آب و فاضلاب، لولههای گرمایشی، سیمکشی برق و… عموما در کف انجام میشود. شیببندی صحیح کف نیز در این پروسه اهمیت زیادی دارد و مورد بررسی قرار میگیرد. ساخت کف آشپزخانه، حمام و دستشویی، سالن پذیرایی و اتاقها هر یک براساس شیببندی خاصی باید انجام شود، بههمین خاطر باید این کار را به افراد حرفهای و کاربلد سپرد. توجه داشته باشید که پشت سر گذاشتن مرحله به مرحله ساختمان سازی اهمیت زیادی دارد و باید بررسی شود.
کاشی کاری
پس از طی مرحله به مرحله ساختمان سازی و ساخت چهارچوب سازه وارد پروسه بخش داخلی سازه میشویم. این امر بسته به ابعاد و متراژ ساختمان متفاوت است و نمیتوان زمانبندی خاصی برای تمام سازهها در نظر گرفت. در این میان کاشی کاری یکی از حساسترین مراحل در ساخت سازه بهشمار میرود و مستقیما بر زیبایی و جلوه داخلی ساختمان تاثیرگذار است. این مرحله را جزو مراحل نازک کاری بهحساب میآورند که در آن عملیات مهمی مانند عایقکاری، برقکاری، نصب در و پنجره و… نیز قرار میگیرد.
چرا ساختمانها باید محکم ساخته شوند
اینکه برای ساخت ساختمان از کجا باید شروع کرد و چگونه این کار را پی برد یکی از مهمترین نکاتی است که باید مد نظر قرار داد. اما مهمتر از هر چیز این است که چرا محکمسازی سازه اهمیت دارد و چه تاثیری در ساخت آن خواهد داشت. فراموش نکنید که قرار است سازهای ساخته و افراد زیادی در آن زندگی یا کار کنند؛ بنابراین با جان و مال انسانها روبهرو هستیم. پس حفاظت از جان و سرمایه مردم مهمترین دلیلی است که نشان میدهد چرا ساختمانها باید محکم ساخته شوند و حساسیت زیادی در انجام این پروسه بهکار رود. این نکته به حدی اهمیت دارد که در زمان خرید و فروش ساختمانها به رکنی اساسی و معیار اصلی انتخاب مشتری تبدیل میشود، تا جایی که سازههای مشکوک اغلب به فروش نمیرفته یا با قیمت کمتری خریداری میشوند.
سخن پایانی
در این مقاله سعی شد تا شرحی کلی از صفر تا صد مراحل ساختمان سازی بررسی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. ساخت دقیق و بیعیب یک سازه نشان از قدرت سازندگان آن دارد؛ بنابراین توصیه میشود تا در ساخت ساختمان خود از افراد متخصص و حرفهای کمک بگیرید. این افراد سازه را بدون عیب و نقص و براساس اصول مهندسی ساخته و به شما تحویل میدهند و دیگر نیازی به نگرانی بابت سلامت و استحکام آن نخواهید داشت. رعایت مراحل کامل ساختمان سازی و توجه به اصول این کار از واجبات چنین پروسهای است و دقت بسیار بالایی را میطلبد.
ممنون که مراحل ساختمان سازی رو آموزش دادید خیلی جالب بود