تهدید در کمین پایتخت؛ ۴۰ هزار ساختمان بسیار پرخطر در تهران شناسایی شدند - افق اقتصادی

تهدید در کمین پایتخت؛ ۴۰ هزار ساختمان بسیار پرخطر در تهران شناسایی شدند - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۱۲ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-07-03
کد خبر: 404903 |
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۲ |
23 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

اکوایران:رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران هشدار داده است که ده‌ها هزار ساختمان در پایتخت در وضعیتی «بسیار پرخطر» قرار دارند و برخی از آن‌ها با ممنوعیت خرید و فروش روبه‌رو خواهند شد.

تهدید در کمین پایتخت؛ ۴۰ هزار ساختمان بسیار پرخطر در تهران شناسایی شدند

محمد آقامیری، رئیس کمیته عمران و زیرساخت شورای  شهر تهران، گفت: «حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد ساختمان‌های تهران فرسوده هستند که برآورد می‌شود حدود ۴۰ هزار واحد از آن‌ها در وضعیت بسیار پرخطر قرار دارند.»

او تاکید کرد این ساختمان‌ها عمدتاً چندطبقه، مسکونی و با عمر ۳۰ تا ۴۰ سال هستند و در صورت بروز حوادثی چون زلزله یا نشست زمین، تهدید جدی برای جان ساکنان محسوب می‌شوند.

مداخله دادستانی و اعمال قانون

آقامیری با اشاره به ورود جدی نهادهای قضایی به موضوع ایمنی ساختمان‌ها گفت: «پس از حادثه ریزش چند ساختمان در تهران، دادستانی وارد عمل شد و ۶۷ ساختمان پرخطر شناسایی شدند که فرآیند رفع خطر آن‌ها در حال انجام است.»

او افزود: «هیچ ساختمان ناایمن در حال حاضر بدون رسیدگی رها نشده است و اقدامات لازم برای اطلاع‌رسانی عمومی پس از ایمن‌سازی در دست انجام است.»

صد هزار ساختمان پرخطر؛ نیمی در وضعیت قرمز

به گفته آقامیری، بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد در مجموع حدود ۱۰۰ هزار ساختمان در تهران در دسته «پرخطر» قرار می‌گیرند که از این میان ۴۰ هزار مورد در وضعیت بسیار پرخطر هستند.

او توضیح داد: «این ساختمان‌ها شناسایی شده‌اند، اخطارهای لازم به مالکان داده شده و در مواردی نیز خرید و فروش این واحدها متوقف شده است.»

منازل فرسوده، چالش پنهان پایتخت

آقامیری با اشاره به خانه‌های مسکونی پنج‌طبقه و بالاتر با عمر بالا گفت: «در برهه‌ای حدود ۱۶ هزار واحد فرسوده شناسایی شد که از این میان ۵ هزار ساختمان وضعیت بحرانی داشتند.»

او افزود شهرداری مشوق‌هایی برای نوسازی یا تخریب این ساختمان‌ها ارائه کرده است تا شهروندان به مقاوم‌سازی واحدهای خود ترغیب شوند.

چشم‌انداز نگران‌کننده

تهران، یکی از پرجمعیت‌ترین شهرهای خاورمیانه، در کنار خطر زمین‌لرزه، حالا با چالشی جدی در حوزه ایمنی سازه‌ها مواجه است. کارشناسان بارها هشدار داده‌اند که وقوع زلزله در پایتخت می‌تواند به فاجعه‌ای گسترده تبدیل شود، اگر چاره‌ای برای ساختمان‌های فرسوده و پرخطر اندیشیده نشود.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید