وزیر راه و شهرسازی، امروز در جریان سفری یکروزه به دوحه با محمد بن عبدالله آلثانی، وزیر حملونقل قطر، دیدار میکند. هدف این دیدار بررسی راههای گسترش همکاریهای دوجانبه در حوزههای حملونقل هوایی، دریایی و زمینی عنوان شده است.
به گزارش اکوایران، امین ترفع، مشاور وزیر و رئیس مرکز امور بینالملل این وزارتخانه از سفر یک روزه فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در روز جاری (سه شنبه، ۱۶ اردیبهشت) به دوحه و دیدار با محمد بن عبدالله آل ثانی، وزیر حمل و نقل قطر درباره بررسی همکاریهای دوجانبه در حوزههای حملونقل هوایی، زیربناهای حملونقل و بنادر و دریانوردی خبر داد.
او افزود: از جمله محورهای گفتوگوی وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و همتای قطری میتوان به توسعه بندر دیر، افزایش همکاریهای حملونقلی بندر بوشهر با بنادر قطر، ایجاد خطوط کشتیرانی باری و مسافری جدید، امضای موافقتنامه حملونقل بینالمللی جادهای میان دو کشور و همکاری در ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل و ترانزیت در قالب کریدورهای شمال- جنوب، عشقآباد و ترکیه-ایران- قطر اشاره کرد.
نگاهی به کریدور سهجانبه ترکیه-ایران-قطر
این کریدور ترانزیتی، سه کشور ترکیه، ایران و قطر را به یکدیگر متصل میکند. مبدا آن از ترکیه (به طور مشخص استانبول) آغاز شده و پس از عبور از ایران به قطر در منطقه خلیج فارس میرسد. بر اساس اطلاعات موجود، طول تقریبی این کریدور ۳۶۶۲ کیلومتر است. این مسافت، مسیری استراتژیک و موثر در حمل و نقل منطقهای و فرامنطقهای است.
این کریدور، یک مسیر ترکیبی بوده و شامل حمل و نقل جادهای، ریلی و دریایی است. بدین معنی که برای انتقال کالا و مسافر در این مسیر، از این سه شیوه بهره برده میشود که این امکان باعث ایجاد انعطاف در این کریدور نیز میشود.
ایجاد یک مسیر ترانزیتی امن و کارآمد بین سه کشور نامبرده، باعث تسهیل و رونق بیشتر تجارت در منطقه میشود و کشورهای واقع در این مسیر را قادر به دسترسی راحت تر به بازارهای یکدیگر میکند. همچنین دسترسی این مسیر به آبهای آزاد از دیگر مزیتهای این کریدور است.
همچنین این مسیر، موجب کاهش وابستگی به مسیرهای دیگر نیز میشود و گسترش فرصتهای همکاریهای اقتصادی منطقهای را به دنبال دارد.